Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνι Πειραιά: Ταξιδιώτες απομάκρυναν συνδικαλιστές που εμπόδιζαν τα πλοία

15:07
Newsroom

Λιμάνι Πειραιά: Ένταση δημιουργήθηκε στον Πειραιά, όταν ταξιδιώτες απομάκρυναν συνδικαλιστές που εμπόδιζαν τον απόπλου. Αναλυτικότερα:

Λιμάνι Πειραιά: Λεπτομέρειες για το συμβάν

Μια «γεύση» από το δικό τους… φάρμακο πήραν σήμερα το πρωί στον Πειραιά τα μέλη αριστερών συλλογικοτήτων,. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν στο μεγαλύτερο λιμάνι του Πειραιά.

Advertisement

Για πρώτη, ίσως, φορά, οι περίπου… 10-20 «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, με τις χαρακτηριστικές κόκκινες σημαίες, εμπόδιζαν τον απόπλου των καραβιών. Ωστόσο, ήρθαν αντιμέτωποι με οργισμένους ταξιδιώτες. Οι τελευταίοι δεν άντεξαν την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή. Έτσι, τους επιτέθηκαν ευθέως, αναγκάζοντάς τους σε… άτακτη υποχώρηση.

Advertisement
Advertisement

Οι οργισμένοι ταξιδιώτες, όπως φαίνεται από τα βίντεο, προσπάθησαν και κατάφεραν να απομακρύνουν τους -20χρονους, στην πλειοψηφία τους- συνδικαλιστές. Αυτό, προκειμένου να μπουν στα πλοία και να ταξιδέψουν. Δεν έλειψαν μάλιστα οι… αψιμαχίες, ενώ κάποιοι από τους επιβάτες φώναζαν στους νεαρούς συνδικαλιστές: «Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω» και «άντε βρείτε καμιά δουλειά, ρε»!

Λιμάνι Πειραιά: Λιμενικός δέχθηκε απειλές

Στο σημείο έφτασε μία λιμενικός, η οποία προσπάθησε να ηρεμήσει τους εμπλεκόμενους, ωστόσο ένας από τους νεαρούς που διαδήλωναν μαζί με τους ναυτικούς, της είπε: «Μαζέψτε τους υπάρχει απόφαση ΠΕNΕΝ, σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων», ενώ την απείλησε κιόλας ότι, αν δεν απομάκρυνε τους επιβάτες, θα είχε συνέπειες!

Η ένταση, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί: «Να φωνάξετε τον εισαγγελέα τώρα, αυτή είναι η δουλειά σας, αλλιώς θα πλακωθούμε με τα κωλόπαιδα» ακούστηκε να λέει στους λιμενικούς ένας από τους επιβάτες.

Advertisement

Έπειτα από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας, που προκάλεσαν οι 10-20 νεαροί, οι επιβάτες ανέβηκαν στο πλοίο, το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το πλοό Champion Jet2 της Seajet με δρομολόγιο Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί και τελικά έφυγε στις 9.

Ακολουθούν βίντεο από την ένταση που δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά:

Advertisement
TAGS:
Advertisement