aparigoritoi-oi-goneis-tis-23chronis-eriettas-akomi-den-vrikame-kanena-ichnos-tis-pithani-i-stachtopoiisi-tis-130888
15:58

Απαρηγόρητοι οι γονείς της 23χρονης Εριέττας: «Ακόμη δεν βρήκαμε κανένα ίχνος της. Πιθανή η σταχτοποίησή της»

15:58
Δανάη Σολανάκη

Εξακολουθεί να αγνοείται η 23χρονη Εριέττα, μετά τη σύγκρουση του επιβατικού με το εμπορικό τρένο στα Τέμπη που στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους

Κανένα ίχνος της νεαρής φοιτήτριας δεν εντοπίστηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, με τους γονείς της να βιώνουν δραματικές στιγμές καθώς δεν μπορούν να θρηνήσουν για το κορίτσι τους.

Advertisement

Σε αντίθεση με τους άλλους γονείς που μπόρεσαν να κηδέψουν και να θρηνήσουν τα παιδιά τους, εκείνοι εξακολουθούν να αναζητούν την κόρη τους, που χάθηκε με τραγικό τρόπο στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Από το DNA που ελήφθη από συγγενή της Εριέττας για την ταυτοποίηση της σορού της ως επιβάτη του μοιραίου τρένου, δεν έχει προκύψει αντιστοίχιση. Η νεαρή κοπέλα ανέβηκε στο δεύτερο βαγόνι και έκτοτε αγνοείται.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, η Εριέττα είχε βγάλει στο όνομά της δύο εισιτήρια, μπήκε στο τρένο, στο δεύτερο βαγόνι, μίλησε με τη μητέρα της και ξεκίνησε το ταξίδι της.

Advertisement

Επέστρεφε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς σπούδαζε στην αρχιτεκτονική του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, ταξίδευε μαζί με τη φίλη της, η οποία ταυτοποιήθηκε ως νεκρή, σε αντίθεση με την Εριέττα.

«Όποιος ήταν στο σημείο της έκρηξης μπορεί και να μην βρεθεί» δηλώνουν ειδικοί για την τραγωδία στα Τέμπη

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή είπε πως «δεν βρέθηκε η κοπέλα που αναζητείται, δεν έχουμε σορό».

Advertisement

«Αν βρέθηκαν άνθρωποι στο σημείο της έκρηξης, σαφώς θα μπορούσαν και να μην βρεθούν στοιχεία από εκείνους. Η θερμοκρασία που αναπτύχθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Πυροσβεστικής, στο σημείο που η φλόγα ήταν λευκή, ήταν περίπου 1.000-1.100 βαθμούς Κελσίου. Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι όποιος βρέθηκε σε εκείνο το σημείο, θα μπορεί και να μην βρεθεί», ανέφερε συγκλονίζοντας η κυρία Λεονταρή.

«Η Εριέττα ήταν ένα από τα παιδιά μας»

Για τη βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί στο ΑΠΘ και την Εριέττα μίλησε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου στο protothema.gr. «Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο είναι βαριά. Η εικόνα είναι καταθλιπτική. Κάποιοι από τους τραυματίες φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι αδυνατούν. Τα ψυχικά τραύματα των παιδιών θα αργήσουν να επουλωθούν και εμείς προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να είμαστε κοντά τους. Η ουσία είναι ότι “έφυγαν” για πάντα από κοντά μας 12 φοιτητές με όνειρα και λαχτάρα για ζωή κι αυτό μας πονάει πολύ. Κι η 23χρονη Εριέττα σπούδαζε στην αρχιτεκτονική και ήταν ένα από τα παιδιά μας» είπε ο κ. Παπαϊωάννου.

Advertisement

Τέμπη

«Ισως η σορός να έχει απανθρακωθεί τόσο που να μην μπορεί να ταυτοποιηθεί»

Στοιχεία για τη νεαρή δεν έχουν βρεθεί ούτε στη λίστα των νεκρών, αλλά ούτε των τραυματιών, με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να μοιράζεται τις δικές του σκέψεις γύρω από τη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Πρώτα από όλα, όταν αναπτύσσεται μεγάλη κινητική και θερμική ενέργεια, σημαίνει ότι κάποια από τα σώματα είχαν διαμελιστεί και κάποια από αυτά ήταν σε μεγάλη απόσταση από το τρένο. Κατά δεύτερον, κάποια σώματα που ήταν στην πηγή της θερμότητας έχουν απανθρακωθεί. Υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια περίπτωση να έχει απανθρακωθεί η σορός σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί να βρεθεί κανένα στοιχείο», δήλωσε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων και εξήγησε:

«Μας έλεγαν από την πρώτη μέρα οι πυροσβέστες ότι είχαν αναπτυχθεί πάνω από 1.000βαθμοί κελσίου. Για να καταλάβετε, όσοι επιλέγουν την αποτέφρωση μπαίνουν στις περίπου 850 βαθμούς. Λιγότερο δηλαδή από τις συνθήκες που υπήρχαν εκείνη την ημέρα».

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε: «Έχει ταυτοποιηθεί ότι ήταν στο τρένο. Μπορεί να έπαθε αυτό που λέμε σταχτοποίηση»

Οι γονείς μετέβησαν από την πρώτη στιγμή στη Λάρισα και προσπάθησαν να βρουν ίχνη της τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο της τραγωδίας, στα Τέμπη. Όμως μέχρι τώρα κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποιο στοιχείο για το παιδί τους. Η Εριέττα σπούδαζε αρχιτέκτονας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και τη νύχτα του δυστυχήματος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας.