lockdown-ti-anoigei-stis-11-ianoyarioy-amp-8211-pote-stamataei-to-sms-sto-13033-112229
12:59

Lockdown: Τι ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου – Πότε σταματάει το SMS στο 13033

12:59
Νίκη Μουλά

Τα μέτρα χαλάρωσης σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, θα ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου, μετά από μία εβδομάδα σκληρού lockdown.

Advertisement

Μέτρα χαλάρωσης: Τι ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για μια «κρίσιμη πρώτη εβδομάδα του 2021», κατά την οποία πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες, ώστε να καταφέρει η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία.

Advertisement

Advertisement

Από τις 11 Ιανουαρίου και μετά αναμένεται -σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής- να επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο click away, να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις μανικιούρ-πεντικιούρ.

Μέτρα χαλάρωσης: Αναμένονται αποφάσεις για τον τρόπο που θ’ ανοίξουν τα σχολεία

Advertisement

Επίσης, στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία και να επανέλθουν οι μαθητές στην κανονικότητά τους και στα θρανία τους. Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί και η κρίσιμη σύσκεψη, κατά την οποία θα αποφασιστεί με ποια μέτρα θα ανοίξουν τα σχολεία. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι ειδικοί συστήνουν αυτό να γίνει με κλιμακωτό ωράριο και διενέργεια rapid test.

Μέτρα χαλάρωσης: Θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα

Καμία διευκρίνιση δεν έχει γίνει σχετικά με το αν θα αρθεί ή όχι η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες που μας «συνοδεύει» από τις 7 Νοεμβρίου με την έναρξη του δεύτερου lockdown.

Advertisement

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, από τις 11 του μήνα θα επιμηκυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα, δηλαδή θα ξεκινά στις 22:00 ξανά, όπως ίσχυε τις εβδομάδες πριν την εορταστική περίοδο. Και αυτό προκειμένου να διευκολυνθεί το click away αλλά και όσες επιχειρήσεις θα ξαναλειτουργήσουν. Αν πάρει αναστολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου τότε πιθανό είναι και να συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00.

Μέτρα χαλάρωσης: Τα SMS θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό ακόμα

Η απάντηση εδώ είναι: Άγνωστο. Σίγουρα τα SMS φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για αρκετές εβδομάδες ακόμα, σίγουρα μέχρι τέλος Ιανουαρίου. Ακόμη και να αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας (πράγμα που δεν έχει καν υπονοηθεί), το 13033 είναι κανονικότητα και τις πρώτες ημέρες (ή και μήνες της νέας χρονιάς).