kakopoiisi-aselgeia-avilikov-100-minyseis-i-aveleiti-sygkroysi-toy-gnostoy-zeygarioy-sto-volo-2753
15:00

Kακoπoίηση, ασέλγεια αvηλiκωv, 100 μηνύσεις: Η Avελέητη σύγκρουση του γνωστού ζευγαριού στο Βόλο

15:00
Νίκη Μουλά

Ένας 47χρονος πατέρας καταγγέλλει την 42χρονη πρώην σύζυγό του ότι δεν τον αφήνει να βλέπει τις δύο ανήλικες κόρες του, υποστηρίζοντας ότι τις έχει κακοποιήσει στο παρελθόν.

Advertisement

Ειδικότερα, η υπόθεση με καταγγελίες ακόμη και σε βάρος εισαγγελέα και δικαστών του Βόλου απασχόλησε χθες, Τετάρτη, τη Δικαιοσύνη, με κατηγορούμενη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, μια 42χρονη καθηγήτρια μουσικής και μηνυτή τον 47χρονο πρώην σύζυγό της, κάτοικο Κέρκυρας, ο οποίος κατέθεσε σε βάρος της πάνω από 100 μηνύσεις, διότι δεν τον αφήνει να δει τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας 9 και 6 χρόνων σήμερα.

Advertisement

Πριν από τέσσερα χρόνια, η γυναίκα είχε καταγγείλει τον πρώην σύζυγό της στην Κέρκυρα για ασέλγεια, πρωτόδικα είχε απαλλαγεί, αλλά η υπόθεση βρίσκεται ξανά στην ανάκριση και έκτοτε δεν βλέπει τα παιδιά του, με αποτέλεσμα να καταθέτει εδώ και 2,5 χρόνια μηνύσεις σε βάρος της γυναίκας, για παραβίαση της δικαστικής απόφασης για επικοινωνία του με τα παιδιά.

Advertisement

Ο άνδρας, που κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο έρχεται στον Βόλο, προκειμένου να δει τις κόρες του, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρνει, καταθέτει δύο μηνύσεις κατά της 42χρονης, με αποτέλεσμα να αριθμούν πάνω από 100, ενώ προχθές, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχαν προγραμματιστεί να εκδικαστούν 29 διαφορετικές μηνύσεις.

Advertisement

Συνήγοροι υποστήριξης κατηγορίας της Βολιώτισσας είναι ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρέθηκαν στο Δικαστήριο και δήλωσαν ότι θα δρομολογήσουν πειθαρχική διερεύνηση εις βάρος της εισαγγελέως της έδρας, ενώ ζήτησαν από την ίδια να εξαιρεθεί από την υπόθεση, καθώς ήταν στην έδρα Δικαστηρίου που έγινε τον Ιούλιο και η κατηγορούμενη είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για το ίδιο αδίκημα. Τότε, λόγω των συνεχών αιτημάτων αναβολής, το αίτημα της κατηγορούμενης είχε απορριφθεί και καταδικάστηκε.

Η εισαγγελέας έδρας απαίτησε χθες, μετά την επίθεση των συνηγόρων υπεράσπισης, να καταθέσουν αίτημα εξαίρεσης εναντίον της, κάτι που τελικά δεν έγινε και η λειτουργός επιφυλάχθηκε για κατάθεση έγκλησης εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, σε κλίμα έντασης.

Advertisement

Το πρώην ζευγάρι παντρεύτηκε στην Κέρκυρα και απέκτησε δύο κορίτσια 6 και 9 χρόνων σήμερα. Αρχικά διέμεναν στο νησί και κάποια στιγμή η 42χρονη σήμερα, κατήγγειλε τον σύζυγό της ότι κακοποίησε την μεγάλη κόρη τους.

Η γυναίκα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, τον Βόλο, ο 47χρονος πατέρας απαλλάχθηκε πρωτόδικα με βούλευμα στο οποίο ασκήθηκε έφεση (η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη) και στον άνδρα δόθηκε το δικαίωμα να βλέπει τα παιδιά του, με δικαστική απόφαση.

Η 42χρονη, που βασίζεται σε πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχολόγου, στην οποία αναφέρεται πως η ανήλικη κόρη της έχει κακοποιηθεί, αρνείται να δώσει τα παιδιά και ισχυρίζεται πως και εκείνα δεν θέλουν να συναντήσουν τον πατέρα τους.

Παράλληλα, τέσσερις πραγματογνώμονες στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και το Νοσοκομείο του Βόλου, έχουν καταλήξει στο ότι ο 47χρονος πατέρας δεν διέπραξε ασελγείς πράξεις εις βάρος της ανήλικης κόρης του και πως η βούληση των παιδιών, όπως αυτή εκφράζεται, δεν είναι ανεπηρέαστη από την καθοδήγηση της μητέρας, που τα αποτρέπει να επικοινωνούν με τον πατέρα τους.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, το καλοκαίρι, μετά από μήνυση του πατέρα, δόθηκε εισαγγελική εντολή να δει τα παιδιά και παρουσία Πρωτοδίκη και κλειδαρά “άνοιξε” το σπίτι της καθηγήτριας. Ο πατέρας δεν πήρε τα παιδιά, διότι έγινε επεισόδιο και η μητέρα οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Ο 47χρονος πατέρας δεν μπορεί να δει τις κόρες του τα τελευταία χρόνια

Η μητέρα αρνείται να δώσει τα παιδιά στον πατέρα τους, μέχρι να εκδικαστεί και η έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα, ενώ τρία χρόνια μετά τον χωρισμό τους, κατηγόρησε τον πρώην σύζυγο πως προχώρησε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος και της μικρής τους κόρης.

Χθες, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αποφάσισε να εκδικαστεί η πρώτη από τις 29 μηνύσεις, αλλά υπήρξε διακοπή λόγω παρέλευσης του ωραρίου, προσδιορίστηκε για αύριο Παρασκευή και οι υπόλοιπες 28 υποθέσεις αναβλήθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2023.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, βρέθηκε στον Βόλο με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και υπογράμμισε “για να υπερασπιστούμε μια μητέρα, μια γυναίκα η οποία όρθωσε το ανάστημά της για να προστατεύσει το παιδί της από ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος, με κατηγορούμενο τον πατέρα, η οποία δυστυχώς τα τελευταία 2,5 χρόνια υφίσταται μια δικαστηριακή κακοποίηση, ένα δικαστικό bullying, μια αντιστροφή της πραγματικότητας με αλλεπάλληλες κατηγορίες παραβίασης του υποτιθέμενου δικαιώματος επικοινωνίας και με μεταχείριση η οποία θυμίζει κακούργο”.

Όπως επεσήμανε, η καταγγέλλουσα μητέρα, η βασική μάρτυρας για την ασέλγεια σε βάρος τους παιδιού της, έχει μετατραπεί σε κατηγορούμενη με μηνύσεις τις οποίες υποβάλλει ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και οι οποίες, χωρίς έρευνα, μετατρέπονται σε κατηγορητήρια για την ίδια.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι “στο πινάκιο υπήρχαν 29 υποθέσεις, χωρίς καμία προκαταρκτική προεργασία, τις οποίες εμείς θεωρούμε πράξεις υπόθαλψης του κατηγορουμένου για ασέλγεια. Όταν η καταγγέλλουσα μητέρα μετατρέπεται σε καταδιωκόμενη και όταν έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που έλαβαν χώρα στον Βόλο, το καλοκαίρι, όπου με εντολή εισαγγελέα παραβιάστηκε ακόμη και το οικιακό άσυλο της μητέρας και άλλαξαν κλειδαριές της οικίας της, την ώρα που τα παιδιά της ούρλιαζαν και έκλαιγαν, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το οποίο εμφανίζεται ως δεδομένο και προστατευόμενο αγαθό, η παιδική ηλικία και το παιδί, δυστυχώς είναι το πιο ευάλωτο ακόμη και ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Δικηγόροι του πατέρα ήταν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη και ο Δ. Γκούβας, με την πρώτη να έρχεται σε σφοδρή αντιπαράθεση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων και για την επίθεση στην Εισαγγελέα.

«Όπως έχει κριθεί από το δικαστήριο της Κέρκυρας και όπως έχουν αποφανθεί τέσσερις ειδικοί, ο πατέρας δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα εις βάρος του παιδιού του. Είμαστε βέβαιοι πως και η κρίση του συμβουλίου Εφετών της Κέρκυρας θα δεχθεί την πρωτόδικη απόφαση. Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστές γιατί ενεργούν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους», κατέληξε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.