Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ποιοι ήταν οι επιβάτες του αεροσκάφους – Δάσκαλος ο πιλότος και εθελοντής στο Μάτι ο συγκυβερνήτης

17:44
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Πτώση εκπαιδευτικού μονοκινητήριου αεροσκάφους σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Χαριά του Πύργου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, εντοπίζοντας τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τους δύο επιβαίνοντες τον χειριστή και τον συγκυβερνήτη του χωρίς τις αισθήσεις τους.

Advertisement

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Advertisement

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού.

Advertisement

Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Advertisement

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βασιλείου με καταγωγή από την Χαριά Ηλείας και πετούσε κάθε Σαββατοκύριακο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα. Ο συνεπιβάτης του αεροσκάφους ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, γνωστός κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Advertisement

Ο μοναδικός εκπαιδευτικός με δίπλωμα πιλότου

Ο Δημήτρης Βασιλείου όπως αναφέρει το patrisnews.gr, γεννήθηκε στο χωριό Χαριά όπου σημειώθηκε το δυστύχημα και πετούσε κάθε Σαββατοκύριακο το μικρό κόκκινο αεροπλάνο πάνω από τον Πύργο, το Κατάκολο, την Αμαλιάδα και την Κουρούτα.

Ο ίδιος ήταν εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και μιλώντας παλαιότερα στο τοπικό μέσο είχε αναφέρει πως είχε εργαστεί ως δάσκαλος σε πολλά σχολεία της Ηλείας ενώ είχε διδάξει και στην Αθήνα για ένα διάστημα. Για ένα διάστημα είχε βρεθεί στο γραφείο των σχολικών συμβούλων ως διοικητικός υπάλληλος. Ήταν ο μοναδικός εκπαιδευτικός στην Ελλάδα που είχε αποκτήσει πτυχίο πιλότου.

Εθελοντής στο Μάτι ο συγκυβερνήτης

Ο δεύτερος νεκρός είχε καταγωγή από το Μεσολόγγι όπου ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία για την αγάπη του για τα αεροπλάνα. Μάλιστα, σύμφωνα με το agriniopress.gr σκόπευε να αγοράσει και δικό του αεροσκάφος.

O Κώστας Καλογερογιάννης, όπως μεταδίδει το ίδιο δημοσίευμα ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στην τοπική κοινωνία καθώς συμμετείχε σε αποστολές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Μεσολογγίου, της οποίας αποτελούσε ενεργό μέλος.

TAGS:
Advertisement