Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρδαλιάς: «Σε ύφεση η φωτιά στη Σταμάτα, έρευνα για εμπρησμό με 4 προσαγωγές υπόπτων»

17:40
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Έκτακτη ενημέρωση για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Σταμάτα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ακόμα είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχουν εστίες. Δεν μπορώ με βεβαιότητα να πω κάτι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, ενώ προσέθεσε ότι ενεργοποιήθηκε το 112 για την ευρύτερη περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Advertisement

Ο κ. Καλαφατέλης τόνισε ότι από νωρίς το πρωί βρίσκονται στο πεδίο μαζί με τους δημοτικούς συμβούλου, ενώ επισήμανε ότι επιχειρούν ακόμη εναέρια μέσα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Στο πεδίο βρίσκεται και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Advertisement

Χαρδαλιάς: «Σε ύφεση η φωτιά στη Σταμάτα, έρευνα για εμπρησμό με 4 προσαγωγές υπόπτων»

Advertisement

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η φωτιά είναι σε ύφεση και η εικόνα στην περιοχή δείχνει βελτιωμένη.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι πραγματοποιείται έρευνα για εμπρησμό, ενώ έχουν υπάρξει 4 προσαγωγές υπόπτων.

Προειδοποίηση meteo.gr – «Θα επιδεινωθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες»

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ – meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή εκδήλωσης της φωτιάς αναμένεται να επιδεινωθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και η ένταση των Β/ΒΑ θα φτάσει τα 6 Bf (Εικόνα 2).

Advertisement

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η διαθέσιμη καύσιμη ύλη της περιοχής βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ευφλεκτότητας, όπως αυτή εκτιμάται με βάση το περιεχόμενο της υγρασίας της.

Τέλος, είναι σημαντικό να επισημανθεί πως με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΕΑΑ – meteo.gr, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δασική έκταση, πολύ κοντά σε ζώνη μίξης με αστικές περιοχές.

Advertisement
TAGS:
Advertisement