Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους- Ποια προνόμια θα αποκτήσουν

09:35
Νίκη Μουλά

Επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται τα προνόμια που θα έχουν, στην προσπάθειά της να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους να εμβολιαστούν, προκειμένου να χτιστεί το τείχος ανοσίας και ν’ αποφευχθεί τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο.

Στόχος είναι να υπάρξει σταδιακή άρση των περιορισμών που ισχύουν και μεγαλύτερη ελευθερία μετακινήσεων στην επικράτεια.

Advertisement

 

Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει η συμμετοχή στον εμβολιασμό να είναι καθολική, γι’ αυτό επισήμως έχει ανοίξει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Βουλή και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένους κλάδους, όπως σε εργαζόμενους στην Υγεία.

Advertisement

 

Advertisement

Ήδη, από χθες, Σάββατο, η μουσική επέστρεψε στους χώρους εστίασης και η κυκλοφορία παρατάθηκε έως τη 1:30 αντί 00:30 που ίσχυε, ενώ από την 1η Ιουλίου καταργείται το ωράριο και έτσι δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός μετακινήσεων.

 

Επιπροσθέτως, αυξήθηκε και το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος – θεάματος από 50 σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων, σε 70% έως 5000 θέσεων, και σε 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Advertisement

 

Επίσης, από τη 1η Ιουλίου αλλάζει και το πλαίσιο που θα ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις και έτσι οι δεξιώσεις θα διεξάγονται με ανώτατο όριο τα 300 άτομα και φυσικά με μουσική και χωρίς περιορισμό στο ωράριο, αλλά με απαγόρευση στον χορό.

 

Το πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών για επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους

 

Advertisement

Περισσότερα βήματα για επιστροφή στην κανονικότητα αναμένεται να γίνουν για τους πλήρως εμβολιασμένους, υπό την προϋπόθεση ότι θα περάσει και ο χρόνος κτήσης ανοσίας. Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, ένα πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών θα ξεκινήσει να ισχύει μέσα στον Ιούλιο και θα περιλαμβάνει ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης. Μάλιστα, μπορεί να τους δοθεί η δυνατότητα να μην έχουν την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους.
Η εφαρμογή του πακέτου μέτρων θα ξεκινήσει όταν τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε όλους, κάτι που τοποθετείται στα μέσα Ιουλίου.

 

 

 

 

 

TAGS:
Advertisement