anatropi-teleytaias-stigmis-sto-viasmo-tis-georgias-i-astynomia-diapseydei-ta-apotelesmata-ton-toxikologikon-77576
10:58

Ανατροπή τελευταίας στιγμής στο βιασμό της Γεωργίας: Η αστυνομία διαψεύδει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών

10:58
Newsroom

Μετά τη μεγάλη αναμονή και τα δύο εργαστήρια που εστάλησαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα βγήκαν καθαρές από αλκόολ και ουσίες.

Την ίδια ώρα πολλοί είναι οι άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι ο λόγος που οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές είναι επειδή το δείγμα από τα ούρα της Γεωργίας πάρθηκε μέρες μετά το συμβάν. Διαψεύδει η αστυνομία ότι άργησαν να ληφθούν δείγματα για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, στην υπόθεση βιασμού της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Απάντηση σε όσα ισχυρίζεται η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεών της δίνει με ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας οι αστυνομικοί της αρμόδιας προανακριτικά υπηρεσίας χειρίστηκαν και εξακολουθούν να χειρίζονται την υπόθεση με την δέουσα επιμέλεια και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά της ενώ προέβησαν αμέσως σε όλες τις απαραίτητες προανακριτικές πράξεις για τη διασφάλιση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων.

Advertisement

Ειδικότερα, το περιστατικό καταγγέλθηκε από την 24χρονη μεσημβρινές ώρες της 1/1/2022 στο Τμήμα Λευκού Πύργου, ενώ την ίδια ημέρα, πέραν των λοιπών προανακριτικών πράξεων, έγιναν οι ακόλουθες ενέργειες:

Advertisement

Ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτή ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Α.Π.Θ..

Κατασχέθηκε ο απαραίτητος ρουχισμός της παθούσας, ο οποίος απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προς εξερεύνηση και ανίχνευση τυχόν βιολογικού υλικού.

Advertisement

Χορηγήθηκε, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, έγγραφο σημείωμα στην παθούσα για την ιατροδικαστική της εξέταση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν πέντε στυλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται ότι, το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρους της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

Η σχετική έκθεση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, εντός σφραγισμένου φακέλου και παραδόθηκε αυθημερόν στο 5ο Τακτικό Ανακριτικό Γραφείο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Τοξικολογικές εξετάσεις: «Καθυστέρησαν 18 ώρες για το δείγμα, ίσως χάθηκαν στοιχεία»

Λίγο νωρίτερα ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντάρης έκανε λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις και ίσως χάθηκαν στοιχεία.

Σοβαρά λάθη τόσο στον χρόνο λήψης, όσο και στη διαχείριση των δειγμάτων που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τα αποτελέσματα καταλογίζει ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Μετά τις διαρροές από τον κύκλο του κατηγορουμένου περί αρνητικών εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε σουίτα ξενοδοχείου, ο τεχνικός σύμβουλος που ορίστηκε από την πλευρά της κοπέλας εξηγεί στο ThessToday.gr ότι υπήρξαν απώλειες ως προς τα στοιχεία των ούρων.

Και αυτό γιατί, το συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Ιανουαρίου, η δειγματοληψία το βράδυ της Κυριακής, ενώ η παράδοση στην ανακρίτρια το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τα ούρα κρατούνταν στο ψυγείο του Α.Τ. Λευκού Πύργου.

Στις 18 ώρες χάνονται τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη σε αυτές τις 18 ώρες υπάρχει η πιθανότητα να έχουν χαθεί τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ναρκωτικές ουσίες ή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

«Πήραν το δείγμα μετά από 18 ώρες. Ουσιαστικά δεν θα έβγαινε θετικό το χάπι του βιασμού μετά από τόσες ώρες, αυτό ισχύει. Υπήρξαν σαφώς απώλειες στη διαχείριση των δειγμάτων», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος, ο οποίος επανέλαβε ότι ενδεχομένως θα ζητηθεί επανεξέταση των αποτελεσμάτων, αφού πρώτα δει ο ίδιος τον φάκελο που κατατέθηκε σήμερα στην ανακρίτρια.

«Θέλω να έχω εικόνα των πραγματικών αποτελεσμάτων. Αύριο το πρωί θα τα πάρει ο δικηγόρος από την ανακρίτρια. Πιθανότατα να ζητήσουμε να γίνει η επανάληψη της εξέτασης», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι «ο ορισμός του βιασμού δεν χρειάζεται να εμπεριέχει ναρκωτικές ουσίες, ακόμη και με αλκοόλ μπορεί να συμβεί. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ναρκωτικά».

Κλείνοντας, ο τεχνικός σύμβουλος επισήμανε: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε από πλευράς μας για να διαλευκανθεί η υπόθεση». Απάντηση σε όσα ισχυρίζεται η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της δίνει με ανακοίνωσή της η αστυνομία.