16-kapsoyrotragoyda-tis-dekaetias-toy-amp-8217-90-me-ta-opoia-oloi-chorisame-kai-klapsame-sta-niata-mas-112767
19:20

16 καψουροτράγουδα της δεκαετίας του ’90 με τα οποία όλοι χωρίσαμε και κλάψαμε στα νιάτα μας

19:20
Newsroom

Τραγούδια χωρισμού: Ο έρωτας έρχεται πολλές φορές στη ζωή ενός ανθρώπου. Από την άλλη, ο χωρισμός είναι κάτι, στο οποίο μπορούν να οδηγηθούν κάποιοι άνθρωποι, αν δεν υπάρχει η κατάλληλη χημεία μεταξύ τους. Ένας τρόπος για να απαλύνουν τον πόνο τους όσοι αντιμετώπιζαν έναν χωρισμό ήταν η επιτυχίες που μεσουρανούσαν τότε. Πάρτε μία γεύση, ρίχνοντας μία ματιά στην ακόλουθη λίστα. Αναλυτικότερα:

Τραγούδια χωρισμού: Ακολουθούν δεκαπέντε επιτυχίες, με τις οποίες κλάψαμε

Χαμένα – Καίτη Γαρμπή: Το απόλυτο τραγούδι χωρισμού. Το ακούγαμε παντού για ένα διάστημα και σκίζαμε τα νεανικά μας ιμάτια για τον έναν και μοναδικό έρωτα που χάσαμε. Αχ, και πού να ξέραμε….

Ξανά – Σάκης Ρουβάς: Σάκηηηηη…. Φυσικά και θα θυμάστε όλες την τρέλα που επικρατούσε με τον Ρουβά. Μάλιστα, όποτε παιζόταν αυτό το τραγούδι στο ραδιόφωνο ή στα clubs, δεν είμαι σίγουρη εάν κλαίγαμε γι’ αυτόν που μας παράτησε ή για τον ίδιο τον Σάκη που… δεν μας καταδέχτηκε ποτέ!

Ελίνα Κωνσταντοπούλου – Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει: Και για τις πιο αποφασίστικες, που αρνιόντουσαν να κάθονται να κλαίνε για έναν άντρα, η Ελίνα Κωνσταντοπούλου άνοιγε την πόρτα κι έφευγε αδιαφορόντας για το τηλεφώνημά του! Κάτι παραπάνω ήξερε, σωστά;

Μη μου μιλάς για καλοκαίρια – Σοφία Αρβανίτη: Το γλυκό αυτό τραγούδι μας συνόδευσε από την εφηβεία μέχρι και την ενηλικίωση μας. Εάν τύχει να το ακούσουμε, νιώθουμε νοσταλγία. Ίσως όχι τόσο για κάποιον χαμένο έρωτα, αλλά περισσότερο για μια χαμένη εποχή…

Γκάζι – Άννα Βίσση: Εάν δεν έχετε φτάσει στο σημείο που έφτασε η λατρεμένη μας Αννούλα για τον έρωτα, μάλλον παραείστε ισορροπημένη!

Τραγούδια χωρισμού: Κι άλλες επιτυχίες, με τις οποίες κλάψαμε

Σάββατο – Γιώργος Μαζωνάκης: Τα λόγια είναι περιττά. Απλά το αφήνουμε εδώ και κάντε ό,τι θέλετε.

Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις – Βασίλης Καρράς: Οι τύψεις είναι το πρώτο συναίσθημα που θα έπρεπε να νιώθει αυτός που μας εγκατέλειψε άκαρδα! Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο τραγούδι του Καρρά είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Έκρυψα το πρόσωπό μου –Αντώνης Ρέμος: Πώς θα μπορούσε να λείπει ο Αντώνης Ρέμος από την λίστα; Και μόνο που ακούς τα ερωτικά τραγούδια του, θέλεις να χωρίσεις μόνο και μόνο για να κλαις με την ησυχία σου!

Δρόμοι του πουθενά – Γιώργος Μαργαρίτη: Δεν ξέρω εσείς, αλλά εμείς, αυτό το ροκ σκυλάδικο πολύ το αγαπήσαμε! Και ειδικά όταν χωρίζαμε.

Επιμένω – Χρήστος Κυριαζής: Επιμένει ο Κυριαζής να ξανακερδίσει την Βάνα, καθότι έχει μάθει να αγαπάει και να πονάει, επιμέναμε κι εμείς να θέλουμε πίσω τον ψηλό γαλανομάτη με το μελαγχολικό ύφος.

Πρωινό τσιγάρο – Νότης Μαυρουδής: Και μετά τα βαριά, ακολουθούσε η «ποιότητα». Μόνες, σ’ ένα δωμάτιο, να αναπολούμε αυτές που τότε ονομάζαμε ως τις «πιο ευτυχισμένες μας στιγμές».

Γιατί Κλαις – Σταμάτης Γονίδης: Δεν Κοιμάμαι Τώρα Πια Τα Βράδια – Μάκης Χριστοδουλόπουλος

Οι υπόλοιπες επιτυχίες, με τις οποίες κλάψαμε

Total eclipse of the heart – Bonie Taylor: Το κατεξοχήν τραγούδι χωρισμού που, παρόλο που ανήκει στην χρυσή εποχή των ‘80s, ακούστηκε τόσο πολύ στην δεκαετία των ‘90s που το κάναμε της γενιάς μας. Νομίζω πως μ’ αυτό το τραγούδι θα ερωτευτούν σε μερικά χρόνια και τα παιδιά μας!

I will always love you –Whitney Huston: Ναι, όλες νομίζαμε πως θα αγαπούσαμε για πάντα τον ψηλό γαλανομάτη με το μελαγχολικό ύφος, μέχρι που γνωρίσαμε τον άντρα μας!

Nothing compares to you – Sinead ‘O’ Connor: Ένα τραγούδι του Prince για όσους δεν το γνωρίζατε… Δεν έχω πολλά να πω για το «Nothing compares to you». Προσωπικά το ακούω και κλαίω ακόμα.