Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γολγοθάς της Ανθής: Η καθημερινή περιπέτεια 20χρονης με κινητικά προβλήματα για να φτάσει στο Πανεπιστήμιό της

13:08
Παναγιώτης Γιαννακοσιάν

Φοιτήτρια σε αμαξίδιο: Τον καθημερινό αγώνα της 20χρονης φοιτήτριας από την Φλώρινα που μένει στην Θεσσαλονίκη θα δούμε παρακάτω.

Φοιτήτρια σε αμαξίδιο: Ένας καθημερινός άθλος

Advertisement

Η Ανθή είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της μυϊκής ατροφίας. Η δυσκολίες ομως που αντιμετωπιζει στον τομέα της υγείας δεν την ενοχλούν τόσο. Έχει βρει τρόπο και με θάρρος και πυγμή τις αντιμετωπιζει. Πρέπει ομως να αντιμετωπιζει καθημερινά και άλλον ένα Γολγοθά. Τον Γολγοθά των άθλιων οδικών υποδομών.

Αυτοκίνητα με ασυνείδητους οδηγούς, κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Το αποκορύφωμα είναι οι κακότεχνες ράμπες αναπήρων που πολλές φορές είναι κλειστές από παρκαρισμένα οχήματα και οι άπειρες λακκούβες που καθιστούν την μετακίνησή της πολύ πιο δύσκολη από ότι θα έπρεπε να είναι.

Advertisement

Advertisement

Πολλές φορές δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Καθώς όπως καταγγέλλει λόγω πολυκοσμίας δεν της επιτρέπουν αν επιβιβαστεί γιατί δεν χωράει με το αμαξίδιο. Ενώ παραλληλα όπως λέει η ίδια δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρνηθεί οι οδηγοί να την βοηθήσουν γιατί “πονάει η μέση τους”.

Η Ανθή δεν επηρεάζεται από την αναπηρία της και έχει αστείρευτη θέληση για γνώση και ζωή. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Από ότι φαίνεται τα περισσότερα από τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσει τα έχει στίσει το κράτος με την αδιαφορία του για την οδική υποδομή. Αλλά φυσικά και εμεις ως πολίτες. Η 20χρονη απευθύνει κάλεσμα στους αρμόδιους να λάβουν επιτέλους μέτρα και να κάνουν τις πόλεις βιώσιμες για όλους τους ανθρώπους.

Advertisement
TAGS:
Advertisement