Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπάνα» στην αντιεμβολιάστρια γυναικολόγο από τη Λάρισα 3.000 ευρώ για αναρτήσεις στο facebook

07:25
Νίκη Μουλά

«Καμπάνα» στην αντιεμβολιάστρια γυναικολόγο στη Λάρισα, η οποία τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις αναρτήσεις κατά του εμβολιασμού μέσω facebook, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας.

 

Advertisement

Στην ανάρτησή της, η οποία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αλλά κατέβηκε γρήγορα μετά τις έντονες αντιδράσεις, η γυναικολόγος μιλούσε για παρενέργειες από τον εμβολιασμό, υπογραμμίζοντας «Πείτε όχι στον εμβόλια κατά του Covid-19, μεγάλες παρενέργειες!!!» και πρόσθεσε πως υπάρχουν θεραπείες για τον κορονοϊόμε γρήγορα αποτελέσματα.

 

Advertisement

Στην συνέχεια έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς στην χώρα μας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και έλεγε στον κόσμο να «είναι γενναίος», επισημαίνοντας ότι «ο λαός έχει αντιληφθεί την αλήθεια» και έκλεινε σημειώνοντας «όχι στην παγκοσμιοποίηση. Η Γη φτάνει για όλους».

Advertisement

 

 

Advertisement

Η στάση της, αλλά και αυτά που είχε υποστηρίξει, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος την κάλεσε να απολογηθεί στο πειθαρχικό για αντιδεοντολογική συμπεριφορά.

 

«Καμπάνα» στην αντιεμβολιάστρια γυναικολόγο ύψους 3.000 ευρώ

 

Η γυναικολόγος απολογήθηκε στις 10 Ιουνίου και στις 16 Ιουλίου εκδόθηκε η απόφαση, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε «πρόστιμο ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) και συγκεκριμένα του άρθρου 17 παρ. 9 και 10, καθώς και του άρθρου 319 παρ. 1δ του Ν. 4512/2018, ήτοι για παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας με μη τεκμηριωμένες και επιστημονικά παραδεκτές απόψεις γύρω από την Covid-19 και τον εμβολιασμό, που κλόνισαν την πίστη των πολιτών προς το ιατρικό λειτούργημα».

Advertisement

 

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος στο protothema.gr “η απόφαση της κοινοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου. Οι ποινές που μπορεί να ασκήσει το πειθαρχικό του προέδρου είναι από γραπτή επίπληξη ή χρηματικό πρόστιμο το ανώτερο μέχρι 5 χιλ. ευρώ. Τα λεγόμενα της και οι σκέψεις τις, όπως αυτές εκφράστηκαν με αναρτήσεις στα social media ήταν παραπλανητικά και αντίκεινται στα άρθρα του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, αλλά και σε άρθρο περί ιατρικών συλλογών διότι δημιουργεί δυσπιστία και διχάζει το κοινό”.

 

Και συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος “στην απολογία της ισχυρίστηκε πως αυτές είναι απόψεις της και έχει το δικαίωμα να γράφει στο facebook ό,τι εκείνη νομίζει και πως αυτό δεν πρέπει να διώκεται πειθαρχικά ή ενδεχομένως και ποινικά. Όσα ισχυρίστηκε ανατράπηκαν όλα από τη νομολογία που επικαλείται στην απόφασή της η δικηγόρος μας. Τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάρτηση της είχαν επιπτώσεις και στο νομό Λάρισας, αλλά και ευρύτερα, γιατί την σελίδα της την είδαν άτομα απ όλη την χώρα. Ο κόσμος να συνεχίσει να εμβολιάζεται και να μην επηρεάζεται από κανέναν, το εμβόλιο θα μας επιστρέψει στην κανονικότητα και στην ελευθερία”.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη εμβολιάστηκε η 15,5 ετών κόρη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, μετά από δική της απόφαση και είναι η πρώτη έφηβος που εμβολιάστηκε στη Λάρισα.

 

«Εγώ εμβολίασα και την κόρη μου 15,5 ετών γιατί θέλαμε να παρακινήσουμε τους εφήβους, ώστε να μην φοβηθούν τίποτα και να εμβολιαστούν», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

TAGS:
Advertisement