Enimerotiko.gr
Ελλάδα

«Γιατρός, γιατί θέλω να σώζω ζωές»: Συγκινεί o αριστούχος μαθητής που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊο

αριστούχος

Ο αριστούχος Δημήτρης Καρακώστας πέτυχε στις Πανελλήνιες 18,685 μόρια σε μία χρονιά που πέρα από το διάβασμα έχασε και τους γονείς του. Και οι δύο του γονείς έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας του κορωνοϊού.«Το όνειρο μου είναι να γίνω γιατρός για να βοηθήσω τον κόσμο». Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Καρακώστας, ο τελειόφοιτος μαθητής Λυκείου που έχασε τον Απρίλιο και τους δύο γονείς του από τον κορονοϊό, περιγράφει στο Reader το πως κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και να διεκδικήσει μια θέση στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας. Η ιστορία του είναι «γροθιά» στο στομάχι για τον κάθε αρνητή του εμβολίου και της πανδημίας του κορονοϊού.

Αρχές Απριλίου ο Κώστας Καρακώστας 56 ετών και η Νικολίτσα Μούρτου 51, οι γονείς του Δημήτρη, έφυγαν από τη ζωή στο νοσοκομείο του Ρίο, μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό. Ο νεαρός έζησε μια τρομακτική απώλεια και την ίδια στιγμή προσπάθησε να διαβάσει για τις Πανελλήνιες. Δίχως να το βάλει κάτω και με τη βοήθεια συγγενών και φίλων κατάφερε να συγκεντρώσει 18,685 μόρια, δείχνοντας πως ό,τι και να γίνεται στη ζωή, ο καθένας μπορεί να εκπληρώσει το όνειρό του. Την ώρα που ο θάνατος λόγω της πανδημίας έχει «χτυπήσει» την πόρτα χιλιάδων οικογενειών στη χώρα μας, η ιστορία του Δημήτρη είναι ένα μήνυμα ελπίδας στο σκοτεινό τούνελ της πανδημίας.

Πώς κατάφερε να γίνει αριστούχος

Ο αριστούχος Δημήτρης όπως εξιστορεί στο Reader, «ο τελευταίος χρόνος ήταν πολύ άσχημος», καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει την απώλεια των γονέων του και να συνεχίσει το διάβασμα ώστε να εκπληρώσει τον στόχο του. «Είχα συνηθίσει να διαβάζω μαζί τους και έπρεπε να αρχίσω να το κάνω μόνος μου. Ευτυχώς, είχα τα τρία αδέρφια μου, τα οποία ήταν δίπλα μου και μου συμπαραστάθηκαν. Επιλογές δεν υπήρχαν, επομένως έπρεπε να το κάνω» είπε χαρακτηριστικά. Όπως εξηγεί ο ίδιος, το πρώτο διάστημα μετά τον θάνατο των δικών του σταμάτησε να διαβάζει, αλλά αυτό άλλαξε γρήγορα και επανήλθε, καταφέρνοντας έτσι να συγκεντρώσει υψηλούς βαθμούς στα εξεταζόμενα μαθήματα.

«Τα άσχημα έρχονται στη ζωή και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτά. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι να βρίσκουμε τη δύναμη μέσα στην ψυχή μας για να ξεπερνούμε όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο μας» λέει ο 18χρονος αριστούχος και συμπληρώνει πως «ευτυχώς είχα και τις βάσεις που μου έδωσαν οι γονείς μου, αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, κάνοντας τους ανθρώπους που με αγαπούν περήφανους».

Ο λόγος που θέλει να γίνει γιατρός

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή του για τη σχολή σημείωσε πως «το όνειρο μου είναι να γίνω γιατρός για να βοηθήσω τον κόσμο που θα βρίσκεται σε ανάγκη. Αυτό που συνέβη με τους γονείς μου, με έκανε να το θέλω ακόμα περισσότερο. Ο στόχος μου είναι να μπω στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας και κάποια μέρα να σώσω ζωές». Ο Δημήτρης δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια ειδικότητα τον ενδιαφέρει περισσότερο, αλλά είναι σίγουρος ότι θα την ανακαλύψει μέσα στη σχολή. Ένα παιδί με τεράστια δύναμη ψυχής, η οποία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο στις 10 Ιουνίου για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του επιτυχία.

Την ίδια στιγμή και ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, επικοινώνησε μαζί του την Τρίτη 20 Ιουλίου προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η σύνταξη που δικαιούνται ο ίδιος και ένα από τα αδέρφια του από τους γονείς τους, πρόκειται να εκταμιευθεί τον επόμενο μήνα. Επίσης, ο υπουργός Εργασίας τον συνεχάρη για την επιτυχία του και την ψυχική δύναμη που του επέτρεψε να καταφέρει ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Το μήνυμά του σε όλη την κοινωνία

Ο αριστούχος μαθητής στέλνει και ένα ακόμα μήνυμα στην κοινωνία λέγοντας πως «όποια απώλεια κι αν ζήσαμε πρέπει να βρούμε τη δύναμη να την ξεπεράσουμε αφήνοντας πίσω μας τα άσχημα συναισθήματα της λύπης και της στεναχώριας. Πρέπει να κοιτάμε πάντα μπροστά». Σχετικά με την πανδημία ο 18χρονος πιστεύει πως είναι κάτι αρκετά σοβαρό και ο εμβολιασμός θα βοηθήσει την κοινωνία να προχωρήσει. Όπως λέει, «Οι εμβολιασμοί θα βοηθήσουν για να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορονοϊού. Εγώ έχω εμβολιαστεί και θεωρώ ότι καλό είναι όλοι να κάνουν το ίδιο».

Πηγή: www.reader.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News