Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ευχάριστα νέα από Μίνα Γκάγκα: «Τα εμβόλια πιθανόν καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον»

19:48
Newsroom

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας, η Μίνα Γκάγκα με αφορμή τη μετάλλαξη Όμικρον που επιβεβαιώθηκε στην Κρήτη, δήλωσε πως τα εμβόλια μάλλον καλύπτουν το νέο στέλεχος.

Μίνα Γκάγκα: Τι δήλωσε για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή της, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε: «Η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη, οι εισαγωγές είναι πολλές. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όλοι όσοι έχουν σχέση με τα νοσοκομεία, υπερβαίνουν τον εαυτό τους. Έχουμε και το πρώτο κρούσμα της Όμικρον, πιθανότατα θα δούμε κι άλλα τέτοια κρούσματα. Ο ασθενής αυτός είναι πολύ καλά, υπό παρακολούθησή στο σπίτι του. Μάλλον το εμβόλιο καλύπτει την Όμικρον».

Advertisement

Εμβόλια: Μόλις ένας στους πέντε έχει προσέλθει για την τρίτη δόση στα Τρίκαλα

Από την πλευρά της, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε: «Αργή και μικρή ύφεση παρουσιάζει η πανδημία με μέσο όρο 6.300 κρούσματα ανά ημέρα. Το επιδημιολογικό φορτίο είναι υψηλό με τα ενεργά κρούσματα να ξεπερνούν τις 50.000. Η υψηλότερη θετικότητα παρουσιάζεται σε Γρεβενά, Έβρο, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Φθιώτιδα και Κιλκίς. Μελετώντας τον χάρτη, βλέπουμε πως αυτή την εβδομάδα είχαμε αύξηση στους ενήλικες τουλάχιστον 50%, λόγω της μικρής εμβολιαστικής κάλυψης».

«Χαρακτηριστική είναι περίπτωση στα Τρίκαλα, στην ηλικία 50-65 ετών μόλις ένας στους πέντε έχει προσέλθει για τρίτη δόση. Να θωρακιστούμε με τον εμβολιασμό ενόψει Χριστουγέννων, με την τρίτη δόση. Οι δέκα περιφερειακές ενότητες με την υψηλότερη θνητότητα ανά 100.000 κατοίκους, είναι αυτές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, κάτω του 55%. Παραμένουν πάνω από 450.000 συμπολίτες άνω των 65 ετών που δεν έχουν κινητοποιηθεί για εμβολιασμό» πρόσθεσε.

Advertisement
Advertisement
TAGS:
Advertisement