Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Χούλιγκαν «άνοιξαν» το κεφάλι αστυνομικού με ρόπαλο και τον άφησαν με μόνιμη αναπηρία

χούλιγκαν Σέρρες

Έξι χρόνια μετά τη φριχτή επίθεση που δέχτηκε οπαδός του Άρη από χούλιγκαν στην πλατεία Εμπορίου στις Σέρρες, αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου, τον Μάρτιο του 2015, όταν σημειώθηκε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του Άρη και του ΠΑΟΚ. Τα θύματα του τραγικού συμβάντος ήταν δύο οπαδοί του Άρη, ένας εκ των οποίων, ο 33χρονος αστυνομικός, υπέστη μόνιμη αναπηρία έπειτα από χτυπήματα με ρόπαλο στο κεφάλι.

Με αφορμή την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, το protothema.gr φέρνει στη δημοσιότητα στοιχεία από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων. Τέσσερις ήταν οι δράστες – χούλιγκαν, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο πρώτος και ο τρίτος ένοχος πήραν από ένα ξύλο και μαζί με τον δεύτερο και τέταρτο δράστη βγήκαν έξω για να αναζητήσουν τους φιλάθλους. Με ρόπαλα οι δύο δράστες χτύπησαν τους παθόντες, και με γροθιές και κλωτσιές επιδόθηκαν σε πράξη βιαιότητας και οι άλλοι δύο.

Τα θύματα, ο 33χρονος αστυνομικός και ο 34χρονος φίλος του, επέστρεφαν από διασκέδαση σε κατάσταση μέθης και φώναζαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ. Στην πορεία, φαίνεται να ενοχλήθηκαν οι τέσσερις νεαροί, ηλικίας από 20 έως 25 ετών, γεγονός που οδήγησε στην άγρια συμπλοκή.

Ο αστυνομικός, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και δυστυχώς έμεινε ακινητοποιημένος με μόνιμη αναπηρία.

Σέρρες: Τι αναφέρουν οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους

Ο πρώτος κατηγορούμενος Γ. Κ.

Πρόεδρος: Τι έγινε το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Είμαστε γνωστοί προς φίλοι και καθόμαστε και τα λέμε. Καθόμασταν εκεί πέρα και παίζαμε playstation. Ακούσαμε να κτυπάν την πόρτα και να φωνάζουν «μπ@@@αρδοι «και «κ@λότουρκοι» και «γαμώ τις ομάδες σας».

Πρόεδρος: Εσείς γνωρίζατε ότι αν κάποιος κτύπησε με ρόπαλο κάνει βλάβη;

Κατηγορούμενος: Εγώ το πήρα το ξύλο από τον φόβο μου.

Πρόεδρος: Οι άλλοι;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι, εγώ έτρεξα και έφυγα

Ο κατηγορούμενος άρχισε να κλαίει διακόπηκε για λίγο η συνεδρίαση.

Πρόεδρος: Ο Μ καταδικάσθηκε σε τετραπληγία.

Κατηγορούμενος: Ο Θεός είναι μεγάλος

Δεύτερος κατηγορούμενος Ρ. Τ.

Πρόεδρος: Τι έγινε;

Κατηγορούμενος: Εγώ ήμουν στο New York, στην πλατεία Ελευθερίας, είναι καφετέρια. Δούλευα απόγευμα. Μόλις σχόλασα, πήρα τον ΚΧ και γνώρισα τον Κ. Τον Κ. Τον. ξέρω από το σχολείο. Πήρα τον Χ, είπα «τι κάνετε», είπε «είμαστε εδώ». Πήγα να πιω μπύρα και δω τον Κ. Το πολύ μισή ώρα. Μετά εκεί που καθόμαστε ακούμε «μπαμ-μπουμ» και βρισιές «κ@λότουρκοι» …

Πρόεδρος: Οι κλωτσιές δεν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη;

Κατηγορούμενος: Πίστευα όχι τόσο σοβαρά.

Πρόεδρος: Αυτή η κίνηση με το ρόπαλο, αποκρούεται με το χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να το αποκρούσω με το χέρι.

Πρόεδρος: Επίθεση με το χέρι μπορεί;

Κατηγορούμενος: Ανάλογα πόσο είναι.

Εισαγγελέας; Ποιος κτύπησε τον Μ στο κεφάλι;

Κατηγορούμενος: Δεν μπορώ να πω.

Εισαγγελέας: Όχι, αυτό δεν το δέχομαι, μπορείτε. Λέτε ότι ο Κ κτύπησε με ξύλο στο χέρι τον Μ και εγώ με κλωτσιά κτύπησα χέρι και πλευρά και ότι ο Κ πέταξε το ξύλο.

Κατηγορούμενος: Είδα το ξύλο κάτω, δεν είδα να το πετά.

Τρίτος κατηγορούμενος Ν. Κ.

Πρόεδρος: Εσείς δεν αποδεχθήκατε την κατηγορία.

Κατηγορούμενος: Δέχθηκα την εμπλοκή μου στο περιστατικό.

Πρόεδρος: Πήρατε στειλιάρι

Κατηγορούμενος: Ήταν προσάναμμα για φωτιά. Το πήρα για να αμυνθώ, χωρίς να ξέρω. Στην οδό Θεσσαλονίκης είδαμε τα άτομα αυτά. Αυτοί πήγαν στην Κομνηνών.

Πρόεδρος: Δεν πιστεύατε ότι θα του επιφέρετε κάταγμα;

Κατηγορούμενος: Δεν το πίστευα. Εγώ επεδίωκα να αποφύγω την επίθεση.

Πρόεδρος: Πώς;

Κατηγορούμενος: Έβριζε προς τα πάνω μου.

Πρόεδρος: Σας κτύπησε;

Κατηγορούμενος: Όχι. Ήλθε προς τα πάνω μου απειλητικά.

Πρόεδρος: Σας βρίζει και τον βρίζετε και εσείς είχατε στειλιάρι και αυτός περίστροφο. Τι τον εμπόδιζε και αφού είναι στα ΜΑΤ, να κάνει κάτι και να σας αφήσει στον τόπο;

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δεν το έκανε όμως. Μήπως αιφνιδιάστηκε;

Κατηγορούμενος: Όχι.

Πρόεδρος: Αντέδρασε;

Κατηγορούμενος: Έκανε δύο με τρία βήματα προς τα πίσω και έπεσε.

Tέταρτος κατηγορούμενος Κ. Χ.

Πρόεδρος: Ως ο μεγαλύτερος γιος αστυνομικού, ο πατέρας σας, σας μετέφερε τα βιώματα του; Με το μπαμ-μπαμ στην πόρτα, δεν σκεφτήκατε να πάρετε την αστυνομία;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το σκέφτηκα.

Πρόεδρος: Είδατε τι έκαναν;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα πού πήγαν. Μετά είδα ότι πήγαν προς τα πάνω, ακολούθησα, είναι γνωνία. Ακούγονταν βρισιές, αψιμαχίες και από τις δύο πλευρές. Συνέχισα από την πλευρά του πεζοδρομίου και είδα ότι κάποιος είχε πέσει. Είδα τον Αστυνομικό κάτω. Τον βρήκα κάτω και βλακωδώς του έδωσα κλωτσιά στον μηρό. Νόμιζα ότι κινδυνεύαμε.

Πρόεδρος: Από τον πεσμένο;

Κατηγορούμενος: Ένιωθα κίνδυνο. Βλακωδώς το πίστευα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους τρεις από τους εμπλεκόμενους στην τραγική υπόθεση ήταν 10 χρόνια φυλάκιση για τη βλάβη στον αστυνομικό και έξι χρόνια για τα χτυπήματα στον φίλο του.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News