i-kriti-apochairetise-tin-glykeria-ragizei-kardies-i-mantinada-gia-tin-atychi-mitera-77677
21:56

Η Κρήτη αποχαιρέτησε την Γλυκερία: Ραγίζει καρδιές η μαντινάδα για την άτυχη μητέρα

44χρονη Γλυκερία: Η Κρήτη αποχαιρέτησε την Τρίτη 1 Ιουνίου, την άτυχη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών που υπέστη εγκεφαλική θρόμβωση, μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

44χρονη Γλυκερία: Η μαντινάδα στο τελευταίο αντίο

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ, η 44χρονη έφυγε από τη ζωή. Η άτυχη μητέρα υπέστη εγκεφαλική θρόμβωση και στη συνέχεια εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία. Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 1 Ιουνίου, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο, στον τόπο καταγωγής της 44χρονης, την Λοχριά Ρεθύμνου. Τραγική φιγούρα, ο σύζυγος της άτυχης μητέρας, ο οποίος καλείται να βρει τη δύναμη να μεγαλώσει μόνος του τα τρία παιδιά τους.

Advertisement

Συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, έγραψε και μία μαντινάδα για την Γλυκερία, η οποία είναι άκρως συγκινητική.

ΠΟΙΕΣ λέξεις.. να ταιριάξει ο νους..

κ’ ήντα.. να περιγράψω . .

Του μισεμού σου.. τον καημό..

ΠΩΣ… να τονε βαστάξω . . .

Advertisement

Βιάστηκες .. Έφυγες νωρίς . .

κ’είχαμε .. σχεδιάσει . .

Νύφη .. να μ’ έντυνες εσύ . .

ο κόσμος.. να χαλάσει . .

Advertisement

Μέσα στα βάσανά σου..εσύ

για όλους .. μεριμνούσες . .

ως τη στιγμή.. που πίστευες

πως σπίτι .. θα γυρνούσες . ..

Μ’ άμε .. καρδιά μου στο Καλό

ειρηνικά.. να φύγεις . .

κατέχω ..πως κι από «Ψηλά «

Όλους.. θα μας ξανοίγεις . .

Κανείς .. Ποτέ .. δε θα μπορεί

να «κλείσει» .. το Κενό σου . .

και θα τον κλαίμε .. μια ζωή

τον Άδικο…Χαμό σου . . .

Advertisement

Σου υπόσχομαι.. πως θα σταθώ

στο «Σπίτι σου» .. Θυσία . .

και θα ‘μαι βράχος.. δίπλα τους ..

Γλυκιά μας.. Γλυκερία . . . .

44χρονη Γλυκερία: Τα λόγια του συζύγου

Ο σύζυγός της 44χρονης συγκλόνισε με τα λόγια του:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneka.

Η γυναίκα μου πέθανε «τοις κείνων ρημασι πειθόμενοι», ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Advertisement

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζέλειου και του ΠΑΓΝΗ.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν».

Πηγή: cretapost.gr