Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Ένωση Γυναικών Ελλάδος: Κακόγουστο ριάλιτι το Bachelor. Εξευτελίζει γυναίκες και καταπατά τα δικαιώματά τους

The Bachelor: Αντιδράσεις για το γνωστό ριάλιτι από την Ένωση Γυναικών Ελλάδων. Πρόκειται για μία οργάνωση που παλεύει για τα δικαιώματα της γυναίκας στην Ελλάδα. Όσον αφορά το ριάλιτι του «Alpha», η Ένωση απέστειλε επιστολή καταγγελίας προς το αρμόδιο όργανο. Σκοπός ήταν να βάλει φρένο στο συγκεκριμένο ριάλιτι. Αυτό, διότι σύμφωνα με την Ένωση καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών.

The Bachelor: Επιστολή προς το ΕΣΡ από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος

«Στα 30 και πλέον χρόνια της πορείας της, η ιδιωτική τηλεόραση μας έχει χαρίσει πολλές όμορφες σειρές και εκπομπές ποιότητας. Τον τελευταίο καιρό, όμως, μας κάνει αρκετές φορές να νιώσουμε αμηχανία. Μας κάνει να ντρεπόμαστε και να οργιζόμαστε με αυτά που βλέπουμε στις οθόνες μας. Διαπιστώνουμε ότι τον καιρό της πανδημίας και της σοβαρής οικονομικής κρίσης που δημιούργησε στη χώρα μας, σε όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ ξεφυτρώνουν μια σειρά reality shows-παιχνιδιών. Ο ρόλος και η γυναικεία προσωπικότητα υποβαθμίζονται τόσο, που ο υποβιβασμός, η απαξίωση, η βία και ο βιασμός της να είναι διαρκείς».

«Ο ρόλος του φύλου περιγράφει συμπεριφορές, στάσεις και πεποιθήσεις και την πολιτισμική ταυτότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, που δεν αντικατοπτρίζουν το σήμερα» τονίζει η ΕΓΕ στην επιστολή της προς το ΕΣΡ.

The Bachelor: Οι δηλώσεις της προέδρου της Ενώσεως Γυναικών Ελλάδος

Η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος Ντένα Λογιάδου, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε μια σκηνή από το show του Alpha. Συγκεκριμένα, εκείνη που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτή, ο «Bachelor» Παναγιώτης Βασιλάκος βρέθηκε σε μια μπανιέρα γεμάτη με σοκολάτα μαζί με μία από τις κοπέλες!

«Μου θύμισε σκηνή από την ταινία “Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι”» είπε, ξεσπώντας η κυρία Λογιάδου! Στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία είχε επίσης σχολιαστεί για τις επίμαχες σκηνές της, υπήρχε μια σκηνή με τους δύο πρωταγωνιστές, τον Μάρλον Μπράντο και τη Μαρία Σνάιντερ, μέσα σε μπανιέρα.

Η πρόεδρος της ΕΓΕ αναφέρει ότι το ζήτημα με τις εκπομπές χαμηλού επιπέδου γίνεται ακόμα μεγαλύτερο τώρα που ο κόσμος κάθεται στο σπίτι λόγω της καραντίνας και βλέπει τηλεόραση. Οι εκπομπές αυτές, όπως λέει, έχουν τη χειρότερη επίδραση στη νεολαία. Η τηλεόραση, αντί να παρέχει εκπαίδευση, προβάλλει τελείως λανθασμένα πρότυπα. Αυτά διαμορφώνουν αντιλήψεις και επηρεάζουν συμπεριφορές.

Η Ένωση Γυναικών Ελλάδος απέναντι και από το Big Brother

Εκτός από το «The Bachelor» η Ένωση Γυναικών Ελλάδος στρέφεται με την επιστολή της εναντίον και άλλων ριάλιτι. Αυτό είναι το «Big Brother», στο οποίο έχουν ακουστεί «χυδαία σχόλια» (ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη περί βιασμού;), το «Greece’s Next Top Model», που «διακωμωδεί τις ελπίδες των νέων που συμμετέχουν», και το θεωρητικά αθώο «Shopping Star». Το τελευταίο πρoοέβαλε ένα επεισόδιο στο οποίο οι κυρίες που συμμετείχαν έπρεπε να ντυθούν εντυπωσιακά για τον γάμο του πρώην φίλου ή συζύγου τους. Ο λόγος ήταν για να «σκάσει η νύφη»!

H γυναικεία οργάνωση αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια να αποδείξει ότι η γυναίκα δεν είναι η θλιβερή εικόνα. Δηλαδή, αυτή που προβάλλουν οι τηλεοπτικές εκπομπές. Αντίθετα, είναι αξιοπρεπής, δυναμική και δραστήρια στην προσωπική, στην επαγγελματική και την κοινωνική ζωή της. Ζητά λοιπόν από το ΕΣΡ να επιληφθεί του θέματος. Σκοπός είναι να τηρηθούν οι κανόνες δεοντολογίας. Έτσι, δεν θα απαξιωθούν οι πολυετείς αγώνες των γυναικών.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News