Επιστροφή φόρου: Δώρο Πάσχα από την εφορία για 1.000.000 φορολογούμενους - Enimerotiko.gr
24 Φεβρουαρίου 2020
Enimerotiko.gr
Δημόσιο

Επιστροφή φόρου: Δώρο Πάσχα από την εφορία για 1.000.000 φορολογούμενους

Η εφορία μοιράζει την επιστροφή φόρου ως δώρο Πάσχα σε 1.000.000 φορολογούμενους! Ποιοι και πως θα πάρουν τα χρήματα.

Κλειδί οι φορολογικές δηλώσεις 2019 των οποίων η υποβολή ξεκινάει τον Μάρτιο. Οι επιστροφές φόρου σε όσους θα έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό ξεκινούν τον Απρίλιο. Τι θα γίνει με τις ξεχωριστές δηλώσεις των ζευγαριών και πόσες θα είναι οι δόσεις.

Μπορεί οι φόροι να έχουν φτάσει στα ύψη ωστόσο φέτος υπολογίζεται ότι τα πιστωτικά εκκαθαριστικά μετά τις φορολογικές δηλώσεις 2019 θα είναι τουλάχιστον 1.000.000 και τα χρήματα για όσους είναι συνεπείς και… γρήγοροι στην υποβολή τους θα πάρουν τα χρήματα σαν… δώρο Πάσχα, ακόμη δηλαδή και μέσα στον Απριλίου.

Όλο το… παιχνίδι παίζεται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το 2019. Φέτος η διαδικασία θα αρχίσει τον Μάρτιο και έτσι με βάση τους έως τώρα υπολογισμούς το σύστημα θα είναι σε θέση να κάνει μαζικές εκκαθαρίσεις και επιστροφές φόρου μαζικά ήδη από τον Απρίλιο.

Με άλλα λόγια οι επιστροφές φόρου για φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα και οι φορολογούμενοι να έχουν διαθέσιμα τα χρήματα στον λογαριασμό τους κοντά στο Πάσχα.

Με βάση τα περυσινά στοιχεία ήταν περίπου 750.000 οι φορολογούμενοι που πήραν επιστροφή φόρου. Φέτος και με βάση τη δυνατότητα υποβολής ξεχωριστής δήλωσης από τα παντρεμένα ζευγάρια υπολογίζεται ότι από ένα σύνολο 2,6 παντρεμένων γυναικών τουλάχιστον 250.000 θα πάρουν επιστροφή.

Κάπως έτσι αναμένεται να αυξηθεί και το ποσοστό των επιστροφών.

Μάλιστα για φέτος αναμένεται σε πολλά νοικοκυριά η σύζυγος να λάβει επιστροφή, ακόμη και τον μήνα Απρίλιο ενώ ο σύζυγος εάν θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον φόρο να ξεκινήσει την καταβολή των χρημάτων τον Ιούλιο.

Οι επιστροφές μπορεί να ξεκινήσουν νωρίτερα, ωστόσο δεν θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο πληρωμής καθώς οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα θα πληρώσουν το φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη έως τις 31 Ιουλίου, η δεύτερη έως 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου.

Μη χάνετε χρόνο λοιπόν, υποβάλετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τη φορολογική σας δήλωση ώστε να πάρετε την επιστροφή φόρου σαν δώρο Πάσχα από την εφορία!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα