Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Αυτό είναι το νέο ωράριο για σήμερα σε όλη την Αττική

13:08
Νίκη Μουλά

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλες τις περιοχές του λεκανοπεδίου, από την επέλαση της Μήδειας.

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ: Θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα

 

Advertisement

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα, λόγω της Μήδειας, αντί στις 8 που θα κλείσουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Advertisement

«Για να προστατεύσουμε και τους καταναλωτές και τους εργαζομένους στα Super Markets της Αττικής και ώστε να μην κινδυνεύσουν κατά την επιστροφή στην οικία τους, σήμερα θα κλείσουν στις 18:00 λόγω των εκτάκτων καιρικών συνθηκών» έγραψε ο υπουργός και παρέθεσε τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Advertisement

 

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ: Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

 

Την ίδια ώρα, ισχυρές συστάσεις προς τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις που κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνες, λόγω της έντονης ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων και του ισχυρού παγετού που επικρατεί σε όλη την Αττική, απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής.

Advertisement

 

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ: Συνεχής η κινητοποίηση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

 

Η Περιφέρεια ενημερώνει ότι βρίσκεται σε πλήρη και συνεχή κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη Μήδεια και τη διευκόλυνση των πολιτών, με μοναδική προτεραιότητα την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Advertisement

Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας έδωσε μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι αρμοδιότητάς της και παρεμβαίνει όπου απαιτείται, καθώς έχει διαθέσει 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που επιχειρούν και αλατιέρες.

 

Σημειώνεται, πως τη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, με απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, δεν θα πραγματοποιηθούν οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, ενώ θα παραμείνουν κλειστά, Τρίτη και Τετάρτη 16-17 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αττική.

 

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αντιπεριφερειάρχες, ενώ έχει καλέσει τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των κατά δήμων να συνεχίσουν να συνδράμουν τις προσπάθειες για τη διάνοιξη των δρόμων σε όλες τις περιοχές της πρωτεύουσας.

 

Τέλος, σε μήνυμά του, απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες «να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, καθώς σχεδόν όλοι οι δρόμοι της Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ολισθηρότητας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης».

TAGS:
Advertisement