dakryzei-o-antonis-apo-psila-anti-na-xilothei-pire-amp-8230-proagogi-o-limenarchis-poy-elegchetai-gia-ti-dolofonia-sto-blue-horizon-192102
15:43

«Δακρύζει» ο Αντώνης από ψηλά: Αντί να ξηλωθεί πήρε… προαγωγή ο λιμενάρχης που ελέγχεται για τη δολοφονία στο Blue Horizon

15:43
Νίκη Μουλά

Ο λιμενάρχης, που ελέγχεται για τις ενέργειές του στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος δολοφονήθηκε όταν μέλη του πληρώματος του “Blue Horizon” τον πέταξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα, στις 5 Σεπτεμβρίου, πήρε προαγωγή.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Real News, ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ως βοηθός του διευθυντή Κλάδου Ασφαλείας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου, η οποία εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Μία από τις βασικές ευθύνες του κεντρικού λιμενάρχη είναι η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στο λιμάνι, γι’ αυτό και ο εν λόγω αρχιπλοίαρχος ελέγχεται για τον τρόπο με τον οποίο επέβλεψε τη διαδικασία αναχώρησης του “Blue Horizon”, όπου δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Αναβαθμίστηκε ο λιμενάρχης που ελέγχεται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη

Η θέση του βοηθού Κλάδου Ασφαλείας, στην οποία μετατίθεται, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας και όπως υπογραμμίζουν λιμενικοί κύκλοι, θεωρείται αναβάθμιση.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι ο λιμενάρχης, που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7 Σεπτεμβρίου, είχε απομακρυνθεί από τη θέση του, κατόπιν εντολής του τέως υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Advertisement

Advertisement

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος φέρεται να μην έχει ακόμα παραλάβει επίσημα το πόρισμα της ΕΔΕ, το οποίο παρέλαβε όμως ο Μ. Βαρβιτσιώτης όντας υπουργός και με βάση αυτό, είχε διατάξει “να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τα τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και να απομακρυνθούν ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και ο διοικητής του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά”.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Μ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι η παραίτηση υπεβλήθη στις 8 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την παραλαβή του πορίσματος.

Οι πληροφορίες της Real News αναφέρουν ότι, οι λόγοι για τους οποίους ο Αρχηγός φέρεται να μην έχει παραλάβει το πόρισμα είναι διαδικαστικοί.

Advertisement

Από τη στιγμή που ο Αρχηγός δεν έχει διατάξει την ΕΔΕ, θεωρείται από την ηγεσία ως μη γενόμενη, άρα δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν, άρα κανείς από τους λιμενικούς δεν διώκεται και έτσι μπορούν να προχωρήσουν κανονικά οι μεταθέσεις τους.

Από τη στιγμή που ο τότε υπουργός είχε διαβιβάσει το πόρισμα στην Εισαγγελία, μπορεί να προκύψουν ζητήματα ακόμη και επί της δικαστικής διαδικασίας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι λιμενικοί έχουν κληθεί να καταθέσουν για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Μία πρωτοφανής πολιτική κυβερνητική αθλιότητα κρύβεται πίσω από την καρατόμηση που είχε ανακοινώσει ο πρώην Υπουργός Ε.Ν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά (προηγήθηκε ΕΔΕ) το δολοφονικό σπρώξιμο του Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη του “Blue Horizon” με κύριο πρωταγωνιστή τον Ύπαρχο του πλοίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, η καρατόμηση που είχε γνωστοποιηθεί και αφορούσε τον πρώην Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά (Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα), όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια στην οποία αναμειγνύονταν 4 μέλη του πληρώματος και αντίστοιχος αριθμός Λιμενικών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.

Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά..

Η πρωτάκουστη ενέργεια του ΥΕΝ, στην οποία έχει εμπλοκή και ο Αρχηγός του Λ.Σ, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την προαγωγή του πρώην Λιμενάρχη, πώς το ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων κύρωσε και ενέκρινε την μετάθεση του ελεγχόμενου και απομακρυσμένου με υπουργική απόφαση σε μία τόσο σημαντική θέση….

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που καρατομήθηκαν περιλαμβάνεται και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος ο οποίος, όπως είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα του τραγικού περιστατικού, ήταν σε άδεια….

Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα…

Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ: Όπως είναι γνωστό, ο Ύπαρχος και ο Πλοίαρχος του “Blue Horizon” έχουν προφυλακιστεί ενώ ο ένας Υποπλοίαρχος και ο Λοστρόμος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

Διαψεύδει ο Παύλος Μαρινάκης – «Δεν είναι προαγωγή όταν κάποιος από κεντρικός Λιμενάρχης γίνεται βοηθός κλαδάρχη»

Από την πλευρά του, και ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες πήρε προαγωγή ο Κεντρικός Λιμενάρχης ο οποίος ήταν βάρδια όταν έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αντώνης, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος έγινε βοηθός κλαδάρχη.

«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι πήρε προαγωγή). Καταρχάς δεν μπορεί να θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά και γίνεται βοηθός κλαδάρχη», είπε ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας μάλιστα και τον νόμο βάσει του οποίου έγινε η μετάθεση μέχρι να κριθεί.

«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός Κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση.