Enimerotiko.gr
Ελλάδα Κύριες ειδήσεις

Lockdown: Αλλάζουν και πάλι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί – Τρομακτικές προβλέψεις για την πανδημία

Lockdown: Αλλάζει στρατηγική η κυβέρνηση για την πανδημία.

Lockdown: Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι σταθερή από την κυβέρνηση. Αυτό, διότι τη μία μέρα συζητά το άνοιγμα της αγοράς και την άρση των περιοριστικών μέτρων. Αντίθετα, την επομένη μέρα διαρρέει ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Έτσι, αφήνει τις σημαντικές αποφάσεις για αργότερα.

Τι έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα

Lockdown: Προβλέψεις για νέο αρνητικό ρεκόρ

Αυτό ακριβώς έγινε και τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπου το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μελετάται το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ χθες τα κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονταν έντρομα να απορρίπτουν κάθε σχεδιασμό σχετικό με την αγορά.

Ζητήθηκε μάλιστα από τους λοιμωξιολόγους και τα μέλη της επιτροπής να μην συνεδριάσουν σήμερα – εκτάκτως -όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά κανονικά την ερχόμενη Παρασκευή όπου η εικόνα θα είναι πιο συγκεκριμένη.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι μέχρι και την Παρασκευή δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους, καθώς μέσα σε μια μέρα ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 41 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 605.

Lockdown: Αλλάζει στρατηγική η κυβέρνηση για την πανδημία.

Lockdown: Σε πίεση τα νοσοκομεία της χώρας

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο βαθύ κόκκινο καθώς πλέον οι ασθενείς με κωρονοιό νοσηλεύονται με έναν απλό αναπνευστήρα στα δωμάτια των νοσοκομείων, χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί πάνε για αργότερα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εμφανίζεται καθημερινά να μεγαλώνει.

Τα μόνα μέτρα τα οποία φαίνεται ότι θα υιοθετηθούν και θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα είναι ότι τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 9 το βράδυ, όπως και τις καθημερινές, ενώ θα επιτραπεί και η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο για σωματική άσκηση, δηλαδή αλλαγή του κωδικού 6.

Ανησυχία στο Μαξίμου για τις δημοσκοπήσεις

Στην κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσαν lockdown. Όμως, ανησυχούν σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, και αργότερα των σχολείων και της εστίασης. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη πήραν στα χέρια τους τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Αυτές δείχνουν εντυπωσιακή καθίζηση της ΝΔ και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει όλη την δυσαρέσκεια που υπάρχει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς,. Αυτό, διότι ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ πηγαίνουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Το σίγουρο όμως είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα θα αλλάζουν.  Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνεται η εναλλακτική λύση.

Σημαντικό στοιχείο για την κυβερνητική αποδυνάμωση είναι η κόπωση και η οργή των πολιτών. Αυτή επισκιάζει την καθημερινότητα τους, εντείνοντας και το άγχος τους. Αυτό, διότι οι περισσότεροι πλέον αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ή βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News