epithesi-me-vitrioli-psychri-i-katigoroymeni-scholiaze-me-tis-synadelfoys-tis-osa-epathe-i-ioanna-26471
07:12

Επίθεση με βιτριόλι: Ψυχρή η κατηγορουμένη, σχολίαζε με τις συναδέλφους της όσα έπαθε η Ιωάννα

07:12
Νίκη Μουλά

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκαριστική ήταν η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο ένας αυτόπτης μάρτυρας, στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τα όσα έγιναν σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Όπως υπογράμμισε ο μάρτυρας, που είδε την Ιωάννα Παλιοσπύρου αμέσως μετά την επίθεση, «έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πήγα προς την κοπέλα και ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου. Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνεται μέσα κρέας».

Στο μεταξύ, γείτονας της Ιωάννας Παλιοσπύρου έβλεπε μια γυναίκα να βρίσκεται κάτω από την πολυκατοικία της κοπέλας από τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα, στη δίκη, ο μάρτυρας αυτός αναγνώρισε στο πρόσωπο της Έφης Κακαράντζουλα τη γυναίκα που βρισκόταν πολλά απογεύματα κάτω από την πολυκατοικία του θύματος, φορώντας περούκα και όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας επεσήμανε ότι την αναγνώρισε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο. Το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Όπως σημείωσε ο συγκεκριμένος «ο γιος μου, στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: “Θέλετε κάτι;”. Έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξαναείδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι από κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει. Την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Ερχόταν στη γειτονιά το απόγευμα μετά τις 7».

Συνάδελφος της Έφης μίλησε με την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι

Η κατηγορούμενη, όπως προέκυψε από κατάθεση συναδέλφου της, μιλούσε για την επίθεση με βιτριόλι στο γραφείο, τις επόμενες ημέρες.

Όπως τόνισε η συνάδελφος της κατηγορούμενης για την συμπεριφορά της μετά το έγκλημα «στις 19/5/2020 (η κατηγορουμένη είχε αποπειραθεί και τότε σύμφωνα με τη δικογραφία να επιτεθεί στην Ιωάννα) η Έφη καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5. Δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο. Ήρθε και ξεκίνησε αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική. Έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα (σ.σ. την ημέρα που έγινε η επίθεση με βιτριόλι) δεν ήρθε στο γραφείο. Είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη. Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά».

Πρόεδρος: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: Στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει. Στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον Ν…(πρόκειται για τον 40χρονο που φέρεται να της είχε γίνει εμμονή), δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε. Ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη. Δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο

Πολιτική Αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;

Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη την ημέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Ακόμη άλλη μάρτυρας που βρισκόταν σε φυτώριο στην Καλλιθέα κατέθεσε στη δίκη ότι είχε ακούσει πριν το έγκλημα να ζητάει βιτριόλι.

Εξάλλου, κατατέθηκε επίσημα το αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση δυο μαρτύρων, που δέχθηκαν κλήσεις αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι από την κατηγορούμενη.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας», ανέφερε η πολιτική αγωγή για το ένα από τα δυο αυτά πρόσωπα, έναν 36χρονο άνδρα.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος καθώς «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά στην εισαγγελία. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι».