Enimerotiko.gr
Χωρίς κατηγορία

9 αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μας μετά τα 40 και αποδεικνύουν πως είναι η καλύτερη ηλικία

Είμαστε όλοι συνηθισμένοι να ακούμε ότι τα είκοσι μας είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, αλλά ίσως αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Τα σαράντα μας είναι πολύ ισχυροί υποψήφιοι για να είναι μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας, καθώς μπορεί να είμαστε πιο ευτυχισμένοι και ακόμη πιο πλούσιοι. Μπορούμε να βρούμε περισσότερο χρόνο για τα χόμπι μας και να κάνουμε πράγματα που θέλουμε χωρίς να αγχωνόμαστε για τη καριέρα μας όπως συνηθίζουμε στα 20.

Θα σας αποδείξουν αυτούς τους ισχυρισμούς και ελπίζουμε να σας κάνουμε λίγο πιο αισιόδοξους για  όταν θα γίνετε 40. Έχουμε επίσης ετοιμάσει μερικές φωτογραφίες μπόνους που δείχνουν ότι μπορεί να είστε πιο εμφανίσιμοι στα σαράντα σας.

1. Διαχειρίζεστε καλύτερα τα χρήματα.

Τα χρήματα μπορεί να είναι η αιτία  στρες και πολλών προβλημάτων για τους ανθρώπους, αλλά ευτυχώς, σε ηλικία 40 ετών και άνω, αυτό είναι κάτι που ίσως να σας ανησυχεί λιγότερο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η μέση καθαρή αξία των ενηλίκων ηλικίας μεταξύ 45 και 54 ετών είναι 130.000 $ και με τα χρόνια αυξάνεται. Αυτό που είναι ακόμα πιο περίεργο είναι ότι, σύμφωνα με στοιχεία από το PayScale, οι γυναίκες αρχίζουν να φτάνουν τα μέγιστα κέρδη τους στην ηλικία των 44 ετών, ενώ για τους άνδρες είναι τα 55.

2. Ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνετε καλύτερη χρήση του χρόνου.

Όλοι γνωρίζουν πόσο χρονοβόρα μπορούν να είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πόσο εύκολο είναι να περάσετε ώρες ολόκληρες χρησιμοποιώντας τις ίδιες εφαρμογές. Οι άνθρωποι στα σαράντα τους, ωστόσο, τείνουν να το κάνουν πολύ λιγότερο και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τον χρόνο τους και να τον αξιοποιούν σωστά. Σύμφωνα με στοιχεία από το ερευνητικό κέντρο Pew, οι ενήλικες στα σαράντα τους τείνουν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα πολύ λιγότερο από τους νεότερους και το 56% από αυτούς δήλωσε επίσης ότι δεν θα ήταν δύσκολο να τα εγκαταλείψουν για πάντα.

3. Έχετε καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε συζήτηση στις μέρες μας και σπανίζουν όσοι λένε ότι έχουν την τέλεια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο σπάνιο εάν είστε μεταξύ των 34 και των 44 ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 57% των εργαζομένων μεταξύ αυτών των ηλικιών είναι ευχαριστημένοι με την ισορροπία της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής.

4. Χρειάζεστε λιγότερο ύπνο.

Ένα άλλο θετικό όταν είστε στα σαράντα σας είναι το γεγονός ότι το σώμα σας απαιτεί λιγότερο ύπνο από ό, τι όταν ήσασταν νεότεροι. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep, οι ενήλικες ηλικίας 40 έως 55 ετών κοιμούνται περίπου 23 λεπτά λιγότερο από τους ενήλικες στα είκοσι και τα τριάντα τους. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά σε συνδυασμό με την καλύτερη χρήση του χρόνου σας, μπορείτε να ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις σας και να βρείτε χρόνο μια γρήγορη προπόνηση.

5. Η σχέση σας είναι πιθανώς ευτυχισμένη και υγιής.

Ο γάμος είναι ένα μεγάλο βήμα για πολλούς ανθρώπους, και φυσικά, υπάρχει συχνά ο φόβος για το πώς θα είναι ο έγγαμος βίος. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να παντρευτείτε. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτήν τη μελέτη, ο γάμος σε μεγαλύτερη ηλικία είναι  καλύτερος για παντοτινή ευτυχία. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι τα άτομα που παντρεύτηκαν την ίδια ηλικία ή αργότερα από τους συνομηλίκους τους εμφάνισαν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας και αυτοεκτίμησης, καθώς και λιγότερη κατάθλιψη από εκείνους που παντρεύτηκαν νωρίτερα.

6. Είστε πιο σίγουροι.

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορεί να αποτελεί πρόβλημα και τείνει να συμβαίνει όταν είμαστε νεότεροι και περιβαλλόμαστε από κάθε είδους διαφορετική ομορφιά ή κοινωνικά πρότυπα. Ωστόσο, αυτή η έρευνα του Χάρβαρντ υποδηλώνει ότι τα επίπεδα αυτοπεποίθησής μας πλησιάζουν στο αποκορύφωμά τους αφού γίνουμε 40. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οφέλη του να είσαι στα σαράντα σας, καθώς το να είσαι ευτυχισμένος με το ποιος είσαι πρέπει να είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη μας τη ζωή και όχι μόνο σε μια περίοδο.

7. Η γέννα σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Όταν περιμένετε να αποκτήσετε παιδί όταν είστε έτοιμοι έχει τα οφέλη του, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα είστε στα τριάντα σας. Αυτή η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Menopause, υποδηλώνει ότι οι γυναίκες που απέκτησαν το τελευταίο τους παιδί μετά ​​από την ηλικία των 33 είχαν διπλάσιες πιθανότητες να φτάσουν τα 90 σε σύγκριση με τις γυναίκες που απέκτησαν το τελευταίο τους παιδί έως την ηλικία των 29 ετών.

8. Είστε πιο εστιασμένοι και μπορείτε να συγκεντρωθείτε.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα του να είσαι 40 είναι η ικανότητα να είσαι πιο εστιασμένος και ικανός να συγκεντρωθείς. Σύμφωνα με έρευνα στο περιοδικό, Psychological Science, η προσοχή σας φτάνει στο αποκορύφωμά της όταν είστε περίπου 43 ετών. Ανησυχούμε λιγότερο για άσκοπες περισπασμούς και εστιάζουμε περισσότερο σε πράγματα που μας ενδιαφέρουν, γεγονός που μας κάνει πιο παραγωγικούς.

9. Εξακολουθείτε να βελτιώνεστε πνευματικά.

Δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε και να βελτιώνουμε τον εαυτό μας, ακόμα κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Στατιστικής Εργασίας, οι μεγαλύτεροι ενήλικες περνούν περισσότερο χρόνο ανάγνωσης από τους νεότερους. Όλη αυτή η ανάγνωση έχει πολλά οφέλη για εμάς και συνδέεται άμεσα με την ικανότητά μας να εκφραζόμαστε καλύτερα. Αυτή η μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης υποδηλώνει ότι το λεξιλόγιο των ανθρώπων βελτιώνεται συνεχώς καθ ‘όλη τη δεκαετία των 40 τους χρόνων και βρίσκεται στα πρόθυρα της κορυφής πριν φτάσει τελικά στα όριά του στην ηλικία των 60.

Μπόνους: Αυτή είναι η απόδειξη ότι μπορείτε να φαίνεστε υπέροχοι στα σαράντα σας!

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News