Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για το Α21 – Πότε θα πληρωθεί η τέταρτη δόση

16:03
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Επιστροφή επιδόματος παιδιού: Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκλεισε για να γίνουν οι προετοιμασίες για την πληρωμή της δ’ δόσης του επιδόματος παιδιού.

Επιστροφή επιδόματος παιδιού: Υπολογισμός οικογενειακού εισοδήματος

Αλλαγές του εισοδήματος ορισμένων πρώην δικαιούχων θα κάνει την τέταρτη δόση του επιδόματος παιδιού να μην καταβληθεί σε αυτούς. Έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Α21 για το επίδομα παιδιού 2019 . Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κλείσει για να ετοιμαστεί η πληρωμή της δ΄δόσης. Μεταξύ 25 – 27 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Για τον υπολογισμό του οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους (2019). Επειδή όμως η καταβολή του επιδόματος παιδιού ξεκίνησε νωρίτερα έλαβαν υπόψη το εκκαθαριστικό του 2018 και όχι του 2019 όμως μετά την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων σε πολλούς δικαιούχους διαπιστώθηκε αλλαγή στα εισοδήματα με αποτέλεσμα να μην τους έχει καταβληθεί η τρίτη δόση και ανάλογα με το ποσό να μην τους καταβληθεί ούτε η τέταρτη δόση.

Επιστροφή επιδόματος παιδιού: Επιστροφές χρημάτων

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που τους καταβλήθηκαν, καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ.

Advertisement

Το ποσό του επιδόματος, ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, προσδιορίζεται ως εξής:

Advertisement

Α κατηγορία

Β κατηγορία

Επιστροφή επιδόματος παιδιού: Γ κατηγορία

TAGS:
Advertisement