akis-tsochatzopoylos-katethese-asfalistika-metra-kata-ton-paidion-toy-amp-8211-toys-zitaei-miniaia-diatrofi-3-400e-22419
14:14

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των παιδιών του – Τους ζητάει μηνιαία διατροφή 3.400€

14:14
Χριστίνα Προφαντή

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά των δύο του παιδιών, Αλέξανδρο και Αρετή, τα οποία απέκτησε από τον γάμο του με την Γκούντρουν Μόλντεναουερ.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κατηγορεί τα παιδιά του για πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ», ο πρώην υπουργός κατηγορεί τα παιδιά του για «πατροκτονία» και στην αίτηση που κατέθεσε και θα συζητηθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2020, τα εγκαλεί για πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Advertisement

Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν τον βοηθούν οικονομικά για την κάλυψη εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Advertisement

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ισχυρίζεται ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες που έχει καταβάλει για να του παράσχουν οικονομική βοήθεια για την κάλυψη των αυξανόμενων εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω των αλλεπάλληλων προβλημάτων υγείας, πέφτει συνεχώς σε τοίχο.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Διαβιούν σε πολυτελείς συνθήκες από την ακίνητη περιουσία που ο ίδιος τους δημιούργησε

Advertisement

Επίσης, υπογραμμίζει ότι τον οδηγούν στον θάνατο, καθώς αρνούνται να του καταβάλλουν μηνιαία έξοδα για να καλύψει τις ανάγκες διαβίωσής του, αποκαλύπτοντας ότι στις δικαστικές αίθουσες παρουσιάζονται ως άποροι ή άνεργοι, ενώ -κατ’ ουσίαν- διαβιούν σε πολυτελείς συνθήκες, με υπηρετικό προσωπικό και υπέρογκα εισοδήματα που έχουν από επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά και λόγω της ακίνητης περιουσίας που τους δημιούργησε ο ίδιος.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ζητά μηνιαία διατροφή 3.400 ευρώ

Στο δικόγραφο, μέσω του οποίου ο κ. Τσοχατζόπουλος ζητεί μηνιαία διατροφή 3.400 ευρώ, καταγράφονται τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και οι διακομιδές στα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια λόγω εκφυλιστικής εγκεφαλοπάθειας και προβλημάτων στην καρδιά, επισημαίνοντας ότι τον έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Επίσης, αναφέρει ότι υπάρχουν οφειλές ύψους 13.000 ευρώ σε νοσοκομεία, όπου έχει νοσηλευτεί, ενώ αποκαλύπτει ότι πριν λίγο καιρό η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα λόγω χρεών. «Ειδικότερα, το ποσό ανεξόφλητης οφειλής στη ∆ΕΗ για την ηλεκτροδότηση της οικογενειακής μας οικίας στο Χαλάνδρι ανέρχεται στο ποσό των 4.146 ευρώ. Επιπλέον, οφείλω στη Βιοκλινική Αθηνών λόγω εξόδων νοσηλείας μου 3.000 ευρώ, και στον “Λευκό Σταυρό”…», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Advertisement

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τον εγκατέλειψαν στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, όμως, δεν μένει μόνο σ’ αυτά. Εξαπολύει «δριμύ κατηγορώ» για την εγκατάλειψη που βιώνει από τα ίδια του τα παιδιά. Όπως χαρακτηριστικά λέει, στην πιο δύσκολη φάση της ζωής του τον εγκατέλειψαν αγνοώντας το γεγονός ότι τα στήριξε και «δημιούργησε» τις προϋποθέσεις για την επαγγελματική και την οικονομική τους επιτυχία.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την οικονομική ευρωστία των παιδιών του

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός παραθέτει συγκεκριμένα στοιχεία για την οικονομική ευρωστία των τέκνων του. Ισχυρίζεται ότι ο γιος του Αλέξανδρος «αποκομίζει πολύ υψηλά εισοδήματα» και διάγει πολυτελή βίο, καθώς έχει κινητή και ακίνητη περιουσία όπως ακίνητο στην Κυψέλη και το Βερολίνο, παραθαλάσσιο οικόπεδο στον Κόρφο Κορινθίας, ενώ εισέπραττε και εισπράττει σημαντικά χρηματικά ποσά από το εστιατόριο «ΣΤΟΑ» στην Αθήνα, για το οποίο ο πρώην υπουργός του είχε δώσει 500.000 ευρώ.

Ομοίως για την Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρει ότι έχει υψηλά εισοδήματα από το αρχιτεκτονικό της γραφείο, αλλά και μια ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Ναύπακτο με συνεταίρο την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Μαρία Καλτσά.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι έχει στην κατοχή της ένα διαμέρισμα 184 τ.μ στη Θεσσαλονίκη που της είχε μεταβιβάσει ο ίδιος, ενώ είναι και ιδιοκτήτρια μιας βίλας 300 τ.μ. στο Ψυχικό. Καταλήγοντας, κάνει λόγο για αχαριστία, αδιαφορία και αναφέρει ότι στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του το ίδιο του το «αίμα» αρνήθηκε να τον στηρίξει οικονομικά αλλά και συναισθηματικά.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Μία άλλη πραγματικότητα παρουσίασαν τα παιδιά του στο δικαστήριο

Στο δικαστήριο για την προσωρινή διαταγή του πρώην υπουργού σε βάρος των παιδιών του, η οποία συζητήθηκε στις 24 Αυγούστου και απορρίφθηκε, τόσο ο Αλέξανδρος όσο και η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρουσίασαν μια άλλη πραγματικότητα. Η πλευρά του Αλέξανδρου Τσοχατζόπουλου ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας τους δεν έχει εισοδήματα, καθώς είναι άνεργος. Ως πειστήριο, μάλιστα, επέδειξαν μια κάρτα του ΟΑΕ∆. Από την πλευρά της η Αρετή Τσοχατζοπούλου, επεσήμανε ότι αδυνατεί να συνδράμει οικονομικά τον πατέρα της, καθώς τα εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ το μήνα. Το παράδοξο, πάντως, είναι, όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», ότι στο πρόσφατο παρελθόν η κόρη του πρώην υπουργού του κατέβαλλε μηνιαίο ποσό το οποίο -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Τσοχατζόπουλου- προερχόταν από επιχειρηματικό κολοσσό που επιθυμούσε να του κλείσει το στόμα.