Enimerotiko.gr
Ελλάδα

Ο επιχειρηματικός κλάδος που σαρώνει στην Ελλάδα τις μέρες του κορωνοϊού και κανείς δεν το είχε καταλάβει

Τρελά λεφτά: Κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι εργασίας στην Ελλάδα έχουν παρουσιάσει ιδιαίτερη άνθηση μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Μπορεί να μην πηγαίνει εύκολα το μυαλό κάποιου, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν βγάλει πολλά από την πανδημία του COVID-19. Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, οι κλάδοι; Για πάμε να λύσουμε, τη συγκεκριμένη απορία…

Τρελά λεφτά: Οι κλάδοι που γνώρισαν άνθηση εντός του κορωνοϊού

Υπάρχουν ορατοί στο γυμνό μάτι κλάδοι που έχουν ωφεληθεί από την επιδημία του κορωνοϊού, υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν πάει συνειρμικά το μυαλό κάποιου ακριβώς επειδή δεν έχει εικόνα. Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία να είναι οι εταιρίες που εμπορεύονται είδη άθλησης και γυμναστηρίου.

Το κλείσιμο των αθλητικών χώρων και η πολυτέλεια (πολύ περισσότερου) ελεύθερου χρόνου που έχουν πάρα πολλοί πολίτες –λόγω αναστολών εργασίας- είναι οι δύο λόγοι που έχουν δώσει μεγάλη ώθηση στην πώληση αθλητικών παπουτσιών και οργάνων γυμναστικής. Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που ελλείψει επιλογών γυμνάζονται αναγκαστικά πλέον στο σπίτι.

Υπάρχει και μία άλλη που είδαν ως ευκαιρία την ευχέρεια διαθέσιμου χρόνου ώστε να γνωρίσουν ή να θυμηθεί ότι υπάρχει και αυτός, ο πιο υγιεινός, τρόπος ζωής. Ίσως να είναι αυτή μία από τις θετικές προεκτάσεις της κρίσης. Περισσότεροι άνθρωποι με αθλητικό τρόπο ζωής σημαίνει πιο υγιής πληθυσμός, με μικρότερο ποσοστό καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αρκεί βέβαια να παραμείνουν πιστοί στο «καθήκον». Δηλαδή, να μην επιστρέψουν στην καθιερωμένη ρουτίνα τους και τον ωχαδελφισμό στη θέα του ποδηλάτου όταν αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Τρελά λεφτά: Τα προϊόντα που είναι κορυφαία σε πωλήσεις στην περίοδο του COVID-19

Τα προϊόντα που έχουν κάνει θραύση από τις αρχές Μαρτίου κι έπειτα είναι τα βαράκια, τα στρώματα γυμναστικής, λάστιχα, ιμάντες (trx) και μπάλες πιλάτες. Αντίθετα, υπάρχουν και εκείνοι που βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν κανονικά αλλά και στατικά ποδήλατα ή ελλειπτικά.

Περισσότεροι είναι εκείνοι που επισκευάζουν το ποδήλατό τους ή βγάζουν ακόμη και από την αποθήκη παλιά ποδήλατα για ανακαίνιση. Αυτό καταδεικνύει ο πενταπλασιασμός των πωλήσεων (!) σε αναλώσιμα είδη και αξεσουάρ ποδηλάτου. Δηλαδή, είδη όπως λάστιχα, σαμπρέλες, φρένα. Ραγδαία είναι η άνοδος των πωλήσεων και στα αθλητικά παπούτσια. Συγκεκριμένα, εκείνα που είναι εξειδικευμένα για τρέξιμο. Όλες οι κατηγορίες προϊόντων άθλησης παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 25%-30% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τρελά λεφτά: Εντυπωσιακά στοιχεία

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσε η ομάδα Business Intelligence της ιστοσελίδας «Skroutz» για την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών την περίοδο 9-29 Μαρτίου, η κατηγορία των οργάνωση γυμναστικής σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 625,60%! Προφανώς αυτό συνέβη, γιατί μιλάμε για το διάστημα που έκλεισαν τα φυσικά καταστήματα. Ωστόσο, το νούμερο είναι έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακό.

Και μάλλον δεν είναι καθόλου άσχετο με την πολύ μεγάλη μείωση που έχουν ακόμα και σε διαδικτυακό επίπεδο όλες οι κατηγορίες ένδυσης. Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί. Έτσι, όλα τα έξοδα του παραπέμπουν σε πράγματα που μπορεί να κάνει στο σπίτι. Προφανώς θα υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που προμηθεύτηκε αλτήρες, στρώμα και λάστιχα, μόνο και μόνο για να τα θαυμάζει κατά την ιεροτελεστία του Netflix.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News