apantise-me-skliro-tropo-xespasma-antoni-remoy-gia-ti-forodiafygi-toy-1-500-000e-amp-038-to-xeplyma-mayroy-chrimatos-159043
21:42

Απάντησε με σκληρό τρόπο: Ξέσπασμα Αντώνη Ρέμου για τη φοροδιαφυγή του 1.500.000€ & το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

21:42
Ορφέας

Ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος απάντησε μέσω των δικηγόρων του, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλου, στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Στη δήλωσή του, υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή και ότι δεν έχει κληθεί ποτέ να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες.

Αντώνης Ρέμος για Νατάσα Θεοδωρίδου

Advertisement

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

Ο δημοφιλής τραγουδιστής στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση που αφορά στη δέσμευση της περιουσίας του, σημειώνοντας ότι δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος.

Advertisement

Ολόκληρη η Ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου:

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Advertisement

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Το πρωί της Παρασκευής, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας από τους δικηγόρους του Αντώνη Ρέμου, παρουσίασε τα επιχειρήματα υπεράσπισης του τραγουδιστή, μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να δεσμεύσει την περιουσία του για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δεσμεύτηκε η Περιουσία του

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής βρίσκεται αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η Αρχή έχει ήδη προβεί σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή.

Advertisement

Τα Ευρήματα της Έρευνας

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η φοροδιαφυγή δεν προέρχεται από τις δραστηριότητές του στη μουσική σκηνή, αλλά από εταιρεία που διαχειρίζεται. Μετά από πολύμηνη έρευνα, δεσμεύτηκαν τα προσωπικά και εταιρικά του περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών, σκαφών και τραπεζικών θυρίδων, έως το ποσό των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο πόρισμα της Αρχής αναφέρονται οι χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής τα τελευταία πέντε χρόνια, με ετήσια εισοδήματα περίπου 50.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρήθηκε ασυνήθιστα χαμηλό για έναν καλλιτέχνη του βεληνεκούς του, ο οποίος πραγματοποιεί επιτυχημένες νυχτερινές εμφανίσεις και συναυλίες.

Οι ελεγκτές της Αρχής έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και τα έχουν παραδώσει στον Οικονομικό Εισαγγελέα, ο οποίος διενεργεί περαιτέρω έρευνα. Η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του, προκειμένου να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Η έκπληξη στη πίστα και η τούρτα υπερπαραγωγή: Ο Αντώνης Ρέμος είχε γενέθλια και οι φίλοι του έκαναν το πιο ωραίο δώρο

Όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής ζήσανε μια μοναδική βραδιά. Αυτός ήταν ο πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας του με τίτλο “Πάντα & Ποτέ”, όπου ο καλλιτέχνης σκοπεύει να εμφανιστεί σε αρκετές περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανοποιώντας και τους θαυμαστές του.

Advertisement

Αντώνης Ρέμος: Η έκπληξη on stage

Ο ίδιος, από νωρίς χθες το βράδυ, φάνηκε ότι είχε πολύ κέφι και όρεξη κατά την εμφάνισή του, αλλά δεν περίμενε καθόλου την έκπληξη που του ετοίμαζαν οι συνεργάτες του για τα γενέθλιά του, τα οποία ήταν τρεις μέρες νωρίτερα.

Ο τραγουδιστής, ενώ ήταν στη σκηνή και ερμήνευε, ξαφνικά είδε να εμφανίζεται μπροστά του μια τριώροφη τούρτα. Ο κόσμος που τον παρακολουθούσε, σαν να ήταν “συνεργός” και να γνώριζε για την έκπληξη άρχισε να του τραγουδάει τα γενέθλιά του με ευχές να πέφτουν σαν βροχή. Ο Αντώνης Ρέμος, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους μέσω του μικροφώνου και έστειλε μία τρυφερή ευχή για τα παιδιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της κόρης του, Ελένης.