i-chira-mitera-moy-einai-69-eton-apofasise-na-xanapantreytei-ki-ego-ntrepomai-poly-gi-ayto-24950
19:47

«Η χήρα μητέρα μου είναι 69 ετών, αποφάσισε να ξαναπαντρευτεί κι εγώ ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό»

19:47
Newsroom

Αναγνώστρια για τη μητέρα της: Μια αναγνώστρια θέλει τη συμβουλή του κόσμου. Αυτό, διότι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Αυτό έχει να κάνει, με τη μητέρα της, η οποία είναι χήρα. Η ίδια αποφάσισε να παντρευτεί ξανά στα 69 χρόνια της. Όμως, αυτό δεν αρέσει καθόλου στην ίδια. Είναι εκνευρισμένη και ζητά τη συμβουλή του κόσμου. Αναλυτικότερα:

Αναγνώστρια για τη μητέρα της – Αληθινή ιστορία: Πώς ξεκινά, η ιστορία της

Είμαι 43 χρονών και έχω την δική μου οικογένεια από τα 23 μου! Ζω σε έναν ευτυχισμένο γάμο, όμως πριν 5 χρόνια πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Ο πατέρας μου έφυγε άξαφνα στα 65 του χρόνια και άφησε τη μητέρα μου χήρα! Δεν ήταν άρρωστος, δεν είχε προβλήματα υγείας. Απλά κάποια στιγμή, σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του στον ύπνο του.

Advertisement

Ο μπαμπάκας μου έφυγε στον ύπνο του. Αυτό με χαροποίησε, διότι δεν παιδεύτηκε. Όταν όμως ένας άνθρωπος είναι νέος και δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, το πένθος σε χτυπάει ακόμη πιο έντονα. Με επηρέασε τόσο πολύ ψυχολογικά που για δυο χρόνια ταλαιπωρήθηκα με κατάθλιψη. Παρακολούθησα κάποιες συνεδρίες και ακολούθησα την φαρμακευτική μου αγωγή και πλέον νιώθω καλά. Σίγουρα παρακολουθώ τα ψυχικά μου θέματα και κάθε φορά που νιώθω ότι καταπέφτω, ξεκινάω και πάλι τις συνεδρίες. Παρόλα αυτά νιώθω δυνατή.

Η μητέρα μου με τον πάτερα μου ήταν πάντα το ιδανικό ζευγάρι για εμένα. Ήταν μαζί από μικρά παιδιά. Ο πατέρας μου ήταν ο πρώτος άντρας που γνώρισε η μητέρα μου και περάσαν μαζί όλη του τη ζωή. Είχαν τα προβλήματα τους τα πρώτα χρόνια, όμως κατάφεραν να επιβιώσουν μαζί. Μάλιστα, τα τελευταία 10 χρόνια ήταν το ιδανικό ζευγάρι τόσο για εμένα που ήταν οι γονείς μου και τους αγαπούσα, τόσο και για τους φίλους μου, που ερχόντουσαν συχνά μαζί μας να τους επισκεφθούμε! Έκαναν πλάκα, πειραζόντουσαν μεταξύ τους, είχαν τα καυγαδάκια τους. Ήταν τόσο πολύ δεμένοι!

Advertisement

Advertisement

Αναγνώστρια για τη μητέρα της – Αληθινή ιστορία: Πώς συνεχίζει, η ιστορία της

Ο άντρας μου μάλιστα, μου είχε εκμυστηρευτεί κάποια στιγμή ότι θα ήθελε κι εμείς έτσι να είμαστε μετά από τόσα χρόνια. Όταν έχασε τον πατέρα μου η μητέρα μου, οφείλω να ομολογήσω ότι πέρασε δύσκολα. Εγώ είχα τα δικά μου θέματα και δεν μπόρεσα να την βοηθήσω. Περισσότερο στήριζε εκείνη εμένα. Και ο σύζυγος μου μας στήριζε και τις δυο.

Το πρωί πήγαινε στην μητέρα μου να πιουν καφέ και να την παρηγορήσει και τα βράδια ντάντευε εμένα! Η αλήθεια είναι ότι εκείνα τα δύσκολα χρόνια, κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο σύζυγός μου για μένα. Πριν έναν χρόνο λοιπόν, η μητέρα μου, μου ανακοίνωσε ότι βλέπει κάποιον. Η αντίδραση μου δεν ήταν καλή. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι βρήκε άλλον. Δεν μπορώ μέχρι και σήμερα να διανοηθώ ότι μπόρεσε να ξεγράψει τον πάτερα μου από την μνήμη της. Περάσαν όλη τους τη ζωή μαζί και όμως βρήκε κάποιον άλλον να της καλύψει το “κενό” . Πως άντεξε;

Η ίδια μου είπε ότι το έκανε επειδή είχε ανάγκη από μια συντροφιά. Ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσει κανέναν. Εγώ όμως και πάλι δεν μπορούσα να το χωνέψω. Είχαμε φάει 2-3 φορές όλοι μαζί για να γνωριστούμε, όμως η αντιπάθεια μου για το πρόσωπο του δεν μπορούσε να κρυφτεί. Η μητέρα μου φάνηκε να το αποδέχεται και προσπαθούσε να μη μας φέρνει συχνά σε επαφή. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήταν διακριτική. Απλά και μόνο στην ιδέα ότι κοιμάται άλλος στο κρεβάτι του πατέρα μου έστω και μερικές φορές την εβδομάδα τρελαινόμουν.

Advertisement

Αναγνώστρια για τη μητέρα της – Αληθινή ιστορία: Πώς κλείνει την ιστορία της

Ο σύζυγος μου, μου έλεγε ότι έχει κάθε δικαίωμα. Ότι δεν σημαίνει κάτι και ότι δεν έχω δικαίωμα να της πω ή να της υποδείξω τίποτα. Τσακωνόμασταν συχνά γι’ αυτό, μέχρι που σταμάτησε να λέει την γνώμη του. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως είναι. Οι γονείς του ζουν! Πριν 1 μήνα λοιπόν, η μητέρα μου ήρθε να με αποτελειώσει. Μου είπε ότι αποφάσισε να παντρευτεί τον νέο της σύντροφο τον Σεπτέμβρη με πολιτικό γάμο. Ότι ξέρει την άποψη μου γι’ αυτό αλλά θα το ήθελε πολύ να είμαι εκεί. Να τους παντρέψω!

Φυσικά έγινα έξαλλη. Πλέον δεν είναι μόνο προσωπικό το ζήτημα. Είναι δυνατόν 69 χρονών γυναίκα και χήρα να ξανά παντρεύεται λες και είναι καμιά παιδούλα; Εντάξει, τόσο καιρό είχαν δεσμό. Κουτσά – στραβά μερικές φορές έμπαινα στην θέση της και την καταλάβαινα. Τώρα; Είναι δυνατόν η κoρη να παντρεύει την μητέρα; Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Από την ημέρα που το έμαθα νιώθω ότι οικογενειακώς προδίδουμε την μνήμη του πατέρα μου. Μόνο εγώ όμως το πιστεύω αυτό. Τα παιδιά και ο σύζυγος μου χάρηκαν πολύ και αυτό με εκνευρίζει περισσότερο!

Δεν ξέρω τι να κάνω για να την πείσω να μην το κάνει. Άμα θέλει να έχει δεσμό, ας έχει. Αλλά όχι να μας ρεζιλέψει με αυτόν τον τρόπο! Πείτε μου την γνώμη σας. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Ευχαριστώ!

Advertisement