ta-syntrimmia-sto-rosgoyel-itan-apo-ufo-to-mystiko-imerologio-amerikanoy-tagmatarchi-poy-ereyna-i-cia-11174
16:50

«Τα συντρίμμια στο Ρόσγουελ ήταν από UFO»: Το μυστικό ημερολόγιο Αμερικανού ταγματάρχη που ερευνά η CIA

16:50
Νίκη Μουλά

Τα συντρίμμια στο Ρόσγουελ ήταν από εξωγήινο ιπτάμενο δίσκο, σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος κλήθηκε για αυτοψία στο σημείο.

Advertisement

Δύο μέρες μετά τις δηλώσεις του πρώην Ισραηλινού Διευθυντή Διαστημικής Ασφάλειας του Ισραήλ Χαϊμ Εσέντ μια νέα είδηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτή τη φορά έρχεται να προσθέσει νέα ερωτήματα για την ύπαρξη των εξωγήινων.

Advertisement

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινα χέρια, γράφει στο ημερολόγιό του ο Μάρσαλ

Advertisement

O Τζέσε Μάρσαλ, Αμερικανός αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνος για τις επί τόπου έρευνες και εξέτασε τα περίφημα συντρίμμια στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού το 1947, καταγράφει ότι βρήκε «άφθαρτα συντρίμμια που δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινα χέρια» στο προσωπικό του ημερολόγιο που αποκαλύπτονται για πρώτη φορά.

 Ο ταγματάρχης Τζέσε Μάρσαλ εξετάζει τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρόσγουελ.
Ο ταγματάρχης Τζέσε Μάρσαλ εξετάζει τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο Ρόσγουελ.
Advertisement

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Μπορούσε κανείς να διακρίνει πάνω τους χαραγμένα σύμβολα ακατανόητα, εξωγήινα

Ο Τζέσε Μάρσαλ εργαζόταν στο Γραφείο Πληροφοριών του 509 σμήνους βομβαρδιστικών στην Αεροπορική Βάση του Ρόσγουελ και ήταν ο υπεύθυνος των ερευνών για το περίφημο δυστύχημα που έγινε το 1947.

Στο προσωπικό του ημερολόγιο, που παρέμενε κλειδωμένο στα συρτάρια για 35 χρόνια μετά τον θάνατο του και τα εγγόνια του έδωσαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, γράφει χαρακτηριστικά πως «τα συντρίμμια δεν κατασκευάστηκαν από ανθρώπινο χέρι» και πως κανείς μπορούσε να διακρίνει πάνω τους χαραγμένα σύμβολα ακατανόητα, που ο ίδιος τα χαρακτηρίζει «εξωγήινα».

Advertisement

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στις 8 Ιουλίου του 1947 σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόσγουελ εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους. Ο υπεύθυνος ερευνών Τζέσε Μάρσαλ ανέφερε από την πρώτη στιγμή πως ήταν τα συντρίμμια ήταν «αγνώστου ταυτότητος» (UFO), πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Την ίδια μέρα ο στρατιωτικός διοικητής της 8ης Αμερικανικής Αεροπορικής Δύναμης δήλωσε πως στην πραγματικότητα ήταν τα απομεινάρια από ένα μετεωρολογικό αερόστατο.

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Ο Μάρσαλ είχε σιωπήσει 30 χρόνια, λόγω άνωθεν εντολών

Η υπόθεση ξεχάστηκε για σχεδόν 30 χρόνια, μέχρι το 1978 όταν ο Στάντον T. Φρίντμαν, ερευνητής και παθιασμένος με τα ΑΤΙΑ, πήρε συνέντευξη από τον Ταγματάρχη Τζέσε Μάρσαλ που είχε σιωπήσει για 30 χρόνια, λόγω άνωθεν εντολών.

 Ο χάρτης της περιοχής γύρω από το Ρόσγουελ.
Ο χάρτης της περιοχής γύρω από το Ρόσγουελ.

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Ο Μάρσαλ δήλωσε ότι «ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους»

Ο Μάρσαλ δήλωσε ξεκάθαρα στον Φρίντμαν ότι «ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους». Η ιστορία του διαδόθηκε τότε αμέσως στους κύκλους των ΑΤΙΑ, μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η λαϊκή εφημερίδα The National Enquirer προχώρησε σε δική της συνέντευξη με τον Μάρσαλ με αποτέλεσμα το συμβάν του Ρόσγουελ να γίνει πρωτοσέλιδο θέμα διεθνώς. Στόματα άρχισαν να ανοίγουν, μαρτυρίες να προστίθενται, όπως του τοπικού εργολάβου κηδειών που μιλούσε για «νεκροτομές και αυτοψίες σε παράξενα πλάσματα».

 Tα δύο εγγόνια του ταγματάρχη Μάρσαλ. Αριστερά ο Τζέσε και δεξιά ο Τζόν.
Tα δύο εγγόνια του ταγματάρχη Μάρσαλ. Αριστερά ο Τζέσε και δεξιά ο Τζόν.

Το 1997 το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να κάνει εκ νέου έρευνα με εντολή του Κογκρέσου, η οποία κατέληξε ότι τα συντρίμμια δεν ήταν από μετερεολογικό αερόστατο, αλλά μέρος ενός μυστικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul». Όσο για τις νεκροψίες πτωμάτων εξωγήινων όντων η ερεύνα απαντούσε πως πιθανώς ήταν «ταραγμένες αναμνήσεις από την ανάκτηση καμμένων ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων».

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Μέχρι τον θάνατό του υποστήριζε πως τα απομεινάρια ήταν από ιπτάμενο δίσκο

Ο ταγματάρχης Μάρσαλ πέθανε τον Ιούνιο του 1986 και όπως λένε τα εγγόνια του μέχρι τον θάνατο του υποστήριζε σθεναρά πως τα απομεινάρια ήταν από ιπτάμενο δίσκο. Όπως χαρακτηριστικά λένε ο ταγματάρχης «αναγκάστηκε από τον Στρατό να σιωπήσει και πως επειδή ήταν διαβαθμισμένος αξιωματούχος ακολούθησε τις άνωθεν εντολές, αλλά στην οικογένεια του πάντα υποστήριζε πως είχε στηθεί μια σκευωρία συγκάλυψης της πραγματικότητας».

 Φανατικοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ διαδηλώνουν συχνά στο Ρόσγουελ.
Φανατικοί υποστηρικτές των ΑΤΙΑ διαδηλώνουν συχνά στο Ρόσγουελ.

Συντρίμμια στο Ρόσγουελ: Το προσωπικό ημερολόγιο του Μάρσαλ σε ντοκιμαντέρ του Ηistory Channel

Το προσωπικό του ημερολόγιο και οι συνεντεύξεις των μελών της οικογένειάς του περιλαμβάνονται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ «Ρόσγουελ: Ο πρώτος μάρτυρας» που θα μεταδοθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου για πρώτη φορά από το Ηistory Channel.

To ημερολόγιο του Μάρσαλ πέρασε διαδοχικά από τα χέρια του γιου του στα εγγόνια του και τώρα στον ειδικό ερευνητή της CIA Ben Smith, ο οποίος έχει αναλάβει να αποκωδικοποιήσει έναν μυστικό κώδικα που φαίνεται πως υπάρχει στα ημερολόγια, ανάμεσα στη χρήση των λέξεων και των παύσεων, που χρησιμοποιεί ο Τζέσε Μάρσαλ.

«Ο παππούς μας δεν ήταν τυχαίος ούτε τρελός. Ήταν υπεύθυνος του Γραφείου Πληροφοριών για το πρόγραμμα βομβαρδισμών κατά την διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου» δηλώνουν τα εγγόνια του στον φακό του History Channel.