Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

«Μια ανάσα πριν το κλείσιμο»: Πέντε νησιά που βρίσκονται ένα βήμα πριν το Lockdown, μετά τη Μύκονο

14:14
Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Ένα βήμα πριν το lockdown βρίσκονται ακόμα πέντε νησιά μετά τη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, στα όρια του lockdown, βρίσκονται πλέον και οι άλλες πέντε νησιά της χώρας, για τα οποία είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην τελευταία ενημέρωση της Πέμπτης.

Advertisement

Πέντε νησιά που βρίσκονται ένα βήμα πριν το Lockdown, μετά τη Μύκονο

Πρόκειται για την Πάρο, την Ίο, τη Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι, στη Μύκονο λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, το Σάββατο αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα. 

Advertisement

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Advertisement

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Γώγος: Η εικόνα είναι ανησυχητική

Την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αλλά και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, σχολίασε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί», τόνισε ο κ. Γώγος. 

«Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα…», πρόσθεσε ο κ. Γώγος. 

Advertisement
TAGS:
Advertisement