Enimerotiko.gr

Μεγάλη ανατροπή στην Δίκη Τοπαλούδη: «Στο ίδιο σπίτι σκότωσαν την μητέρα μου, 9 χρόνια πριν»

Tags:
Τοπαλούδη

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης της Τοπαλούδη έρχεται στη δημοσιότητα μία παρόμοια υπόθεση που μάλιστα σχετίζεται με τη ροδίτισσα.

Μιά νέα, άγνωστη και αθέατη πτυχή της υπόθεσης της δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, που αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, αποκαλύπτει το iEidiseis.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης και Κούλα, 18 ημέρες μετά το βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού τους, στις 28 Νοεμβρίου 2018, από τον 22χρονο Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον 19χρονου Αλβανό Αλέξανδρο Λουτσάι, στη Ρόδο, έλαβαν μήνυμα στο Facebοok από άγνωστη γυναίκα, Ρωσικής καταγωγής, η οποία ισχυριζόταν ότι, στο ίδιο σπίτι στην περιοχή Πεύκους, που δολοφονήθηκε το παιδί τους, είχε δολοφονηθεί και μιά άλλη γυναίκα, το 2009!

Η νέα υπόθεση μετά την Ελένη Τοπαλούδη

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το ζεύγος Τοπαλούδη, η άγνωστη, Ρωσικής καταγωγής, η οποία στο προφίλ της στο facebook εμφανιζόταν με το όνομα Elena Zamud επικοινώνησε στο facebook, με τους γονείς της φοιτήτριας καταγγέλλοντας τότε ότι, «πριν από 9 χρόνια, έγινε το ίδιο πράγμα με τη μητέρα της».

Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 22.18 το βράδυ, τους εστάλη μήνυμα, που έγραφε σε σπαστά ελληνικά και λατινικούς χαρακτήρες, τα παρακάτω (σε μετάφραση):

«Καλησπέρα σας. συγγνώμη που σας ενοχλώ. απλά ήθελα να πω ότι, στη Πεύκους στο σπίτι Κούκουρας 9 χρόνια πριν έχει γίνει τα ίδια πράγμα με τη μητέρα μου. ακριβως τα ίδια δολοφονιο. δεν βρήκα άκρη. αυτοί πληρώσανε πολλά χρήμα για να το κρίψουνε. όλη την ψυχή μου μαζί σας. πιστεύω αυτή φορά να παει στη φυλακή, για μιά ζωή. Καλή δύναμη και μεγάλη τύχη για σας. Ο θεός είναι μεγάλος».
Τοπαλούδη
Από τα στοιχεία, που έχει στη διάθεση της η Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, δεν απάντησαν αμέσως, ούτε έψαξαν τότε την άγνωστη γυναίκα.

Εξάλλου είχε ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία, γιά υβριστικά μηνύματα, που είχαν σταλεί από αγνώστους στο κινητό τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη, μετά τη δολοφονία της.

Περίπου ένα χρόνο αργότερα και παραπάνω, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έστειλαν μήνυμα στην άγνωστη με το όνομα Elena Zamud, ζητώντας της κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Αυτό έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2020, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτόδικο δικαστήριο, γιά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπου, όπως φαίνεται και στη φωτό, οι γονείς της Ελένης Γιάννης και Κούλα Τοπαλούδη, απαντάνε μέσω facebook στην άγνωστη γυναίκα, ζητώντας της να στείλει τηλέφωνο επικοινωνίας της, επισημαίνοντας της ότι, το χρειάζονται για το δικαστήριο.

Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος

Οπως προκύπτει, απάντηση δεν έλαβαν ποτέ, γι΄αυτό και στις 7 Φεβρουαρίου 2020, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, για τη δολοφονία της Ελένης, οι γονείς της προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, όπου παρέδωσαν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που είχαν στα χέρια τους.

Το ζεύγος Τοπαλούδη απέστειλε με φαξ, στην τότε εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, τα μηνύματα που είχαν λάβει από την άγνωστη.

Η ανώτατη εισαγγελέας ως αρμόδια, γιά θέματα διαδικτύου, παρήγγειλε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έστειλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως όφειλε.

Χάρης Βαφειάς: Ο «σκληρός» του Dragons Den, η περιουσία, το παρατσούκλι Harry Potter, η κούκλα σύζυγος και τα 2 παιδιά

Ο τότε προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, μελέτησε τα στοιχεία και παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο.

Στις 27 Μαίου 2020 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, διαβιβάζει τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με παραγγελία, να διερευνηθεί η καταγγελία μέσω facebook.

Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία σε πταισματοδίκη, να διερευνήσει την υπόθεση, που κατήγγειλαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, περί διάπραξης ανθρωποκτονίας σε βάρος άγνωστης γυναίκας.

Η πταισματοδίκης κάλεσε τους γονείς Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι προσήλθαν και κατέθεσαν ότι, ακριβώς συνέβη, με την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους.

Ταυτόχρονα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε από το Facebook στοιχεία, για το προφίλ της άγνωστης Elena Zamud.

Οπως προκύπτει στο facebook, το προφίλ της η γυναίκα αυτής εμφανίζεται ενεργό, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017, που έχει κάνει την τελευταία της ανάρτηση.

Δείτε την τελευταία της ανάρτηση
Τοπαλούδη
Το προφίλ της, είναι γεμάτο με 251 φωτογραφίες της, που ξεκινάνε να δημοσιεύονται από τις 14 Ιουλίου 2009, μέχρι τις 2 Ιουνίου 2016, όπου ποζάρει με ένα αγοράκι.

Είναι και η τελευταία φωτογραφία, που αναρτά.

Η πρώτη φωτογραφία

Μεσολαβούν άλλες φωτογραφίες
Τοπαλούδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 η δικογραφία έφυγε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επέστρεψε στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο.

Παραμένει άγνωστο το υλικό, που συγκεντρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ποινική δίωξη αλλά όχι για ανθρωποκτονία

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 ο αντεισαγγελέας κ. Μιχαλόπουλος άσκησε ποινική δίωξη, κατ΄αγνώστου δράστη.

Οχι όμως για ανθρωποκτονία.

Παραμένει αδιευκρίνιστο, εάν το ενδεχόμενο αυτό διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη.

Δεν προκύπτει δηλαδή, εάν εστάλη παραγγελία από τον εισαγγελέα Αθήνας, στον Εισαγγελέα Ρόδου, ζητώντας διερεύνηση της καταγγελίας περι δολοφονίας.

Αυτό, που προκύπτει είναι ότι, η Δικαιοσύνη θεώρησε ψευδή την καταγγελία περί ανθρωποκτονίας, χωρίς να γνωρίζουμε εάν τη διερεύνησε.

Και με βάση αυτή την αντίληψη, άσκησε ποινική δίωξη, γιά ψευδή καταγγελία και συγκεκριμένα γιά παραβίαση του άρθρου 230 ΠΚ, που ορίζει ότι:

«Όποιος, χωρίς να καθιστά άλλον ύποπτο, παριστάνει εν γνώσει του ψευδώς στην αρχή ότι τελέστηκε κάποιο κακούργημα ή πλημμέλημα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών».

Η δίωξη, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στρέφεται κατ΄αγνώστου, αφού η γυναίκα, που φέρεται ότι, έστειλε το μήνυμα, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Με αποτέλεσμα, η δικογραφία, που σχηματίστηκε εναντίοντης, να καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Γιάννη Τοπαλούδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, λέγοντας:

«Eμείς ενημερώσαμε τη Δικαιοσύνη, όπως είχαμε καθήκον να κάνουμε. Εκτοτε κανένας δεν μας ενημέρωσε, τι απέγινε η καταγγελία μας, εάν έγινε ή δεν έγινε έρευνα. Θεωρήσαμε ότι, ήταν καθήκον μας να δώσουμε τα μηνύματα στη Δικαιοσύνη και αυτό κάναμε».

Σήμερα, δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι δράστες τη δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές της ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News