Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Το «μίσος» για την ιδέα του σταρ, η αποχή από τη δημοσιότητα και ο γάμος στα 72 του χρόνια

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Ο γνωστός ηθοποιός υπήρξε αντιστάρ. Δεν θέλησε ποτέ να προκαλέσει δημόσια, με την προσωπική ζωή του. Ο ίδιος επέλεγε να υπηρετεί απλώς την τέχνη. Ο Έλληνας ηθοποιός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Εικοσιτέσσερα χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα, το 1954, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Αποτελεί έναν από τους αγαπημένους ηθοποιούς των σινεφίλ.

Και παρά το γεγονός ότι έγινε ευρέως γνωστός από το παλιό ελληνικό σινεμά και συμμετείχε σε πολλά σήριαλ, ουσιαστικό επάγγελμα του ηθοποιού, θεωρεί ότι είναι το θέατρο που τον γοήτευε από 9 ετών. Τότε που έφτιαχνε καραγκιοζάκια και έδινε παραστάσεις στους φίλους του στη γειτονιά.

Ο ηθοποιός μίσησε την ιδέα του σταρ. Γι’ αυτό το μόνο που ήθελε ήταν να είναι ηθοποιός και τίποτα παραπάνω. Ξέρει από πρώτο χέρι άλλωστε ότι τα σήριαλ κοστίζουν, (σπάνια σήμερα υπάρχουν) και γι’ αυτό όταν δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα τα κόβουν.

Πιστεύει ότι κακός ηθοποιός είναι αυτός που δεν πιστεύει σε αυτό που κάνει και λέει ότι το πιο σημαντικό για να πετύχεις σε αυτή τη δουλειά, είναι να υπηρετείς την τέχνη.

Όπως λέει, θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την τέχνη, μόνο αν αγαπούν την τέχνη. Άλλωστε, ο δάσκαλός του, του είχε πει ότι μπορεί κάποιος να γεννηθεί με το ταλέντο, όμως, αυτό είναι το τελευταίο που πρέπει να επικαλεστεί. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, εργασία, και αρκετές δοκιμασίες.

Ο Δημήτρης Καλλιβωκάς έχει μεγάλη επιδεξιότητα στα χέρια και λατρεύει τις κατασκευές ενώ δεν θέλει να μιλάει για τη ζωή του, όταν δεν έχει κάτι να πει. Γι’ αυτό και προτιμά να απέχει από τη δημοσιότητα.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα για την καριέρα του Δημήτρη Καλλιβωκά, καθώς και δηλώσεις από διάφορες συνεντεύξεις του. Αναλυτικότερα:

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Ιστορίες για την ενόχλησή του στους δευτεραγωνιστικούς ρόλους του

Σε ταινία στην οποία επρόκειτο να συμμετέχει, σύμφωνα με το σενάριο έπρεπε να του πάρει τη γυναίκα ο Κώστας Χατζηχρήστος. Τότε, για να δεχτεί να συμβεί αυτό, ζήτησε μια υπέρογκη αμοιβή και όταν τον ρώτησε ο παραγωγός τον λόγο είπε: «Πρώτον επειδή θα παίξω με τον Χατζηχρήστο και δεύτερον επειδή θα μου πάρει τη γυναίκα…Ε, όχι και ο Χατζηχρήστος να μου κλέψει τη γυναίκα!»

Σε μια άλλη περίπτωση είχε θυμώσει που δεν τον κάλεσαν εξ αρχής να συμμετάσχει στην ταινία και γι΄αυτό ζήτησε διπλάσια χρήματα. «Ο Φίνος πάντα επέβαλλε ποιοι θα είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι και επέλεξε τον Αλεξανδράκη και την Τζένη, που εκείνη την περίοδο είχαν αποκλειστικό συμβόλαιο μαζί του και ήταν εξαιρετικά λαμπεροί. Για τους άλλους ρόλους πάντα συζητούσε με τον σκηνοθέτη και εκεί πάντα άκουγε και έκανε υποχωρήσεις. Εμένα με πήραν αφού είχαν αρχίσει τα γυρίσματα. Είχα θυμώσει που δεν με πήραν από την αρχή και γι’ αυτό ζήτησα τα διπλάσια χρήματα και μου τα έδωσαν», όπως είπε ο Δημήτρης Καλλιβωκάς.

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Τι είπε σε συνέντευξή του για τον εαυτό του και ποιοι του έπαιρναν τις γυναίκες στις ταινίες

Το 1956 συμμετείχα στην πρώτη ταινία μου, ”Μακριά από τον κόσμο”. Δεν έπαιξα πολύ, γιατί είχα έναν εξαιρετικά μοναχικό χαρακτήρα. Δεν μπήκα ποτέ σε φιλίες μέσα από το επάγγελμά μου. Τα βράδια μετά το θέατρο έπαιρνα το αυτοκινητάκι μου και γύριζα στο σπίτι. Σπίτι, δουλειά και κοπέλα. Τίποτα άλλο. Στον κινηματογράφο πρέπει να είσαι ωραίος και μοιραίος. Εγώ έπαιξα ρόλους αντεραστών. Πάντα, ο Αλεξανδράκης, ο Μπάρκουλης, ο Κούρκουλος στις ταινίες μου «έπαιρναν» τη γυναίκα».

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Τι είπε για τον Κώστα Χατζηχρήστο

«Έπαιζε λοιπόν στο θέατρο Παρκ και το πλημμύριζε από κόσμο. Εκείνος είχε Τζάγκουαρ και εγώ βέσπα. Η σύντροφός μου λοιπόν έπαιζε στον θίασό του. Παρκάρει μπροστά μας και κλείνει με δυνατή κλοτσιά την πόρτα του αυτοκινήτου. Θυμάμαι που κολλούσε έντονα στην κοπέλα μου και της έλεγε ”Τι θες και πας με τον Καλλιβωκά. Έχει δύο ρόδες και αυτές μικρέ”.

Ο Χατζηχρήστος ήταν Μέγας και καταπιεστικός εραστής. Πίεζε πολλές κοπέλες, μέχρι που κάποια στιγμή είχε μία στον θίασο, η οποία ήξερε ζίου ζίτσου. Προσπαθούσε να τη… ρίξει, μία από δω, μία από εκεί, του ρίχνει μία, κάτω αναίσθητος, ο Χατζηχρήστος».

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Τι είπε για τη Ρένα Βλαχοπούλου

«Έπρεπε να έχει έναν εραστή στις ταινίες της. Οι ώριμοι λοιπόν εραστές εκείνης της εποχής ήταν ελάχιστοι. Ήρθε μαζί με τον επιχειρηματία και έτσι έπαιξα μαζί της. Σπουδαία γυναίκα. Όταν τέλειωνε η παράσταση, βγαίναμε μαζί και ο κόσμος έπεφτε κάτω και μας προσκυνούσε. Θεούς μάς έκαναν».

Αν και στις ταινίες, του έκλεβαν τη γυναίκα και ήταν ο «χαμένος» της υπόθεσης , ωστόσο στην πραγματική ζωή ασκούσε μεγάλη γοητεία και είχε έντονη προσωπική ζωή.

«Στη χρυσή εποχή του κινηματογράφου ο Αλεξανδράκης ήταν τόσο ωραίος άνδρας, που ο Φίνος είχε έναν μόνιμο υπάλληλο να τον προστατεύει από τις γυναίκες. Ουρές έκαναν για τον Αλέκο. Έως και εγώ που δεν ήμουν ποτέ εραστής και ωραίος, ξύπνησα στη Θεσσαλονίκη με τρεις κοπέλες στο κρεβάτι μου» λέει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Έζησε έντονη ερωτική ζωή και ήταν κατά του γάμου, για αυτό και δεν παντρεύτηκε ποτέ, παραμόνο όταν στα 72 του χρόνια έμαθε πως πάσχει από καρκίνο και θέλησε να αποκαταστήσει τη γυναίκα του σε περίπτωση που ο ίδιος έφευγε από τη ζωή.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News