Enimerotiko.gr
Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανάκληση γνωστού τυριού λόγω σαλμονέλας

ΕΦΕΤ: Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αποτελεί έναν από τους βασικούς ελεγκτές των τροφίμων των ανθρώπων, αλλά και των τροφών που ταϊζουν οι άνθρωποι τα ζώα τους. Δηλαδή, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων είναι υπεύθυνος και για τις ζωοτροφές.

ο ΕΦΕΤ πραγματοποιεί ελέγχους στα τρόφιμα των ανθρώπων και των ζώων, έχοντας σημαντικό σκοπό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την αποφυγή των δηλητηριάσεων. Εκτός από αυτό, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εξετάζει και άλλους παράγοντες οι οποίοι μπορεί επίσης να επηρεάσουν την υγεία των ανθρώπων. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την υγεία των ζώων.

Πρόσφατα, ο ΕΦΕΤ αποφάσισε να ανακαλέσει ένα γνωστό στο ευρύ κοινό, τυρί. Η ονομασία του τυριού που ανακάλεσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων είναι το ροκφόρ. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια ο συγκεκριμένος φορέας είναι πολύ συγκεκριμένος. Πρόκειται για την ύπαρξη ενός παθογόνου μικροοργανισμού.

Πρόκειται για τυρί ροκφόρ Γαλλικής προέλευσης με εμπορική ονομασία «SOCIETE
ROQUEFORT» 100g+25g free, με αριθμό παρτίδας 3177C και ημερομηνία ελάχιστης
διατηρησιμότητας 03.11.2019.

Το εν λόγω προϊόν διατέθηκε στην Ελληνική αγορά από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» μετά τις 18.07.2019 και μέχρι τις 02.08.2019.

Πρόκειται για τον Salmonela spp. Ο συγκεκριμένος παθογόνος μικροοργανισμός, όπως είναι λογικό, προκαλεί τη γνωστή σε όλο τον κόσμο, σαλμονέλα.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων θέλησε να προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση για να προστατέψει τους καταναλωτέ
Αυτό είναι απολύτως φυσικό. Οι καταναλωτές έπρεπε να προστατευτούν από τις υπεύθυνες αρχές του κράτους και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτός είναι ο ΕΦΕΤ.

ΕΦΕΤ (Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων): Η ανακοίνωσή του για την προληπτική ανάκληση του τυριού ροκφόρ

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ.  (σ.σ. Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων) ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση τυριού ροκφόρ, λόγω πιθανής παρουσίας του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp».