makis-demiris-to-pragmatiko-toy-onoma-o-stathis-psaltis-poy-toy-esose-ti-zoi-kai-to-xafniko-telos-78708
17:44

Μάκης Δεμίρης: Το πραγματικό του όνομα, ο Στάθης Ψάλτης που του έσωσε τη ζωή και το ξαφνικό τέλος

17:44
Newsroom

Μάκης Δεμίρης: Πρόκειται για το σερβιτόρο στο «Καλώς ήλθε το δολάριο» και τον αρχηγό των Χίπις στο «Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ – Επιχείρησις: Γης μαδιάμ». Έπαιξε κυρίως και έγινε γνωστός κυρίως, λόγω της συμμετοχής του σε δεύτερους και όχι πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Υπήρξε ένας από τους αγαπημένους του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Ο Μάκης Δεμίρης ήταν ηθοποιός, ο οποίος σε χρονικό διάστημα δύο δεκαετιών μέτρησε συμμετοχές σε 80 ταινίες. Υποδύθηκε τον ρεσέψιονιστ, τον σερβιτόρο και τον ντέτεκτιβ. Ήταν ψηλόλιγνος και του ταίριαζαν, οι κωμικοί ρόλοι.

Advertisement

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 26 του, ενώ κανονικά ονομάζονταν Πρόδρομος Κουλούμπας. Η γέννηση του ήρθε το 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Ωδείο ΑΘηνών. Συνεργάστηκε με τους Βέγγο, Κωνσταντάρα και Βλαχοπούλου.

Advertisement

Advertisement

Το 1972 ήταν πρωταγωνιστής της σειράς «Η Γειτονιάς μας», έχοντας τον ρόλο του καφετζή, Μάκη Κατσαούνη. Με εκείνον ήταν ερωτευμένη η κομμώτρια, την οποία υποδύονταν η Σάσα Καστούρα. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και συνεχίστηκε για περίπου άλλα τρία χρόνια.

Οι πρωταγωνιστές αγαπήθηκαν από το κοινό σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Τόσο, που όταν ο Δεμίρης παντρεύτηκε τηλεοπτικά την κομμώτρια, ο γάμος τους από το κοινό λογίζονταν ως κανονικός.

Advertisement

Άλλη μια επιτυχία θεωρήθηκε η συμμετοχή του στην ταινία, «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα». Σε αυτή υποδύθηκε τον καθηγητή των θρησκευτικών, ο οποίος δέχονταν συνεχώς πειράγματα από τους μαθητές του σχολείου. Εκείνο το χρονικό διάστημα, διαγνώστηκε με καρκίνο του φάρυγγα. Ένας από τους ηθοποιούς που τον στήριξαν ψυχολογικά και οικονομικά, ήταν και ο Στάθης Ψάλτης. Οι γιατροί του έδωσαν δεκαπέντε έτη ζωής. Ο Δεμίρης συνέχισε να είναι ενεργός ηθοποιός για ακόμη δέκα χρόνια. «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς (σ.σ. 1999).