Enimerotiko.gr
Ελλάδα

«Ο σύζυγός μου με απάτησε, ξεκίνησα χημειοθεραπείες και νομίζω ότι το συμβάν με έφερε σε αυτή την κατάσταση»

Αληθινή ιστορία: Πρόκειται για μία γυναίκα, η οποία ανακάλυψε πριν από περίπου δύο χρόνια, πως ο σύζυγός της, την απατά. Μάλιστα, η ίδια ζήτησε εξηγήσεις από τον άνδρα της, ενώ πλέον αναζητά λύσεις. Διαβάστε την αληθινή ιστορία της συγκεκριμένης γυναίκας:

Τι αναφέρει η γυναίκα

Εδώ και 2 χρόνια ανακάλυψα ένα μήνυμα του συζύγου μου με μια συνάδελφο του. Είχε ερωτικά υπονοούμενα από την πλευρά της. Ζήτησα από το σύζυγό μου εξηγήσεις. Μου είπε ότι ήταν μια επιπολαιότητα από την πλευρά του.

Συνάντησα και το τρίτο πρόσωπο για να δω τι θα μου πει. Αυτή το χαρακτήρισε σαν κάτι απλό. Επιπλέον, με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Εγώ θέλω να πιστέψω ό,τι μου είπαν. Όμως, μου είναι αδύνατο να το ξεπεράσω γιατί αντιλήφθηκα ότι όλο αυτό σταμάτησε γιατί το θέλησα εγώ. Δεν μίλησαν αυτοί μεταξύ τους να το λύσουν, έτσι τουλάχιστον μου είπε ο άντρας μου.

Εδώ και λίγους μήνες παλεύω με τον καρκίνο, κάνω χημειοθεραπείες και νομίζω ότι όλο αυτό που είχα μέσα μου με έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ο άντρας μου είναι συνέχεια μαζί μου μετά το συμβάν και τώρα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση με στηρίζει. Εγώ όμως δεν μπορώ να ηρεμήσω και να αφήσω πίσω αυτό που συνέβη. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που θα με βοηθήσει να το αποβάλλω για ηρεμήσει η ψυχή μου και να γυρίσω στην καταπληκτική ζωή που είχα.

Αληθινή ιστορία: Η λύση της ψυχολόγου

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη ώστε να πολεμήσετε την ασθένεια. Το σημαντικό για εσάς αυτή την στιγμή είναι να δώσετε έμφαση στον εαυτό σας, να γεμίζετε μπαταρίες και να κάνετε ό,τι σας ευχαριστεί πιο πολύ. Η ψυχική διάθεση έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει και αυτή μαζί με άλλους παράγοντες την πορεία της νόσου μια και ο άνθρωπος είναι μια ψυχοσωματική οντότητα. Προσπαθήστε να απομακρύνετε τοξικές σκέψεις. Πολλοί άνθρωποι αντιμέτωποι με τον καρκίνο έχουν αναθεωρήσει την κοσμοθεωρία τους, τον τρόπο που σκέφτονται, το για ποια πράγματα αξίζει να στενοχωριέται κανείς στη ζωή.

Μη διστάσετε να ζητήσετε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικό, προσπαθώντας να αξιοποιήσετε όλα τα πιθανά μέσα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε πως θα ηρεμήσει η ψυχή σας όπως λέτε. Όσον αφορά την υποψία σας για εξωσυζυγικές σχέσεις του συζύγου, αναφέρατε ότι αυτό το μήνυμα το είδατε δυο χρόνια πριν. Λέτε ότι τώρα σας στηρίζει. Μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια πως ήταν η συμπεριφορά του συζύγου σας απέναντί σας; Είχατε δείγματα απιστίας ή σας απασχολεί εκείνο το μήνυμα που είδατε πριν δυο χρόνια; Έχετε υποψία ότι κάτι μπορεί να συμβαίνει και μετά από αυτό το μήνυμα;

Αληθινή ιστορία: Τι άλλο αναφέρει, η ψυχολόγος

Η υποψία για την απιστία μπορεί να φέρει ανασφάλεια στο ζευγάρι και να κλονίσει την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλον. Με τη βοήθεια ψυχολογικής υποστήριξης θα μπορέσετε να διερευνήσετε με ποιον τρόπο θα είστε ευχαριστημένη στο μέλλον με τον σύζυγό σας γνωρίζοντας ότι συνέβη αυτή η επιπολαιότητα όπως λέτε. Ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείτε τι προσδοκίες είχατε από τη σχέση σας με τον σύντροφό σας στην αρχή και πώς αυτές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι άνθρωποι.

Με κάποιο τρόπο συνδέετε την έναρξη της ασθένειας με την στενοχώρια που είχατε μέσα σας αναφορικά με τη σχέση σας που έχετε εσείς και ο σύζυγός σας. Οπότε είναι πιθανόν και η λύση να βρίσκεται ακριβώς εκεί, δηλαδή στην ανάλυση της μεταξύ σας σχέσης , στο τι ζητάει ο καθένας και τι αγαπάει ακόμη ο ένας στον άλλον.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News