dialeipoysa-nisteia-ti-einai-amp-8211-pos-mporei-na-sas-voithisei-na-chasete-varos-choris-kopo-75103
13:29

Διαλείπουσα νηστεία: Τι είναι – Πως μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς κόπο

13:29
Newsroom

Διαλείπουσα διατροφή: Πολλοί άνθρωποι θέλουν να χάσουν βάρος. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να το πράξουν με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας από αυτούς είναι και η διαλείπουσα νηστεία. Ωστόσο, για να καταλάβει κάποιος με τι σχετίζεται, πρέπει να τη μελετήσει σε βάθος.

Διαλείπουσα νηστεία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Διαλείπουσα νηστεία – Ορισμός: Η διαλείπουσα νηστεία έχει να κάνει με τη διατροφή εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού ορίου. Αυτή έχει να κάνει με 8 ώρες φαγητό και 16 ώρες νηστεία. Νερό, καφές και τσάι επιτρέπονται, αλλά μόνο αν είναι κάτω από 50 θερμίδες. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Ο μέσος ενήλικας κοιμάται 8 ώρες κάθε βράδυ. Έτσι, μια καλή τακτική είναι να μην τρώτε τέσσερις ώρες πριν πάτε για ύπνο και τέσσερις ώρες, αφότου ξυπνήσετε.

Advertisement

Διαλείπουσα νηστεία – Πώς λειτουργεί: Πρόκειται για την επανεκκίνηση ενός οργανισμού. Το σώμα θα αρχίσει να καίει λίπος, αντί για ζάχαρη. Έτσι, η συγκεκριμένη διαδικασία θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό λίπος. Μόλις η αντίσταση της ινσουλίνης βελτιωθεί και επανέλθει το φυσιολογικό βάρος, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει να τρώει πιο συχνά γεύματα. Η όλη διαδικασία είναι σημαντική πέρα από το χάσιμο του βάρους και για τη διατήρησή του.

Advertisement

Advertisement

Διαλείπουσα νηστεία και άσκηση: Αυτό το είδος της νηστείας είναι η καλύτερη άσκηση για ένα άδειο στομάχι. Η πρωινή άσκηση έχει καλύτερα αποτελέσματα από μία άσκηση με γεμάτο στομάχι, γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο. Η λιγότερη γλυκόζη φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα ως προς την καύση του λίπους. Αυτό αφορά, όμως, αποκλειστικά άτομα, τα οποία θέλουν να χάσουν βάρος.

Διαλείπουσα νηστεία – Οφέλη: 1. Μείωση αρτηριακής πίεσης, 2. Μείωση χοληστερόλης, 3. Μείωση φλεγμονής, 4. Μείωση διαβήτη Τύπου 2, 5. Πρόληψη διαβήτη Τύπου 2 και 6. Προστασία Καρδιαγγειακών Ασθενειών.

Advertisement

Καταλληλότητα διαλείπουσας νηστείας: Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, πριν από την έναρξή της. Συγκεκριμένα, με έναν ιατρό ή διατροφολόγο. Αυτό θα ήταν καλό για να μπορέσετε να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο.