Enimerotiko.gr
Ελλάδα

11 επιπλέον μέτρα που είναι έτοιμη να πάρει η κυβέρνηση αν δεν μειωθούν τα κρούσματα του κορωνοϊού

Επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό: Η εκτίμηση των πιο πολλών Ελλήνων πολιτών είναι πως η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί το έσχατο μέτρο για την πανδημία. Ωστόσο, η πραγματικότητα διαφέρει. Υπάρχουν πολλά μέτρα ακόμη, τα οποία μπορούν να ληφθούν. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μέτρα για την πανδημία του COVID-19 σχετίζονται, με επιτάξεις έως και χρήση μονάδων του στρατού.

Επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό: Οι συζυτήσεις

Καθημερινά μελετάται μέρος αυτών στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, εκεί δηλαδή που ο πρωθυπουργός μαζί με τους στενούς του συνεργάτες πραγματοποιούν καθημερινά τηλεδιασκέψεις με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την επιτροπή των 26 επιστημόνων του υπουργείου Υγείας υπό τον καθηγητή Παθολογίας, λοιμωξιολόγο της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον εγκατεστημένο στο Λονδίνο εκπρόσωπο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για το θέμα του κορονοϊού, καθηγητή Ηλία Μόσιαλο.

Επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό: Υπάρχει δρόμος ακόμη…

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει κερδηθεί η μάχη αλλά όχι και ο πόλεμος αφού όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι γιατροί τα έγκαιρα και δραστικά μέτρα που έχουν παρθεί δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι η χώρα μας ξεπέρασε τον κίνδυνο και δεν θα αντιμετωπίσει καταστάσεις σαν αυτές που βιώνει η Ιταλία ή στην Ισπανία καθώς το δικό μας σύστημα υγείας δεν φημίζεται για την επάρκειά του.

Εάν σε αυτή την κρίσιμη καμπή υπάρξει η παραμικρή χαλάρωση των μέτρων ή διαπιστωθεί δραματική αύξηση των κρουσμάτων, τότε στα σκαριά υπάρχει έτοιμο το νέο πακέτο μέτρων, τμήμα των οποίων θα εφαρμοστεί μονάχα σε περίπτωση που τα στοιχεία τείνουν προς το χειρότερο σενάριο, που ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Να θυμίσουμε ότι κρίσιμο στοιχείο δεν είναι μόνο ο αριθμός των νεκρών αλλά και αυτός των διασωληνωμένων.

Επιπλέον μέτρα για τον κορονοϊό: Έκτακτα μέτρα, τα οποία ενδέχεται να πάρει η κυβέρνηση

– Καταρχάς η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.
– Αύξηση του προστίμου των 150 ευρώ για όσους παραβιάζουν το ισχύον μέτρο της ελεγχόμενης μετακίνησης του πληθυσμού.

– Εάν για την τήρηση των μέτρων δεν επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνδράμει και ο Ελληνικός Στρατός.
– Η απαγόρευση όλων των αεροπορικών πτήσεων εντός και εκτός της χώρας με εξαίρεση συγκεκριμένες περιπτώσεις.
– Η μετατροπή περαιτέρω μεγάλων νοσοκομείων της χώρας σε αποκλειστικά νοσηλευτικά ιδρύματα για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid 19.
– Ο περαιτέρω περιορισμός των δρομολογίων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
– Ξενοδοχειακές μονάδες θα μετατραπούν σε χώρους νοσηλείας ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά δεν παρουσιάζουν βαριά συμπτώματα που να απαιτούν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή διασωλήνωση.
– Χρήση των μεγάλων κλειστών σταδίων και των ιδιωτικών γυμναστηρίων ως χώρων νοσηλείας ασθενών.
– Επίταξη των ιδιωτών γιατρών και ιδίως όσων η ειδικότητα σχετίζεται με τον Covid-19 (λοιμωξιολόγων, πνευμονολόγων, παθολόγων, καρδιολόγων, κ.λπ.).
– Συνδρομή των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής στο έργο της περίθαλψης όσων έχουν προσβληθεί με κορονοϊό (κυρίως όσων είναι τελειόφοιτοι).
– Επίταξη πλοίων για τη χρήση τους ως πλωτά νοσοκομεία που θα περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό στη νησιωτική χώρα.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News