ochi-arnitis-pateras-den-ekane-minysi-2-700-000e-sti-dieythyntria-toy-scholeioy-epeidi-epevale-maska-sto-paidi-toy-31461
13:48

ΌΧΙ αρνητής πατέρας ΔΕΝ έκανε μήνυση 2.700.000€ στη διευθύντρια του σχολείου επειδή επέβαλε μάσκα στο παιδί του

13:48
Newsroom

Αναθεώρηση άρθρου στις 24 – Σεπτεμβρίου – 2021:

Η παρούσα εκδοχή του άρθρου πρόκειται για αναθεωρημένη εκδοχή του αρχικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα μας με τίτλο : «Αρνητής πατέρας έκανε μήνυση 2.700.000€ στη διευθύντρια του σχολείου επειδή επέβαλε μάσκα στο παιδί του» στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Advertisement

Η αναθεωρημένη εκδοχή του παρόντος άρθρου έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 και σκοπό έχει να ενημερώσει τους αναγνώστες μας ότι το αρχικό μας άρθρο με τίτλο «Αρνητής πατέρας έκανε μήνυση 2.700.000€ στη διευθύντρια του σχολείου επειδή επέβαλε μάσκα στο παιδί του» που ανέφερε ότι γονέας μαθητή σε σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση 2.7 εκατομμυρίων ευρώ στη διευθύντρια επειδή δεν επέτρεψε την είσοδο του μαθητή στο σχολείο χωρίς self test και χρήση μάσκας, είναι ανακριβές.

Ο τίτλος μας άλλαξε σε «ΌΧΙ αρνητής πατέρας ΔΕΝ έκανε μήνυση 2.700.000€ στη διευθύντρια του σχολείου επειδή επέβαλε μάσκα στο παιδί του»

Advertisement

Τι συνέβη πραγματικά:

Το Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε η είδηση ότι γονέας μαθητή σε σχολείο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης υπέβαλε μήνυση 2.7 εκατομμυρίων ευρώ στη διευθύντρια, επειδή δεν επετράπη στο μαθητή η είσοδος χωρίς την τήρηση μέτρων προστασίας για την COVID-19. Ωστόσο, ο ισχυρισμός περί μήνυσης δεν ευσταθεί. Το έγγραφο που υπέβαλε ο γονέας, στην πραγματικότητα, είναι μια επινοημένη “πράξη προστίμου” χωρίς καμία νομική ισχύ, που βασίζεται στην αβάσιμη θεωρία περί “ανάκλησης αντιπροσώπευσης“.

Advertisement

Τι ισχύει

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021, ο κ. Ιωάννης Σαριανίδης, πατέρας μαθητή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε επεισόδιο στο σχολείο κατόπιν άρνησης εισόδου του μαθητή επειδή δεν προσκόμισε την κάρτα με το αποτέλεσμα του self test, ούτε φορούσε μάσκα. Την επόμενη ημέρα ο κ. Σαριανίδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη πρωϊνή τηλεοπτική εκμπομπή του σταθμού ANT1 Καλημέρα Ελλάδα, παρά τη σχετική αναφορά των υπό εξέταση δημοσιευμάτων, ο κ. Σαριανίδης σε κανένα σημείο δεν ανέφερε ότι έχει υποβάλει ή πρόκειται να υποβάλει μήνυση ή έγκληση (σ.σ. δικονομικοί θεσμοί του ποινικού δικαίου) για κάποιο έγκλημα του ποινικού κώδικα στο οποίο προέβη η διευθύντρια του σχολείου.

Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων, καταγράφηκε να λέει τα εξής στους παριστάμενους δημοσιογράφους:

Advertisement

Ήρθα σήμερα να αφήσω ένα διαβιβαστικό, να επιδώσω τη σύμβασή μας, να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου, να ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει ενημερωθεί από την κα. Κεραμέως, η οποία έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας, είναι αντισυμβαλλόμενο μέρος. Την αποδέχτηκε σιωπηρά. Μετά από 60 μέρες, όπως γνωρίζετε, η αποδοχή γίνεται σιωπηρά, και έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη απ΄ ό,τι αν υπογράψει με το ίδιο του το χέρι πάνω σε ένα χαρτί.

Θα μπω μέσα, θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου, και μετά θα επιδώσω με τη σειρά μου τα πρόστιμα, τα οποία αρμόζουνε στις παράνομες παραβατικές πράξεις, τις εγκληματικές (…).

Θα επιβάλλω πρόστιμο στην ίδια 2.700.000 ευρώ. Τα 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο, οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά.

Τα έγγραφα που ανέφερε ότι επέδωσε στη διευθύντρια, είναι τα παρακάτω:

Advertisement

Επομένως, δεν πρόκειται για υποβολή μήνυσης, ούτε για αγωγή με την οποία ζητείται από αστικό (πολιτικό) δικαστήριο να επιδικαστεί ποσό για αποκατάσταση κάποιας ζημίας ή βλάβης του. Ο κ. Σαριανίδης επέδωσε ένα ιδιωτικό έγγραφο με τίτλο “οφειλή από σύμβαση”.

Συμπέρασμα

Με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, ο ισχυρισμός ότι ο Ιωάννης Σαριανίδης, γονέας μαθητή δημοτικού σχολείου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, υπέβαλε ή είχε σκοπό να υποβάλει μήνυση προς τη διευθύντρια ύψους 2.7 εκατομμυρίων ευρώ επειδή δεν επέτρεψε στον μαθητή να εισέλθει στο σχολείο είναι ανακριβής. Ο κ. Σαριανίδης δεν δήλωσε ότι κατέθεσε ή ότι θα κατέθετε μήνυση, αλλά ότι, με έγγραφο που συνένταξε ο ίδιος, μετά τη “σύμβαση” που κατήρτησε ως αυτόχθων ιθαγενής, “επέβαλε πρόστιμο” με αυτό το ποσό στη διευθύντρια του σχολείου.

Ο εν λόγω ισχυρισμός βασίζεται στην νομικά αβάσιμη θέση ότι, με την υποβολή κάποιας δήλωσης “ανάκλησης της πληρεξουσιότητας” ή της “αντιπροσώπευσης” προς κάποια δημόσια αρχή ή εξουσία, ο εκάστοτε πολίτης μπορεί να λειτουργεί ως νομοθετική, εκτελεστική ή δικαστική εξουσία. Οι συνταγματικοί θεσμοί, οι νόμοι και οι κανόνες δικαίου ισχύουν χωρίς να υπάρχει ανάγκη συμφωνίας του κάθε πολίτη με αυτούς που τους θεσπίζουν. Επομένως η σχετική δήλωση δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα που να μπορεί να επικαλεστεί κάποιος ενώπιον των αρχών ή έναντι άλλων προσώπων. Η αντιπροσώπευση είναι θεσμός του αστικού δικαίου, δηλαδή αφορά τις σχέσεις μεταξύ ιδιωτών (φυσικών και νομικών προσώπων) και δεν καταργεί τις σχέσεις δημοσίου δικαίου, που εξ ορισμού αφορούν τη σχέση πολιτών και κράτους. Οι βουλευτές, για παράδειγμα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν έχουν προσωπική σχέση αντιπροσώπου με κάθε πολίτη καθώς είναι εκπρόσωποι ολόκληρου του έθνους.

Η πρωτοκόλληση εγγράφων, η σιωπηρή στάση της διοίκησης απέναντι στα νομικώς παράλογα αιτήματα και η άρνηση απάντησης σε προτάσεις σύμβασης, δεν σημαίνουν ότι τα έγγραφα που υποβάλουν ομάδες όπως οι “αυτόχθονες ιθαγενείς” αποκτούν αυτόματα ισχύ και δημιουργούν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες που αποδεικνύουν τις ανακρίβειες του αρχικού μας άρθρου, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη «μήνυση» 2,7 εκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε γονέας σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη

Ζητούμε συγγνώμη από τους αναγνώστες μας για την, δημοσίευση του συγκεκριμένου άρθρου.

Η συντακτική ομάδα του enimerotiko.gr

Παρακάτω ακολουθεί η πρώτη και αρχική έκδοση του άρθρου η οποία δεν ισχύει, σύμφωνα με την έρευνα του οργανισμού διασταύρωσης ειδήσεων ellinikahoaxes.gr

Ακολουθεί το αρχικό άρθρο (δεν ισχύει, παραπληροφόρηση – ανακριβείς πληροφορίες):

Δεύτερη μέρα συνεχόμενη ο αρνητής πατέρας σε σχολείο της Θέρμης Θεσσαλονίκης πήγε στο σχολείο χωρίς μάσκα και χωρίς την σχολική κάρτα.

Χωρίς το παιδί του αυτή τη φορά μετέβη στο σχολείο ο πατέρας αρνητής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Σε νέες δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι προχωρά σε μηνύσεις κατά της διευθύντριας.

Ο πατέρας αρνητής των self test πήγε και σήμερα (22.09.2021) στο 2ο Δημοτικό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, μία ημέρα μετά το επεισόδιο με τη διευθύντρια του σχολείου.

Σήμερα Τετάρτη (22.09.2021), έφτασε στο 2ο Δημοτικό χωρίς το παιδί του, καθώς όπως τόνισε «πρέπει να ξεκουραστεί γιατί υπέστη σοκ και αυτό όπως και τα υπόλοιπα. Θα πάρει τρεις μέρες ρεπό από τη… σημαία. Τη Δευτέρα (σ.σ. 27.09.2021) θα επανέλθουμε, περιμένω να δω τι θα γίνει την Παρασκευή (24.09.2021) με το δικαστήριο. Εγώ ετοιμάζομαι να πάω χωρίς δικηγόρο γιατί τα χαρτιά μου έχουν μεγάλη δύναμη και ισχύ…», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη σημερινή του παρουσία στο σχολείο μίλησε στον ANT1 και σημείωσε: «Ήρθα να αφήσω ένα διαβιβαστικό και να ενημερώσω τη διευθύντρια του σχολείου. Θα αφήσω τη σύμβασή μας, θα πάρω αριθμό πρωτοκόλλου και θα ενημερώσω τη διευθύντρια, η οποία έπρεπε να έχει ήδη ενημερωθεί από τη Νίκη Κεραμέως, καθώς έχει υπογράψει και έχει αποδεχτεί τους όρους της σύμβασής μας. Την αποδέχτηκε σιωπηρά μετά από 60 μέρες και η αποδοχή έχει τρεις φορές μεγαλύτερη δύναμη από ό,τι έχει να υπογράψει κάποιος πάνω σε ένα χαρτί», ανέφερε ο πατέρας αρνητής.

Αρνητής πατέρας στη Θέρμη: «Μήνυση ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια»

Μάλιστα, όπως εξήγησε στην κάμερα του ANT1, θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. «Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας…».

Ο ίδιος τόνισε ότι «παραπονέθηκε το παιδί ότι δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και εγώ το υποστήριξα». Χαρακτήρισε «υποτιθέμενη» την πανδημία και όπως είπε «είναι κάτι το οποίο δεν με έχει πείσει ότι θα σκοτώσει το παιδί μου…».

Επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, χαρακτήρισε τις θέσεις του ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Δείτε όσα είπε ο αρνητής πατέρας