moy-edinan-5-chronia-zois-alla-ego-ton-karkino-ton-nikisa-i-exomologisi-tis-anastasias-mayroeidi-50086
12:50

«Μου έδιναν 5 χρόνια ζωής αλλά εγώ τον καρκίνο τον νίκησα»: Η εξομολόγηση της Αναστασίας Μαυροειδή

12:50
Newsroom

Η Αναστασία Μαυροειδή είναι μι μαχήτρια της ζωής καθώς κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο που εμφανίστηκε στη ζωή της όταν ήταν μόλις 9 ετών.

Σήμερα η Αναστασία 20 ακριβώς χρόνια μετά ζώντας με την οικογένειά της και την κορούλα της στο Ηράκλειο Κρήτης παρευρέθηκε σε ομιλία για να μιλήσει για τον παιδικό καρκίνο και την εμπειρία της.

Advertisement

Η Εύα η κόρη της Αναστασίας είναι σήμερα 9 ετών όσο η ίδια όταν νόσησε από καρκίνο

Η παρουσία της Εύας είναι κάτι παραπάνω από συμβολική καθώς δείχνει πώς ένα παιδάκι σε μια τόσο τρυφερή ηλικία μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να νοσήσει από καρκίνο και να αλλάξει άρδην η ζωή του.

Advertisement

Advertisement

Η εξιστόρηση της Αναστασίας για το οστεοσάρκωμα του δεξιού μηριαίου

Η Αναστασία ξεκινώντας τη διήγηση της είπε: “Όλα ξεκίνησαν σε ηλικία 9 ετών… Θυμάμαι μια μέρα, που στο δωμάτιο είχε αφόρητη ζέστη. Πήγα στο μπάνιο να πιάσω τα μαλλιά μου για να μη ζεσταίνομαι. Τότε ήταν και η πρώτη φορά που με αντίκρισα χωρίς μαλλιά… «Οστεοσάρκωμα δεξιού μηριαίου » ήταν η διάγνωση. Από τότε ξεκίνησαν τα αμέτρητα χειρουργεία…. Πολλοί γιατροί με ρωτάνε μέχρι και σήμερα πόσα χειρουργεία έχω κάνει. 20; 30; Ειλικρινά δεν θυμάμαι… Έχω 21 χρόνια να περπατήσω χωρίς βοήθεια, να τρέξω ή να περάσω μία μέρα χωρίς να πονάω…. Όμως, όλα αυτά για μένα δεν έχουν τόση σημασία. Σημασία έχει, ότι επιβίωσα, σε αντίθεση με όλες τις θεωρίες, που τόνιζαν, ότι το προσδόκιμο ζωής μου θα ήταν το πολύ μέχρι πέντε χρόνια. Επίσης, δεν έκανα ποτέ μετάσταση. Μπορεί να έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου για να καταφέρω να μην χάσω το πόδι μου…”

Η απόφαση της εγκυμοσύνης

Συνεχίζοντας Αναστασία τη συγκλονιστική της ιστορία είπε:”Το 2011 έμεινα έγκυος. Οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Πώς θα κυλούσε η εγκυμοσύνη με ένα πόδι και μία μέση τόσο ταλαιπωρημένα; Επίσης, δεν έπρεπε να επιβαρύνω το πόδι μου παίρνοντας βάρος. Το σημαντικότερο όμως, λίγο πριν μείνω έγκυος είχα υποβληθεί σε σπινθηρογράφημα. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έπαιρνα φάρμακα και είχα κάνει ακτινογραφίες, καθώς δεν γνώριζα, ότι ήμουν έγκυος. Οι φόβοι λοιπόν ήταν, ή ότι η υγεία μου θα χειροτέρευε ή ότι το μωράκι μου θα είχε προβλήματα υγείας, λόγω των φαρμάκων που έπαιρνα και της ακτινοβολίας που είχε δεχτεί. Τρεις φορές είχε κανονιστεί χειρουργείο διακοπής της κυήσεως…. Αλλά δεν πήγα ποτέ σε κανένα….Δεν μπορούσα να το κάνω….”

Ο ερχομός της Εύας

Λέει η Αναστασία ξετυλίγοντας το “κουβάρι” της ζωής της: ” Το 2012, γέννησα ένα υγιέστατο κοριτσάκι!!! Όσο για μένα….έκανα υπομονή εννιά μήνες με σπασμένο πόδι….Τριών μηνών άφησα το παιδάκι μου και ξανά έφυγα για χειρουργείο…Η υγεία μου δεν επιβαρύνθηκε…Για άλλη μία φορά τα είχα καταφέρει!!!!

Advertisement

Αλλά ειλικρινά, αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να είχα την ευκαιρία να επιλέξω τη ζωή μου, θα διάλεγα να γίνουν όλα όπως ακριβώς έγιναν, γιατί μέσα σε αυτά τα χρόνια διαμόρφωσα μία προσωπικότητα και ένα χαρακτήρα θαμάζω… Με λίγα λόγια έγινα άνθρωπος…

Σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω, καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι αφού τα κατάφερα εγώ, μπορεί ο καθένας”, ανέφερε συγκινημένη η 29χρονη αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα και την ίδια ώρα στέλνοντας το πιο δυνατό μήνυμα ζωής και ελπίδας.