Διάσημοι Έλληνες που ξεκίνησαν από το μηδέν, έφτασαν στην κορυφή και έγιναν πάρα πολύ επιτυχημένοι - Enimerotiko.gr
16 Δεκεμβρίου 2019
Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Διάσημοι Έλληνες που ξεκίνησαν από το μηδέν, έφτασαν στην κορυφή και έγιναν πάρα πολύ επιτυχημένοι

Το success story μεμονωμένων ατόμων ή ομάδας ατόμων δεν οφείλεται απλά στην τύχη, αλλά στο ταλέντο που είχαν, στη γνώση και στην υλοποίηση πανέξυπνων ιδεών, που κάποτε έμοιαζαν καταδικασμένες ν’ αποτύχουν.

Με αφορμή την ιστορία της παρέας που πριν από 7 χρόνια, σ’ ένα ελληνικό σπίτι, ξεκίνησε απ’ το μηδέν το efood, πετυχαίνοντας κάτι που τότε έμοιαζε ασύλληπτο, υπάρχουν άλλες 5 περιπτώσεις, στις οποίες το ελληνικό δαιμόνιο και το ταλέντο συνδυάστηκαν εξαιρετικά πετυχημένα.

Το success story του Τσελεμεντέ: Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που μας έμαθε να τρώμε καλά

Η οικογένεια του καταγόταν από το χωριό Εξάμπελα της Σίφνου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου τέλειωσε το Γυμνάσιο. Αρχικά δούλεψε σαν υπάλληλος συμβολαιογραφείου, άρχισε όμως να ασχολείται περισσότερο με τη μαγειρική στο εστιατόριο θείου του. Σπούδασε για ένα χρόνο μαγειρική στη Βιέννη και γυρνώντας εργάστηκε για διάφορες πρεσβείες.

Έγινε αρχικά γνωστός με το περιοδικό “Οδηγός Μαγειρικής” που άρχισε να εκδίδει το 1910, που περιείχε -εκτός των συνταγών- διατροφικές συμβουλές, διεθνή κουζίνα, νέα για τη μαγειρική κ.α.

Το 1919 έγινε διευθυντής του ξενοδοχείου “Ερμής”, ενώ την επόμενη χρονιά έφυγε για την Αμερική, όπου δούλεψε σε μερικά απ’ τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου, κάνοντας παράλληλα και ανώτερες σπουδές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και διαιτολογίας.

Γύρισε στην Ελλάδα το 1932, ίδρυσε μια μικρή σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και κυκλοφόρησε το γνωστό βιβλίο του με συνταγές, τον πρώτο ολοκληρωμένο οδηγό μαγειρική, γνώρισε πάνω από δεκαπέντε επίσημες ανατυπώσεις τις επόμενες δεκαετίες.

Επηρεασμένος απ’ τη γαλλική κουζίνα, υπήρξε εκσυγχρονιστής της ελληνικής κουζίνας, καθώς χάρη σ’ αυτόν οι Ελληνίδες νοικοκυρές έμαθαν τη μπεσαμέλ, τα πιροσκί και τη μπουγιαμπέσα.

Σήμερα τα βιβλία του δίνονται δώρο με εφημερίδες, εκτοξεύοντας τις πωλήσεις τους, ενώ το τραγούδι “Μάγειρας Τσελεμεντές” του Μάριου Φραγκούλη και του Ηλία Μαμαλάκη διασκευάστηκε ακόμα και από παιδιά δημοτικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί απ’ όπου κατάγεται, τη Σίφνο, υπάρχει ένας απ’ τους μεγαλύτερους μαγειρικούς θεσμούς, που ονομάζεται Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ”Νικόλαος Τσελεμεντές”.

Οι Γάλλοι γιόρτασαν, εδώ και είκοσι χρόνια, με τον επισημότερο τρόπο, τον αυτοκράτορα της κουζίνας και της τραπέζης των, ενώ εμείς, όσο τον είχαμε ζωντανό, τον αγνοήσαμε.

Το success story της Μαρίας Κίτσου: Πώς η πρωταγωνίστρια του «Άγριες Μέλισσες» έφτασε στην επιτυχία της χρονιάς

 

Ήταν πολυβραβευμένη και εκπληκτική ηθοποιός, όμως χρειάστηκε μια εμπορική επιτυχία στην ιδιωτική τηλεόραση για να κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία του 2019. Η Μαρία Κίτσου μεγάλωσε στο Αιγάλεω και ως μαθήτρια Γυμνασίου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τη θεατρική τέχνη. Το 2009 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης», ενσαρκώνοντας το πρόσωπο της ποιήτριας Μαρία Πολυδούρη.

Το 2012 κατέκτησε το Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κέλι, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στο θέατρο του Νέου Κόσμου.Να σημειωθεί ότι για το ίδιο βραβείο ήταν υποψήφια και το 2008, για την ερμηνεία της στην παράσταση «Στον βυθό» του Μαξίμ Γκόρκι.

Το 2014 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 2α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση “Αρμαντέιλ” σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη.

Το 2016 κατέκτησε το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας ερμηνείας στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun για την ερμηνεία της στην παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

“Ωραία εγώ; Με ασυνήθιστη ομορφιά; Εποχής; Μ΄αρέσει να τα ακούω, αλλά δεν ξέρω αν τα πιστεύω”, έχει πει η Μαρία Κίτσου.

Οι εμφανίσεις της στην τηλεόραση ήταν εξαιρετικά σπάνιες (εκτός απ’ τον Καρυωτάκη συνεργάστηκε μόνο με τον Πάνο Κοκκινόπουλο, σε μεμονωμένα αυτοτελή επεισόδια των σειρών του), μέχρι που…πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Το success story του Άγγελου Μπράτη: Η ιστορία του σχεδιαστή που κλέβει την παράσταση στο GNTM

Ο Άγγελος Μπράτης πέτυχε πολύ πριν γίνει κριτής στο Next Top Model. Εξάλλου αυτός ήταν ο λόγος που του ζήτησαν να συμμετέχει στην εν λόγω παραγωγή.

Ο Μπράτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και κατάλαβε πολύ γρήγορα ότι θέλει να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας. Όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει, στην ηλικία των επτά ετών αποφάσισε τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, ενώ μέχρι και σήμερα επιμένει να λέει ότι είναι μόδιστρος και όχι σχεδιαστής μόδας.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην σχολή Βελουδάκη και έκανε το μάστερ του στο Ινστιτούτου Μόδας Arnhem της Ολλανδίας. Έχει συνεργαστεί με τους πιο διάσημους οίκους παγκοσμίως, όπως είναι το ιστορικό brand Vionnet και ο οίκος Gattinoni.

“Ο πιο κομψός και καλοντυμένος άνθρωπος είναι αυτός που δείχνει chic και elegant ακόμα και αν είναι γυμνός”, έχει πει ο Άγγελος Μπράτης.

Διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Who is on Next», που είναι ο επίσημος διαγωνισμός για νέους σχεδιαστές στην εβδομάδα μόδας της Ρώμης. Μάλιστα την αναγγελία την έκανε η Σίλβια Φέντι, δηλώνοντας «Βραβεύεται για το προσωπικό του στυλ στη δημιουργία τρισδιάστατων πτυχώσεων και για τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο μεταφέρει την κληρονομιά της χώρας του στο σήμερα».

Τα ρούχα του χαρακτηρίζονται από μία πολύπλοκη απλότητα, λιτές γραμμές, άκρως ελληνικές. Μια δωρική προσέγγιση που αποθεώνει το γυναικείο σώμα.

Όπως έχει γράψει η μεγάλη και τρανή Suzy Menkes, International Editor των websites της Vogue, τα φορέματα του Άγγελου Μπράτη «είναι σχεδιασμένα με εξαιρετική δεξιοτεχνία, ενώ οι ελληνικές πτυχώσεις μετατρέπονται περίτεχνα σε ρούχα του 21ου αιώνα που ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες».

Πλέον είναι πασίγνωστος και λόγω της τηλεόρασης.

Το success story του Γιώργου Λάνθιμου: Πώς έγινε ο σπουδαιότερος Έλληνας σκηνοθέτης

Γεννημένος στην Αθήνα στις 27 Μαΐου του 1973, ο Γιώργος Λάνθιμος κατάγεται από την Ικαρία.

Γιος του μπασκετμπολίστα της ομάδας του Παγκρατίου και παίκτη της Εθνικής Ελλάδος Αντώνη Λάνθιμου, ο σκηνοθέτης αρχικά ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του ως μπασκετμπολίστας της ομάδας του Παγκρατίου.

Παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων τις οποίες εγκατέλειψε για τον κινηματογράφο. Σπούδασε κινηματογραφική και τηλεοπτική σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου στην Αθήνα. Από το 1995 έχει σκηνοθετήσει ταινίες, θεατρικά έργα, videodance, βίντεο κλιπ.

Πριν στραφεί ολοκληρωτικά στον κινηματογράφο είχε τα βίντεο κλιπ για τα εξής τραγούδια:

Στην Πίσω Τσέπη Του Blue Jean – Κατερίνα Κυρμιζή (1996)

Η Παραμυθένια – Κατερίνα Κυρμιζή (1997)

Δέκα Εντολές – Δέσποινα Βανδή (1997)

Μάταια – Μαντώ (1997)

Θέλεις ή δεν θέλεις – Σάκης Ρουβάς (1998)

Δεν Έχει Σίδερα η Καρδιά Σου – Σάκης Ρουβάς (1998)

Η Καρδιά Μου – Σάκης Ρουβάς (1998)

Άντεξα – Σάκης Ρουβάς (2000)

Ήταν επίσης μέλος της δημιουργικής ομάδας που σχεδίασε την έναρξη και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Success story: Οι ταινίες του πριν τον Κυνόδοντα

1995 Ο Βιασμός της Χλόης (μικρού μήκους)
2001 Ο Καλύτερός Μου Φίλος (σκηνοθεσία μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο)
2001 Uranisco Disco (μικρού μήκους)
2005 Κινέττα

Το ταλέντο του φαινόταν ήδη από τότε -ακόμα και στα διαφημιστικά και χάρη στη σκληρή δουλειά έγινε ο πιο πετυχημένος σκηνοθέτης μας των τελευταίων δεκαετιών.

“Γύριζα ταινίες στην Ελλάδα, βασιζόμενος αποκλειστικά στους φίλους και στην γενναιοδωρία των συνεργατών. Αγαπώ τον επαγγελματισμό του εξωτερικού, έχω περισσότερα μέσα να κάνω τις ταινίες μου. Όμως, καμιά φορά μου λείπει ο αυθορμητισμός, η αμεσότητα και η γενναιοδωρία των ελληνικών παραγωγών”, έχει πει ο Γιώργος Λάνθιμος.

via GIPHY

Μας έχει κάνει πολλές φορές να χαρούμε και περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενή του ταινία…

via GIPHY

Βέβαια, υπάρχουν και δεκάδες άλλα success story, πίσω από τα οποία υπάρχουν συναρπαστικές ιστορίες!


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα