achilleas-mpeos-ta-nychterina-magazia-o-ekriktikos-charaktiras-i-katavoli-eggyisis-300-000e-kai-i-dimarchia-41609
18:14

Αχιλλέας Μπέος: Tα νυχτερινά μαγαζιά, ο εκρηκτικός χαρακτήρας, η καταβολή εγγύησης 300.000€ και η δημαρχία

18:14
Newsroom

Ο Αχιλλέας Μπέος  γεννήθηκε στον Βόλο το, 1959 αλλά μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Στη συνέχεια ως ενήλικας εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, όπου υποστηρίζεται ότι απέκτησε την αμερικανική υπηκοότητα,αν και ο ίδιος δεν το παραδέχτηκε ποτέ.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Στην Αμερική αρχικά εργάστηκε ως σωματοφύλακας, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδαση. Ο ίδιος έχει πει σχετικά:«Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, μετανάστευσα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου με μεγάλη επιτυχία δραστηριοποιήθηκα στις επιχειρήσεις εστίασης και θεάματος, δημιουργώντας ένα σοβαρό οικονομικό υπόβαθρο, αρνούμενος όμως να αποδεχτώ την Αμερικανική Υπηκοότητα, διότι μου ζητήθηκε να δηλώσω ότι σε περίπτωση εμπλοκής των Η.Π.Α. με την γενέτειρά μου, όφειλα να πάρω το μέρος τους».

Διαθέτει νυχτερινά κέντρα, είναι  πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλου και ο εν ενεργεία δήμαρχος Βόλου.Επίσης, η οικογένειά του είναι πολυπληθής και διαθέτει 5 παιδιά.Το 2020, δήλωσε από κοινού με την πρώην σύζυγό του, εισοδήματα ύψους 44.664 ευρώ, από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα και από ακίνητα. Οι καταθέσεις τους στις τράπεζες ανέρχονται σε 23.215 ευρώ και 13.202 δολάρια από κοινού. Είναι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στη Γλυφάδα σε ποσοστό 50%, ενώ διαθέτει ένα αυτοκίνητο 2.987 κυβικών.

Advertisement

Advertisement

Η  δημαρχία Βόλου και η επανεκλογή

Σύμφωνα με έρευνες εταιρειών δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2017 και τον Νοέμβριο του 2018, η πλειοψηφία των πολιτών του δήμου Βόλου φέρονταν ικανοποιημένοι από το έργο της δημοτικής αρχής και γι΄αυτό το 2019 επανεξελέγη.

Ο θαυμασμός στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Αχιλλέας Μπέος έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τους Έλληνες πολιτικούς, με εξαίρεση τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου υπήρξε θαυμαστής και ψηφοφόρος έχοντας πει σχετικά: «Και θα πάω στα λόγια του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί άλλο το ΠΑΣΟΚ του τότε που όλοι το στηρίξαμε και το ψηφίσαμε, μέσα σ’ αυτούς και εγώ βέβαια, και άλλο το ΠΑΣΟΚ του τώρα. Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες είχε πει τότε. Που να είναι ήξερε πως θα απευθυνόταν στο κόμμα που ίδρυσε αυτός; Μεγάλες κουβέντες».

Advertisement

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό, ο εκρηκτικός χαρακτήρας και η καταβολή εγγύησης 300.000€

Ως αθλητικός παράγοντας έχει συμμετάσχει σε αρκετά επεισόδια δημιουργώντας αρκετές κόντρες με διάφορους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου,όπως με τον επί σειρά ετών πρόεδρο της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση, τον Μάκη Ψωμιάδη, τον οποίο αποκάλεσε «δίμετρη αδελφή με μουστάκι» και τον Αλέξη Κούγια, τον οποίο χτύπησε στο πρόσωπο τον Σεπτέμβριο του 2005 κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών (ΕΠΑΕ).

Στις 22 Μαΐου 2011 συνελήφθη με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε αγώνες, κατηγορία για την οποία προφυλακίστηκε στo σωφρονιστικό κατάστημα Ναυπλίου στις 28 Ιουνίου 2011. Στις 14 Ιουνίου 2012 αποφυλακίστηκε με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών με την επιβολή περιοριστικών όρων όπως απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καταβολή εγγύησης ύψους 300.000€ και απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Για την υπόθεση αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του επέβαλε ποινή ισόβιας απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο, η οποία διατηρήθηκε και με απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΠΟ ύστερα από έφεση του Μπέου. Τους επόμενους μήνες αναμένεται η απόφαση για την παραπομπή του ή μη σε δίκη.

Advertisement

«Αλίμονο σε μένα αν χρειαζόμουν μπράβους για να δώσω δυο χαστούκια στον Αλέκο»

Ο ίδιος έχει πει σχετικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συνεχίζει να προκαλεί και να αποδεικνύει πόσο γραφικός είναι ο γηραλέος Αλέκος Κούγιας, και προσπαθώντας να αποσπάσει τον οίκτο του κόσμου (λες και δεν τον έχει τόσα χρόνια με την κατάντια του) διαστρεβλώνει τα γεγονότα και κατά συνήθεια δίνει μια ψευδή εικόνά τους. Αλίμονο σε μένα αν χρειαζόμουν μπράβους για να δώσω δυο χαστούκια στον Αλέκο! Αλίμονο…Αν έχει στοιχειώδεις αρχές και αξίες, έστω και σε αυτή την ηλικία ας διερωτηθεί ο ίδιος και ας εξηγήσει στον κόσμο, τον οποίο εκλιπαρεί με γραφικότητες να τον λυπηθεί, γιατί συμβαίνουν αυτά. Για μένα ο αστείος Αλέκος μπορεί να γράφει και να λέει ό,τι θέλει. Ποιος τον υπολογίζει άλλωστε;Όμως όταν αναφέρεται στην μητέρα του μικρού μου γιου και γενικότερα σε θέματα που αφορούν την οικογένειά μου, ευρύτερα, θα έχει και την ανάλογη αντιμετώπιση. Κάθε φορά που θα επιδεικνύει την άνανδρη και μικροπρεπή αυτή συμπεριφορά. Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα του, για να γελάει το Πανελλήνιο.Σε ό,τι αφορά δε τις μηνύσεις του, βεβαίως και θα τα πούμε στο Δικαστήριο. Όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τις δικές μου. Αμοιβαία είναι αυτά… Μέχρι τότε φιλάκια…»