Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδήμαρχος Μυκόνου μετά τη νοσηλεία με κορωνοϊό: «Αν δεν είχα εμβολιαστεί, μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα»

22:05
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

«Εμβολιαστείτε, εάν δεν είχα εμβολιαστεί μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης. 

Ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό του με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, νόσησε από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε, σε ειδική κάψουλα με αεροδιακομιδή, στην Αθήνα, στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά.

Advertisement

Μερικές μέρες μετά το εξιτήριο, μίλησε στο LIVE NEWS για τη μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο.

Αντιδήμαρχος Μυκόνου μετά τη νοσηλεία με κορωνοϊό: «Εμβολιαστείτε»

«Οι γιατροί μου είπαν πως αν δεν είχα κάνει το εμβόλιο, μπορεί αυτή τη στιγμή να μην κάναμε Skype», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης. 

Advertisement

«Έλλειψη οξυγόνου. Δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να σηκώσω καν την πλάτη μου από το κρεβάτι. Ακόμα και που κουνιόμουνα στο κρεβάτι κουραζόμουνα», πρόσθεσε.

Advertisement

Του χορηγήθηκε η θεραπεία των μονοκλονικών αντισωμάτων, ωστόσο και πάλι χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου για πάνω από 2 εβδομάδες.

«Μέσα στο Τζάνειο μου βάλανε ένα ιδιαίτερο οξυγόνο λέγεται High flow, μαζί και με το οξυγόνο. Έκατσα 17 μέρες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης. 

Η διακομιδή του στην Αθήνα με την ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών ήταν η χειρότερή του εμπειρία.

Advertisement

«Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι να διακομισθεί με κάψουλα. Σε χώνουν, σε κλείνουν σε ένα ελικόπτερο και σε ξαναβγάζουν στην Αθήνα. Δεν έχεις καμία επικοινωνία ή και να έχεις επικοινωνία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης. 

Αν και πήρε εξιτήριο και βρίσκεται πια στο νησί του, ο κορωνοϊός τον ταλαιπωρεί ακόμα καθώς, όπως περιγράφει, δυσκολεύεται να περπατήσει.

«Ακόμα και τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω και τίποτα άλλο. Δηλαδή και μπάνιο που κάνω κουράζομαι».

Advertisement
TAGS:
Advertisement