Enimerotiko.gr
Ελλάδα Κύριες ειδήσεις

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Η «χρυσή» 11άδα μαθητών που θα σπουδάσουν στις ΗΠΑ

Επιτυχίες Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής: Οι μαθητές που θα κάνουν σπουδές στις ΗΠΑ.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Εκτός από τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο που θα σπουδάσει με υποτροφία 97% στο Yale, ξεχώρισαν κι άλλοι μαθητές.

Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού λυκείου και του Επαγγελματικού λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής ετοιμάζουν βαλίτσες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Η «χρυσή» 11άδα

Η «χρυσή 11άδα» των μαθητών, που ακολούθησαν το πρόγραμμα Study USA, μεταξύ των οποίων και δύο αδέλφια, έρχεται να προστεθεί και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών, όπως η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, η μαθήτρια από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου που θα σπουδάσει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης το περίφημο ΜΙΤ, και μάλιστα με πλήρη υποτροφία. Οι παραπάνω περιπτώσεις δείχνουν πως στην Ελλάδα γίνεται αξιέπαινη προσπάθεια από γονείς, μαθητές και φυσικά διδάσκοντες με αποτέλεσμα οι χώρα μας να εκπροσωπείται κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι έντεκα μαθητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι οι: Κωνσταντίνος Ανδριώτης, Λουΐζα Δημτσούδη, Δημήτρης Γραικός, Τάνια Καλαμπούκα, Χρήστος Καλαμπούκας, Όλγα Κωνσταντάρα, Ντανιέλ Κοτόρι, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Δήμητρα Πρασσά και Θάνος Συντριβάνης, από το Γενικό Λύκειο. Επίσης, ο μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Οδυσσέας Κουφός.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή:

– «Είμαι ενθουσιασμένος από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study USA», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης από τη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος έγινε δεκτός στο Sewanee, The University of the South, όπου θα σπουδάσει βιολογία και νευροεπιστήμες.

Επιτυχίες Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής: Οι μαθητές που θα κάνουν σπουδές στις ΗΠΑ.

– Η Λουίζα Δημτσούδη από την Καρδιά Ροδόπης, εξασφάλισε υποτροφία από το φημισμένο Brown University. Εκεί σκέφτεται να σπουδάσει χημικός μηχανικός. Επίσης, προγραμματίζει να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις για να μην… χάσει την επαφή με τα μαθήματα! «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Ο λόγος είναι ότι είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε.

– Ο Δημήτρης Γραικός από την Έδεσσα, εξασφάλισε υποτροφία από το Worcester Polytechnic Institute. Εκεί, θέλει να σπουδάσει φυσικός και κοινωνικές επιστήμες. «Επέλεξα το ΓΕΛ της Σχολής γιατί η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study USA και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», είπε.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή:

– Η Τάνια Καλαμπούκα από τον Βόλο έγινε δεκτή από το Anna Maria College. Η ίδια θέλει να σπουδάσει μουσικοθεραπεία! Ήρθε στην Β’ τάξη του Λυκείου και μπήκε στο πρόγραμμα με καθυστέρηση. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά κατάφερε να καλύψει το κενό. Έτσι, εξασφάλισε υποτροφία για το γνωστό πανεπιστήμιο. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή». Να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

– Ο αδελφός της, Χρήστος Καλαμπούκας, έγινε δεκτός από το F&M College. Εκεί, θέλει να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», είπε.

– Η Όλγα Κωνσταντάρα από το Ποσείδι Χαλκιδικής έγινε δεκτή από το Vanderbilt University, όπου θέλει να σπουδάσει βιοχημεία και χημική βιολογία. «Στην καραντίνα λόγω της πανδημίας ανακάλυψα ότι μου αρέσει η βιολογία. Ήρθα στη Σχολή γιατί γνώριζα το πρόγραμμα Study USA. Εντάχθηκα σε αυτό και τελικά ανταμείφθηκα με υποτροφία», πρόσθεσε.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή:

– Από την πλευρά του, ο Ντανιέλ Κοτόρι από την Επανομή Θεσσαλονίκης, θα σπουδάσει στο Bowdoin College. Δήλωσε ενθουσιασμένος από το επίπεδο της εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ανυπομονεί για τη στιγμή που θα περάσει το κατώφλι του Αμερικανικού πανεπιστημίου.

– Ο μαθητής του Επαγγελματικού Λυκείου, Οδυσσέας Κουφός από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, εξασφάλισε πλήρη υποτροφία από το Davidson College, όπου επιθυμεί να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. «Προετοιμάστηκα καλά στο Study USA και τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενος», είπε.

– Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος σκέφτεται να σπουδάσει μηχανικός στο YALE University, στο οποίο έγινε δεκτός με πλήρη υποτροφία και μετά την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού του, να εργαστεί στον «μαγικό κόσμο» της F1. «Το πρόγραμμα Study USA ήταν ένα ξεχωριστό ‘ταξίδι’. Δεν είναι δύσκολο, αλλά απαιτητικό και το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το επιλέξει», είπε.

Οι υπόλοιποι μαθητές που κλείνουν τη «χρυσή» 11άδα:

– Η Δήμητρα Πρασσά από τα Ριζά Χαλκιδικής, πήρε υποτροφία στο Smith College και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της που θα σπουδάσει σε ένα τόσο ξεχωριστό ακαδημαϊκό περιβάλλον.

– Τέλος, ο Θάνος Συντριβάνης από τη Σκοτίνα Πιερίας, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Pomona College. Εκεί, έγινε δεκτός με υποτροφία. «Θέλω να ασχοληθώ με την έρευνα στον τομέα της βιοχημείας. Το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής αποδείχθηκε η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω για να διασφαλίσω το μέλλον μου», είπε.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News