Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Δολοφονία της 20χρονης Κάρολάιν: Η ώρα θανάτου, το σκίτσο του δολοφόνου και οι τηλεφωνικές συνδέσεις

Δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν ερωτήματα

Η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά χαρακτηρίζεται από πολλά ερωτήματα και ελλιπή στοιχεία, όπως ανέφερε ο Γιώργος Καλλιακμάνης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA».

Θα έπρεπε να έχει βρεθεί DNA στη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των αστυνομικών νοτιοανατολικής Αττικής «θα έπρεπε να έχει βρεθεί DNA. Έμειναν πολλή ώρα μέσα στην μονοκατοικία. Αν έγινε μάχη μεταξύ του δράστη ή των δραστών με την Καρολάιν ή με τον σύζυγο, σίγουρα θα υπάρχει DNA. Εκτός αν ήταν αποστειρωμένοι αυτοί που μπήκαν μέσα, με σακούλες πλαστικές σε χέρια πόδια και κάλυπταν τα πάντα. Πολλά τα ερωτήματα σε αυτή την υπόθεση».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ελλιπή στοιχεία στην υπόθεση, ενώ διερωτήθηκε για το αν οι δράστες στραγγάλισαν την άτυχη μητέρα, ενώ το μωρό βρισκόταν δίπλα της ή το τοποθέτησαν μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν.

«Τα σκίτσα λίγο βοηθούν την αστυνομία. Σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστεί από σκίτσο κάποιος, είτε ταυτοποιημένος, είτε διαρρήκτης, που δεν έχει ταυτοποιηθεί» επεσήμανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, ενώ αναφέρθηκε και στις κάμερες και διερωτήθηκε πώς οι διαρρήκτες γνώριζαν για τις κάμερες και αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης από το καταγραφικό.

«Σημαντική και η ώρα θανάτου της 20χρονης. Μιλάμε υποθετικά όλο αυτόν τον καιρό. Σύμφωνα με τα πολύ λίγα στοιχεία που έχουμε» τόνισε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στο μεταξύ, μέσω της περιγραφής του 33χρονου πιλότου, οι αρχές κατέληξαν στο σκίτσο ενός δράστη, που φέρεται να είναι και ο δολοφόνος.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε εμμέσως ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ, λέγοντας «για το σκίτσο θα ρωτήσω την αστυνομία αν μπορώ να μεταφέρω κάτι και θα σας πω».

Από την πλευρά του, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, τόνισε «έχουμε προβεί με ειδικούς σκιτσογράφους της ΕΛΑΣ σε ένα σκαρίφημα, το οποίο καταδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά έτσι όπως τα περιέγραψε ο πιλότος».

Το σκίτσο του κοντού δολοφόνου μικραίνει την λίστα των υπόπτων σε 30-40 άτομα από τα 150 που ήταν αρχικά οι σεσημασμένοι που έψαχναν.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει αρκετά “ορφανά” DNA στην σοφίτα όπου έγινε η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν και προσπαθούν να τα ταυτοποιήσουν.

Τα στελέχη του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής δίνουν 98% πιθανότητα να πρόκειται για τυχαία ληστεία, ενώ ερευνάται να είχαν κάποια εσωτερική πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει επίσης από κάμερες ασφαλείας τρία ύποπτα αυτοκίνητα και εξετάζουν αν κάποιο από αυτά είναι των δραστών.

Οι έρευνες φαίνεται να βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο για την ταυτοποίηση ενός τουλάχιστον δράστη, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία ότι το αποτρόπαιο έγκλημα θα διαλευκανθεί.

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται πολλά κινητά τηλέφωνα, που ήταν ενεργοποιημένα το επίμαχο δίωρο, 4.30-6.30, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποια από αυτά να ανήκουν και στους δολοφόνους της 20χρονης μητέρας.

Πρόκειται για πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις που έχουν ενεργοποιήσει και κεραίες εκπομπής σημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως αναδεικνύεται από τα πρώτα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου και της σάρωσης των κεραιών.

Αρχικά, γίνεται η ταξινόμησή τους, ώστε να βρεθούν οι κάτοχοι και να διαπιστωθεί αν δικαιολογείται η παρουσία τους στα Γλυκά Νερά, δηλαδή αν πρόκειται για κατοίκους της περιοχής ή επισκέπτες, αν ανήκουν σε αλλοδαπούς ή «αχυράνθρωπους».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι αρκετές αυτές οι συνδέσεις που φαίνεται να μη δικαιολογείται η παρουσία τους και γι’αυτό το λόγο θα γίνει μια συνδυαστική έρευνα αν αυτές οι ύποπτες συνδέσεις έχουν ενεργοποιήσει τις ίδιες κεραίες εκπομπής σήματος στην περιοχή και τις ημέρες πριν από τη ληστρική εισβολή και τη δολοφονία της Κάρολαϊν.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News