alexandros-papandreoy-i-zoi-sto-parisi-ta-14-vivlia-i-tileorasi-i-diethnis-kariera-kai-i-patrotita-99930
13:12

Αλέξανδρος Παπανδρέου: Η ζωή στο Παρίσι, τα 14 βιβλία, η τηλεόραση, η διεθνής καριέρα και η πατρότητα

13:12
Newsroom

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferandi-Paris απ΄ όπου πήρε δίπλωμα μάγειρα και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Της: Έπη Τρίμη

Advertisement

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superierue de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα. Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το “The connaught” Hotel Carlos Place Mayfair London και το “Plaza Athenee” Hotel 25 Avenue Montaigne 75008 Paris.

Advertisement

Η επιστροφή του στην Ελλάδα σήμαινε σκληρή δουλειά σε εστιατόρια ως υπεύθυνος chef, στην τηλεόραση και τα έντυπα, αλλά και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του κλάδου. Από το 2004 έχει ιδρύσει την εταιρεία Sidayes by Alexandros Papandreou και το 2007 ξεκίνησε το Studio Sidayes όπου παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής . Έχει γράψει 14 βιβλία και είναι πατέρας δύο παιδιών.

Advertisement

Η μαγειρική είναι τρόπος ζωής

Η αγάπη του Αλέξανδρου Παπανδρέου για τη μαγειρική μεταφέρεται σε όλους τους τηλεθεατές που θέλουν με εύκολο τρόπο να γίνουν καθημερινοί, μικροί… σεφ όταν εκείνος παρουσιάζει μια ανάλογη εκπομπή στη μικρή οθόνη.

Έχοντας σπουδάσει μαγειρική στη Γαλλία για τέσσερα χρόνια και έχοντας εργαστεί σε μεγάλα εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το 1999 ήρθε σε πρώτη επαφή με την τηλεόραση.

Advertisement

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια έκανε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega με τον Γιώργο Καπουτζίδη. «Πιστεύω ότι για καθετί πρέπει να έχεις ταλέντο. Στη μαγειρική όμως πρέπει να έχεις και καλή γνώση. Να έχεις διαβάσει πολύ, να έχεις σπουδάσει, να έχεις περάσει από πολλές κουζίνες, να έχεις πει πολλές φορές “Oui, chef’ και να έχεις βάλει κάτω το κεφάλι», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Έτσι φτάνεις σε κάποιο σημείο. Από εκεί και πέρα, το ταλέντο βοηθά στο να μπορείς να δημιουργήσεις και να φανταστείς καινούργιες γεύσεις, καινούργια πιάτα. Αλλά για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται να ταξιδέψεις, να δεις, να δοκιμάσεις», είχε προσθέσει.

Advertisement