Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ματίνα Παγώνη: «Δεν θέλουμε να δούμε παιδιά σε νοσοκομεία και ΜΕΘ»

09:11
Newsroom

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για άλλη μία φορά οι ειδικοί την στιγμή που το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας σε περιοχές παραμένει στο «κόκκινο». Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη εφιστά την προσοχή των γονέων και τους καλεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη

Η ίδια ανέφερε νωρίτερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία 1 στα 3 παιδιά νοσεί με κορωνοϊό.

Advertisement

«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε τους γονείς σε συνεννόηση με τους παιδίατρους να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», τόνισε και συμπλήρωσε «Εμείς δεν θέλουμε να δούμε παιδιά στα νοσοκομεία και σε ΜΕΘ».

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ενδονοσοκομειακές αλλά και και ενδοοικογενειακές περιπτώσεις με συγγενείς να νοσηλεύονται παράλληλα. Και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν την τρίτη δόση, καθώς τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου.

Advertisement

Τέλος, η ΄κ. Παγώνη προτείνει την σοβαρότητα των μέτρων που πρέπει να λαμβάνονται στα σχολεία για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, δηλώνοντας: «Φοβόμαστε ειδικά για παιδιά κάτω των 12, πρέπει να εστιάσουμε στην ασφάλειά τους στα σχολεία. Να φορούν μάσκες, να αερίζονται οι αίθουσες. Να είναι εναλλάξ τα διαλείμματα».

Advertisement
TAGS:
Advertisement