Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Μαθήτρια σε χωριό 30 κατοίκων, έκανε μάθημα με τους γονείς της και περνάει πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο

πανεπιστήμιο

Μία νεαρή Κρητικοπούλα από χωριό μόλις τριάντα κατοίκων πέρασε στο πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο και κατάφερε μόνη της να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Η Ελένη Κουράκη από τα Κυριακοσέλλια, ένα χωριό τριάντα μόλις κατοίκων στον Αποκόρωνα στα Χανιά, συγκέντρωσε 16.770 μόρια και ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη, στη σχολή Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που εξαρχής ήταν ο στόχος της. Έχοντας συγκεντρώσει περίπου 3.500 μόρια περισσότερα από την περσινή βάση, θεωρείται απίθανο να μην περάσει στη σχολή αυτή. Και η προσπάθειά της ξεκίνησε από πολύ νωρίς. 

Όπως είπε στο zarpanews.gr: «Ξεκίνησα από το περασμένο καλοκαίρι με Γραμματική και Συντακτικό, διάβαζα μόνη μου, πριν αρχίσει η χρονιά. Αγόρασα και το βιβλίο της Ιστορίας, για να το μελετήσω από πριν. Εξαρχής ο στόχος ήταν η Φιλολογία, αλλά ξεκίνησα στα τυφλά, ενώ όλα τα παιδιά είχαν βοήθεια από φροντιστήρια και από συγγενείς».

Το Λύκειο όπου φοιτούσε είναι στον Βάμο και όταν επέστρεφε σπίτι καθόταν να διαβάσει. Μόνη της. «Δεν είχα φροντιστήρια ή κάποια άλλη στήριξη. Τους τελευταίους δύο μήνες μόνο με βοήθησε στο διάβασμα μια κυρία που ήξερε το αντικείμενο. Και ενώ είχα άγχος, όταν πήγα να γράψω Πανελλήνιες ήμουν συγκεντρωμένη και πήγα καλά. Ξεκίνησα και με το αγαπημένο μου μάθημα, τη Γλώσσα, έγραψα 18.100, τον καλύτερο βαθμό που πήρα. Κι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα τα έστειλα πρώτα σε εκείνη, ενώ στους γονείς μου το είπα μετά», εξήγησε.

Η νεαρή Χανιώτισσα λέει ότι στην οικογένειά της φαίνεται περίεργο που η ίδια αποφάσισε να φύγει σε άλλη πόλη, τονίζει όμως πως τη στήριξαν σε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά: «Οι γονείς μου ήταν κοντά μου. Βέβαια, δεν έχουν ζήσει τέτοια κατάσταση και εγώ ήμουν κλεισμένη όλη μέρα σε ένα δωμάτιο, αλλά ένιωθα πάντα ότι είναι μαζί μου, έστω και σιωπηλά. Είμαστε μια τρίτεκνη οικογένεια. Εχω δύο μικρότερα αδέλφια, 14 και 8 ετών. Πανελλήνιες έδινα μόνον εγώ από το χωριό και ήρθαν αρκετοί άνθρωποι που μου είπαν συγχαρητήρια».

Μαθήτρια σε χωριό 30 κατοίκων, έκανε μάθημα με τους γονείς της και περνάει πανεπιστήμιο χωρίς φροντιστήριο

Η αγάπη για την ελληνική γλώσσα ξεκίνησε για την Ελένη στο Γυμνάσιο, χάρη σε μια φιλόλογο που είχε, την κυρία Κατερίνα: «Αυτή μου έδωσε την πρώτη ώθηση, αυτή με έφερε σε επαφή με τη λογοτεχνία. Μου είχε δώσει βιβλία να διαβάσω και μου άρεσε πολύ. Είχα γράψει και ποίημα που είχε δημοσιευθεί, τόσο πολύ με τράβηξε αυτό. Και είμαι πολύ χαρούμενη που περνάω στη σχολή φιλολογίας, γιατί είναι αυτό που θέλω, να μελετήσω την ελληνική γλώσσα».

Η νεαρή Χανιώτισσα, που προτιμά τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ενώ διαβάζει και αστυνομικά μυθιστορήματα της Άγκαθα Κρίστι, είναι απόλυτα προσγειωμένη και καταλαβαίνει, έστω και σε γενικές γραμμές, τι της επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον: «Δεν πιστεύω ότι θα είναι όλα ρόδινα. Κατ’ αρχάς, θα χρειαστεί να βρω μια δουλειά. Αλλά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένα πολύ ωραίο Πανεπιστήμιο. Έχει και μια τεράστια βιβλιοθήκη, που εμένα είναι η αγάπη μου, και σίγουρα θα περάσω πολύ χρόνο εκεί».

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News