Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Η περιπολία έγινε κουμπαριά: Οι 2 αστυνομικοί βάφτισαν το μωράκι που έσωσαν στην κακοκαιρία «Ελπίς»

18:30
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Νονοί βρέφους που είχαν σώσει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» έγιναν δύο αστυνομικοί, μετά από πρόταση της μαμάς του.

Οι αστυνομικοί Χρήστος Νικολάου από το Κ. Νευροκόπι Δράμας και Γιώργος Φουράκης από την Τούμπα Θεσσαλονίκης, σε νυχτερινή τους περιπολία την περίοδο που η Αθήνα είχε παραλύσει από τα χιόνια, έσπευσαν να βοηθήσουν το ασθενοφόρο που μετέφερε το νεογέννητο και τη μητέρα του που νοσούσε από Covid-19, το οποίο είχε εγκλωβιστεί σε δρόμο της χιονισμένης Αθήνας.

Advertisement

Οι δύο Βορειοελλαδίτες αστυνομικοί που διέσωσαν το μωρό, λίγες ημέρες μετά, αποδέχτηκαν την πρόταση να γίνουν και οι πνευματικοί του γονείς.

Advertisement

Η αστυνομική περιπολία που κατέληξε σε κουμπαριά

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 και ενώ η κακοκαιρία «Ελπίς» σαρώνει την Αττική, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής, είχαν νυχτερινή βάρδια (23:00-06:00) με περιπολικό.

Advertisement

Λίγο μετά την έναρξη της βάρδιας έλαβαν σήμα ότι ένα ασθενοφόρο που μετέφερε βρέφος δύο ημερών, έχει εγκλωβιστεί τρία στενά μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Το ασθενοφόρο της κλινικής δεν μπορούσε να κινηθεί εξαιτίας της χιονόστρωσης, τα ταξί ήταν επίσης ακινητοποιημένα και η γυναίκα είχε βρει ιδιωτικό ασθενοφόρο που δέχτηκε να κάνει το δρομολόγιο.

«Εκείνη την ημέρα το χιόνι είχε καλύψει όλους τους δρόμους, η Αθήνα είχε παραλύσει και δεν κυκλοφορούσε σχεδόν κανένα όχημα. Το περιπολικό είχε αλυσίδες και ξεκινήσαμε για το σημείο που ήταν ακινητοποιημένο το ασθενοφόρο», είπε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 28χρονος Χρήστος Νικολάου.

Advertisement

«Στη διαδρομή χρειάστηκε να κατέβω αρκετές φορές από το αυτοκίνητο και να ανοίξω δρόμο με ένα φτυάρι -εργαλείο με το οποίο είχε εξοπλιστεί κάθε περιπολικό εκείνες τις ημέρες- προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας. Μάλιστα, σε ένα σημείο είχε κλαδιά στη μέση του δρόμου και αναγκαστήκαμε να γυρίσουμε πίσω και να πάμε από αλλού. Τελικά, για μία διαδρομή δύο λεπτών, καταφέραμε να φτάσουμε μετά από περίπου 25 λεπτά», συμπληρώνει ο 27χρονος Γιώργος Φουράκης.

Περίπου τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η περιπέτειά τους έλαβε τέλος.

«Όλους αυτούς τους μήνες συναντιόμαστε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν πρόκειται για μία εικονική βάφτιση. Είναι μία ουσιαστική πράξη και θα είμαστε πάντα κοντά στον Ραφαήλ και στην οικογένειά του», είπε ο Χρήστος Νικολάου.

Advertisement
TAGS:
Advertisement