Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία ψάχνει η αστυνομία τους δράστες του φονικού

15:41
Νίκη Μουλά

Γλυκά Νερά: Σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία αναζητούν οι αστυνομικοί τους τρεις ληστές, οι οποίοι μπήκαν στη μεζονέτα και δολοφόνησαν την 20χρονη Καρολάιν, πριν από ένα μήνα.

Η ελληνική αστυνομία έχει έρθει σε επαφή με τις πρεσβείες των συγκεκριμένων χωρών, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες, να παρακαμφθεί η γραφειοκρατία και να τσεκάρονται άμεσα οι ύποπτοι.

Advertisement

 

Αυτές οι επαφές περιλαμβάνονται στον δεύτερο κύκλο ερευνών της Ασφάλειας Αττικής, αφού ο 32χρονος πιλότος δεν κατάφερε να αναγνωρίσει κανέναν από τους υπόπτους που του έδειξαν οι αστυνομικοί και έτσι οι έρευνες επεκτείνεται εκτός Ελλάδας.

Advertisement

 

Advertisement

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών πιθανολογούν ότι οι ληστές έχουν φύγει από τη χώρα για να λουφάξουν σε περιοχές των Βαλκανίων. Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία θεωρούνται οι τρεις πιθανές χώρες γιαυτό και ξεκίνησε μια διαδικασία fast track ταυτοποίησης υπόπτων.

 

Ήδη αντιπροσωπεία της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκε με την πρέσβειρα της Αλβανίας στη χώρα μας, ώστε να ανοίξει ένας δίαυλος άμεσης ενημέρωσης και ταυτοποίησης και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Advertisement

 

Ανεπιτυχώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος ερευνών για το φονικό στα Γλυκά Νερά

 

Το ίδιο αναμένεται άμεσα και με τους πρέσβεις της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, καθώς ο πρώτος κύκλος ερευνών για τους δράστες στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς.

 

Advertisement

Το νέο σενάριο που εξετάζεται, είναι οι ληστές να είναι αλλοδαποί που έμεναν χρόνια στην Ελλάδα. Όμως μετά τη βάρβαρη επιδρομή και τη δολοφονία της Καρολάιν η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση και η άμεση κινητοποίηση των αρχών τους έκανε να λουφάξουν για μερικές ημέρες εδώ και στη συνέχεια, εκτιμούν οι αναλυτές, να την κοπανήσουν για μια από αυτές τις χώρες. Έτσι, όποια πληροφορία φθάνει μέσα από το δίκτυο πληροφοριοδοτών και έχει να κάνει με υπηκόους των τριών συγκεκριμένων χωρών που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαφανιστεί από την Ελλάδα μπαίνει στο μικροσκόπιο και ζητούν από τις αρχές των χωρών να εντοπίσουν το στίγμα τους.

 

Αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες, είναι ο τρόπος που προσέγγισαν, αλλά και διέφυγαν από τη μεζονέτα. Όλα τα βίντεο από σπίτια, καταστήματα και δρόμους της γύρω περιοχής έδειχναν κάποια αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκείνες τις συγκεκριμένες ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Όμως τα περισσότερα από αυτά ταυτοποιήθηκαν και αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση.

 

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, έχει συμβεί στο παρελθόν ληστές που εισέβαλαν σε σπίτι να μην αφήσουν πίσω τους dna ή αποτυπώματα, ωστόσο, δεν μπορούν με τίποτα να ξεφύγουν από τις κάμερες που πλέον είναι πάρα πολλές σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας.

 

Συνεπώς εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δράστες στα Γλυκά Νερά τελικά να ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένοι και να θέλησαν να προσεγγίσουν και να φύγουν από το σπίτι με τα πόδια, για να μην καταγραφούν από τις κάμερες και να είχαν παρκάρει το όχημα σε έναν χωματόδρομο μακριά από τη μεζονέτα και στη συνέχεια να επιβιβάστηκαν και να απομακρύνθηκαν από στενά δρομάκια που είχαν προηγουμένως ελέγξει και διαπιστώσει ότι ήταν «τυφλά».

TAGS:
Advertisement