Enimerotiko.gr
Ελλάδα

14 Έλληνες τραγουδιστές που ήρθαν αντιμέτωποι με την Ελληνική δικαιοσύνη και πως κατέληξαν οι υποθέσεις τους

Τραγουδιστές με δικαστικές υποθέσεις: Αν τακτά χρονικά διαστήματα πολλοί τραγουδιστές καταδικάζονται ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες τετοιες υποθέσεις.

Τραγουδιστές με δικαστικές υποθέσεις: Μιχάλης Χατζηγιάννης

To 2014 και με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης δημοσιοποίησε την καταδίκη του Μιχάλη Χατζηγιάννη, δυο χρόνια μετά την αγωγή που έλαβε από τον συνθέτη-στιχουργό Δημήτρη Παναγόπουλο για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η επίσημη απόφαση του Εφετείου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι τον πρώτο εναγόμενο (τον Μιχάλη Χατζηγιάννη) βαρύνει υπαιτιότητα (δόλος) ως προς την προσβολή του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας του ενάγοντος (του Δημήτρη Παναγόπουλου), αφού η μουσική σύνθεση με τον τίτλο «Αύρα» θεωρείται ένα κλασικό και διαχρονικό ελληνικό τραγούδι…

«Ο δε πρώτος εναγόμενος ως καταξιωμένος συνθέτης σύγχρονης ελληνικής μουσικής, αποδεικνύεται ότι γνώριζε τη σύνθεση αυτή και αποφάσισε να αντιγράψει παράνομα τη μελωδική της ιδέα που αναφέρεται προηγουμένως στο σκεπτικό της απόφασης αυτής κατά τη σύνθεση του δικού του τραγουδιού με τον τίτλο «Κάτι Λείπει»»

Μερικές ώρες αργότερα, ο θιγόμενος και δικαιωμένος από το Εφετείο τραγουδοποιός Δημήτρης Παναγόπουλος, πήρε θέση με επιστολή του. Αποκάλυψε ότι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης του έστειλε αρχικά αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Άντζελα Δημητρίου

Το 2007, το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην την Άντζελα Δημητρίου όχι για μια αλλά για δυο διαφορετικές υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών. Για τις συγκεκριμένες επιταγές επιβλήθηκαν στην γνωστή τραγουδίστρια ποινές 12 μηνών και 2 ετών. Ηταν εξαγοράσιμες για 3.000 και 8.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η γνωστή τραγουδίστρια το Φεβρουάριο του 2007 διεκδίκησε την αναβολή της δίκης, επικαλούμενη κώλυμα του δικηγόρου της. Τον Οκτώβριο απουσίαζαν τόσο η τραγουδίστρια όσο και ο δικηγόρος της.

Νίκος Παναγιωτίδης

Το πρώην μέλος των «Antique», παραπέμφθηκε το 2010 στο εδώλιο του κατηγορουμένου με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και διακεκριμένης κλοπής.

Ο Νίκος Παναγιωτίδης δεν παρέστη στη δίκη. Όπως υποστηρίχθηκε διαμένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία. Το δικαστήριο τον απήλλαξε από την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στο δικαίωμα έφεσης, υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας 5 χιλιάδων ευρώ.

Τραγουδιστές με δικαστικές υποθέσεις: Ανδρέας Μικρούτσικος

Ο γνωστός συνθέτης και παρουσιαστής Ανδρέας Μικρούτσικος παραπέμφθηκε στο εδώλιο για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας κατ΄ εξακολούθηση. Κατά το κατηγορητήριο έκλεβε την ΔΕΗ από τις 6 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 20 Ιουνίου 2013. Το ρεύμα υπολογιζόταν αξίας 1.330 ευρώ που με τους τόκους έφτασε τα 1.700.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, ο Μικρούτσικος τιμωρήθηκε και η ΔΕΗ αναμένεται να διεκδικήσει και στο αστικό δικαστήριο το ποσό που της οφείλεται από την κλοπή.

Αντύπας

Γύρω στο 2001 ο τραγουδιστής Αντύπας είχε εκμισθώσει σε επιχειρηματία το νυχτερινό κέντρο «Οn the Rocks ». Ο επιχειρηματίας είχε διαπράξει πολεοδομικές παραβάσεις προκειμένου να ανακαινίσει το χώρο. Όλα αυτά τα χρόνια ο τραγουδιστής δε γνώριζε το παραμικρό, αφού το κλητήριο θέσπισμα θυροκολλήθηκε σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο όπου διέμενε παλιότερα ο καλλιτέχνης και αργότερα είχε πουλήσει. Έτσι, καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Τραγουδιστές με δικαστικές υποθέσεις: Έλλη Κοκκίνου

Για παραβίαση δικαστικής απόφασης, χωρίς όμως η ίδια να το γνωρίζει, καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με αναστολή στις 15 Μαΐου του 2017 η Έλλη Κοκκίνου από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Η Κοκκίνου έχει δηλώσει σε συνέντευξη της:

«Η δικαστική κλήση είχε πάει σε λάθος διεύθυνση. Δεν το γνώριζα, όπως δεν το γνώριζε και ο πρώην σύζυγός μου. Κι έτσι δικάστηκα και καταδικάστηκα ερήμην. Όταν είχαμε χωρίσει, κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου διάφορες βλακείες, με μηνύσεις εκατέρωθεν. Πλέον τα έχουμε βρει.»

Τόλης Βοσκόπουλος

Για το αδίκημα της φοροδιαφυγής που αφορά την περίοδο 1993-97 και για ποσό που, με τις προσαυξήσεις, φτάνει τα 5,5 εκατ. ευρώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος. Το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση καθώς και τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής με 5 ευρώ ημερησίως.

Στράτος Διονυσίου

Η εμπλοκή του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή σε μια σκευωρία, όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος, θα τον οδηγήσεί για οπλοκατοχή και «ουσίες» ενώπιων των ελληνικών δικαστηρίων και τελικά στις Αγροτικές φυλακές Τίρυνθας όπου εκεί θα εκτίσει την ποινή του.

Σωτηρία Μπέλου

Το 1938 η Σωτηρία Μπέλλου γνώρισε τον Βαγγέλη Τριμούρα, έναν ελεγκτή λεωφορείων που τη φλέρταρε και μετά από λίγους μήνες παντρεύτηκαν. Ο άντρας της ξενυχτούσε καθημερινά, έπινε και όταν η Μπέλου του έκανε παράπονα εκείνη τη χτυπούσε.

Όταν η ίδια έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατούσε έχασε την ψυχραιμία της. Κατά τη διάρκεια ενός καβγά, του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Αποτέλεσμα ηταν να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή. Η αρχική ποινή ήταν 3 χρόνια φυλάκιση, αλλά τελικά έμεινε κρατούμενη έξι μήνες.

Τραγουδιστές με δικαστικές υποθέσεις: Τζίμης Πανούσης

Στις 7 Ιουλίου του 1997 ο Γιώργος Νταλάρας μηνύει τον Πανούση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο Νταλάρας είχε απαιτήσει από τον Πανούση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του στις παραστάσεις. Όπως επίσης και πως κάθε φορά που θα αναφερόταν στο όνομα του θα έπρεπε να του καταβάλλει το ποσό του ενός εκατομμυρίου δραχμών.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πανούση σε φυλάκιση πέντε μηνών με τριετή αναστολή.

Αντώνης Ρέμος

Η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους υπαλλήλους της ΠΑΕ Ηρακλής και των Αντώνη Ρέμου, Δήμου Πολύκαρπου και Γιάννη Τάκη είχε ξεκινήσει το 2011. Οι υπάλληλοι εκείνης της περιόδου κινήθηκαν δικαστικά.

Έξι χρόνια αργότερα το δικαστήριο καταδικάζει την πλευρά Ρέμου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

Πασχάλης

Είκοσι μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον τραγουδιστή Πασχάλη Αρβανιτίδη -15 μήνες για ψευδή καταμήνυση και ακόμη 15 μήνες για ψευδορκία- από το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Ο γνωστός τραγουδιστής ήταν κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία σε βάρος του Κωνσταντίνου Πάγκαλου, του γενετιστή που πραγματοποίησε την επίμαχη εξέταση DNA.

Ελένη Βιτάλη

Το 1987 η Βιτάλη συλλαμβάνεται για οπλοκατοχή και φυλακίζεται προσωρινά για 15 ημέρες.  Η ίδια σε συνέντευξή της είχε δηλώσει:

«Από αυτήν την ιστορία έμαθα μόνο πόσος βούρκος υπάρχει πίσω από τους ηθικολόγους…

Δεν στενοχωριέμαι ούτε επειδή το παιδί μου με είδε στις εφημερίδες, γιατί ο γιος μου έχει μάθει να είναι ελεύθερος, ούτε για τη δική μου εμπειρία. Καλό μου έκανε, γιατί η μητέρα μου με έχει χαϊδέψει πολύ.

Θεωρώ όμως αυτούς υπεύθυνους για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η επιχείρηση που δούλευα τότε μου ζητάει 14.000.000 δραχμές επειδή ήμουν φυλακή και δεν πήγα να τραγουδήσω.

Το δεύτερο είναι ότι ο πατέρας μου πήρε την εφημερίδα, διάβασε ότι το παιδί του πήγε φυλακή και πριν προλάβω να αποφυλακιστώ, πέθανε. Ενώ ήταν γερός και δυνατός, μέσα σε δεκαπέντε μέρες έπαθε δύο εγκεφαλικά και δύο εμφράγματα. Ήταν μια πολύ άδικη και πικρή ιστορία…»

Καίτη Γαρμπή

Καταδικασμένοι τραγουδιστές

Αρχές του 2018.

Σε 13 μήνες ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η Καίτη Γαρμπή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για οφειλές στην εφορία που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News