ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για ΕΟΠΠΕΠ: «Κέντρο ρουσφετιού και μαύρης εργασίας»
Enimerotiko.gr
Ελλάδα

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για ΕΟΠΠΕΠ: «Κέντρο ρουσφετιού και μαύρης εργασίας»

ΕΟΠΠΕΠ: Η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τον ΕΟΠΠΕΠ για μια σειρά από γεγονότα. Ο συγκεκριμένος οργανισμός καταγγέλλεται για ρουσφετολογικές πρακτικές, περίεργα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα εντός και παράνομη λειτουργία του ΔΣ του οργανισμού. Επίσης, η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ τονίζει πως από τη συγκεκριμένη κατάσταση προσβάλλονται η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά η καταγγελία:

«Κέντρο ρουσφετιού και μαύρης εργασίας»

«Πρωτοφανείς καταστάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ: Κέντρο ρουσφετιού, μαύρης εργασίας και εργασιακής βίας ο Οργανισμός. Νέο πρόστιμο 21.000 ευρώ επέβαλε ο ΣΕΠΕ για βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων».

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει»

«Η κατάσταση στον ΕΟΠΠΕΠ έχει πλέον ξεφύγει από κάθε όριο. Με βασική ευθύνη της Διευθύνουσας Συμβούλου, αλλά και του απαθούς (και εξ αποστάσεως…) Προέδρου του, ο Οργανισμός έχει μεταβληθεί σε κέντρο ρουσφετιών και προεκλογικών διευθετήσεων. 10 τουλάχιστον νέοι άνθρωποι παραμονές των εκλογών «τοποθετήθηκαν» με αδιαφανείς διαδικασίες στον ΕΟΠΠΕΠ και εργάζονταν (δεν ξέρουμε, αν εξακολουθούν να εργάζονται) χωρίς νόμιμη σύμβαση! Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας στάθηκαν στο ύψος τους και σε έλεγχο που διενήργησαν την περασμένη εβδομάδα «συνέλαβαν» 2 από αυτούς, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον ΕΟΠΠΕΠ συνολικό πρόστιμο 21.000 ευρώ (10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο)! Είναι πραγματικά αδιανόητο δημόσιος οργανισμός να ολισθαίνει σε πρακτικές που χρησιμοποιούν οι πλέον στυγνοί και αδίστακτοι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα».

«Τον κλείδωσε στο γραφείο της»

«Και σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορηθήκαμε εμβρόντητοι από έγγραφη καταγγελία μετακλητού υπαλλήλου του ΕΟΠΠΕΠ (ο οποίος μάλιστα υπήρξε σύμβουλος του πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη) ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος τον κλείδωσε στο γραφείο της απειλώντας τον! Μάλιστα ο υπάλληλος πανικόβλητος άρχισε να χτυπάει το τζάμι καλώντας σε βοήθεια και τελικά οι συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν!».

«Το ΔΣ λειτουργεί παράνομα»

«Όλα αυτά μάλιστα συμβαίνουν, ενώ το ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ λειτουργεί παράνομα (σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Οργανισμού κ. Λωρίτη) και λαμβάνει κρίσιμες αποφάσεις χωρίς τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με 3 μόλις μέλη και χωρίς απαρτία. Πρόκειται για τον απόλυτο ευτελισμό της λειτουργίας του Οργανισμού και την κατάργηση κάθε έννοιας διαφάνειας και κοινωνικής λογοδοσίας που προέβλεπε ο ιδρυτικός του νόμος. Δεν προξενεί καμιά εντύπωση που τις τελευταίες ημέρες η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, γνωρίζοντας ότι θα έλθει αντιμέτωπη με όσα έχει πράξει την τελευταία διετία στον Οργανισμό, έχει εξαπολύσει μια φαιδρή εκστρατεία παραπληροφόρησης στα ΜΜΕ, μήπως σώσει «οτιδήποτε αν σώζεται».

«Προσβάλλονται κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας»

«Όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον ΕΟΠΠΕΠ, έναν από τους πιο κρίσιμους Οργανισμούς της πολιτείας, σοκάρουν εύλογα κάθε πολίτη. Ένας Οργανισμός που τρεκλίζει χωρίς να μπορεί να πραγματοποιήσει στοιχειώδεις λειτουργίες, με μια αυταρχική διοίκηση, χωρίς ουσιαστικά ΔΣ, με υπαλλήλους που τον εγκαταλείπουν έχοντας βιώσει μια διετία τραγικών εργασιακών συνθηκών, με όργιο ρουσφετιών, παράνομων απευθείας αναθέσεων σε «κολλητούς» της Διευθύνουσας Συμβούλου και μαύρης εργασίας και με τουλάχιστον 5 καταδίκες από τον ΣΕΠΕ για βαρύτατες παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων. Η εικόνα αυτή προσβάλλει την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που θα πρέπει άμεσα να προβούν σε ενέργειες κάθαρσης και αποκατάστασης της ομαλής και δημοκρατικής λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ».


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα